Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Mój kumpel Janusz zamienił Passerati na takie BMW: Nie chciałbym takiego BMW, mimo że to drogie i "prestiżowe". No chyba, że do wyrywania małolat pod dyskoteką. Auto wielkości małego busa, a praktyczność chyba w Hondzie Jazz masz większą. Osiągi też niespecjalne. Drogie w utrzymaniu i awaryjne. Jak dla mnie zupełnie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Nie chciałbym takiego BMW, mimo że to drogie i "prestiżowe". No chyba, że do wyrywania małolat pod dyskoteką. Auto wielkości małego busa, a praktyczność chyba w Hondzie Jazz masz większą. Osiągi też niespecjalne. Drogie w utrzymaniu i awaryjne. Jak dla mnie zupełnie bez sensu. No ale od kumpla nie kupisz? Kumpel przesiadł się na M G+S. PS Do starego Tucsona z tyłu ładnie wchodzą narty blokując się pod przednim siedzeniem, a do bagażnika po złożeniu siedzeń wchodzi rower. Tego się trzymam. Przebieg 405 t km. Płaca adekwatna;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 w informatyce docenia się jednak zaangażowanie i umiejętności, stawki po paru latach doświadczenia (programista, projektant) w większych miastach (z wyłączeniem wawy) to 5-8 tys netto ale jak ktoś umie szukać, jest dobry to i 15 tys wyciągnie na b2b I Wrocławia. Tam to już jest szał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 W tych klimach jest opcja wentylacji (bez chłodzenia), na czym w takim razie polega? Ranyyyy ... na czym polega wentylacja bez chłodzenia ? Na wiatraczku. Zobacz czy za ścianę idzie przewód powietrza czy tylko czynnik chłodniczy. Co tam pada na początek, skrzynia? Rozrząd jest totalnie zwalony. Łuszczą się koła zębate a geniusze z BMW umieścili rozrząd po stronie skrzyni biegów Żeby to ruszyć trzeba wyjąć silnik. Paranoja. Korbowody bokiem wychodzą - nie mam pojęcia dlaczego. W firmie szwagra żadne ze służbowych BMW nie przekroczyło 250tkm do wymiany silnika. Firma duża to po walce BMW w zębach przyniosło. Inny kolega do dziś się procesuje z prywatnym. Klapy wirowe w kolektorach dolotowych się urywają i robią sajgon w silniku. Jeden z najbardziej spieprzonych silników jakie zna historia motoryzacji. Nie wspominając o tradycyjnie słabych elementach - turbina , dwumasa, koła pasowe napędu osprzętu .... Ale jeździ to cudownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ranyyyy ... na czym polega wentylacja bez chłodzenia ? Na wiatraczku. Zobacz czy za ścianę idzie przewód powietrza czy tylko czynnik chłodniczy. Rozrząd jest totalnie zwalony. Łuszczą się koła zębate a geniusze z BMW umieścili rozrząd po stronie skrzyni biegów Żeby to ruszyć trzeba wyjąć silnik. Paranoja. Korbowody bokiem wychodzą - nie mam pojęcia dlaczego. W firmie szwagra żadne ze służbowych BMW nie przekroczyło 250tkm do wymiany silnika. Firma duża to po walce BMW w zębach przyniosło. Inny kolega do dziś się procesuje z prywatnym. Klapy wirowe w kolektorach dolotowych się urywają i robią sajgon w silniku. Jeden z najbardziej spieprzonych silników jakie zna historia motoryzacji. Nie wspominając o tradycyjnie słabych elementach - turbina , dwumasa, koła pasowe napędu osprzętu .... Ale jeździ to cudownie. Rozrząd rzeczywiście nieortodoksyjniehttps://autokult.pl/...dnik-kupujacego Vmotori (od mojego crdi Tucsona) do jakiegoś amerykanca też coś schrzanili w koncepcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Vmotori (od mojego crdi Tucsona) do jakiegoś amerykanca też coś schrzanili w koncepcie. Ale co jest nie tak ? Vmotori to włoska firma a Włosi i Francuzi zawsze mieli najlepsze diesle (oprócz Renault) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale co jest nie tak ? Vmotori to włoska firma a Włosi i Francuzi zawsze mieli najlepsze diesle (oprócz Renault) Poczytaj. Zaraz podlinkuje. Robili silniki do łodzi motorowych, potem zorientowali się, że jest różnica;-) w Jazzie z kolei mam silnik od kosiarki. Ostatnio pobiła rekord;-) dobrze, że i-dsi nie v-tec, z dołu idzie, momenty są. PS jtd dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To dziwne bo w łodziach motorowych silniki mają nieprównywalnie cięższe zadanie. 100kW z 4L poj, to już wyżyłowany silnik ... Legendarne 3.0 diesel Mercedesa pracowały po 3 000 godzin i koniec. Perkins, Ford, Kubota, od biedy Yanmar to są marki ... no i oczywiście John Deer ale to taki Rolls-Royce poza zasięgiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Na szczęście już od dawna nie : ) To ciężki kawałek chleba- wymaga doskonałej organizacji, dobrego podejścia do ludzi, głębokiej orientacji technicznej a przy tym swojego rodzaju nieortodoksji. Dużej pokory i jednocześnie silnego charakteru i twardej d..y. Szczególnie pracując po stronie dostawcy. No i pogodzenia zupełnie innych podejść, osobowości, typów umysłu. Od prostych programistów żyjących we własnym świecie z wybujałym ego, projektantów przywiązanych do swoich koncepcji, adminów których albo trzeba dobrze op....ić albo wkupić się w łaski, dostawców których trzeba trzymać krótko przy pysku od pierwszych minut bo dostawca nie trzymany przy pysku to dostawca zdziczały ... , no i na końcu biznes - zwykle dosyć powierzchownie formułujący wymagania a tak naprawdę zmieniający je wraz ze zmieniająca się szybko rzeczywistością. A na końcu wepchnąć z wdziękiem w gardła odbiory tak, aby po następny projekt przyszli jeszcze raz. Czasem tez trzeba obiecać coś, o czym wiadomo, że będzie trudno dotrzymać - trochę takie to moralnie wątpliwe. Szybko się siwieje. Szybciej chyba tylko na stanowisku szefa eksploatacji systemów 24/7. Właściwie w czasach gdy byłem PM na pytanie: "Czym się zajmujesz zawodowo" odpowiadałem, że jestem socjopatą stosowanym Hehe socjopata stosowany rozwala system Zgadza się niemal wszystko co napisałeś. Jedyne z czym nie mam/nie miałem problemu to relacje z interesariuszami; taka specyfika firmy, że współpracujemy głównie z zagranicą. Nie wiem jak to wygląda na rodzimym podwórku. Na razie cieszy mnie ta robota i powiedzmy, że się realizuję. Gdyby coś się zmieniło to chciałbym spróbować sił jako scrum master, bo bardzo lubię pracę z devami, a dodatkowo odpada wiele stresogennych elementów związanych ze stanowiskiem PM. Pozdr Edit. sstar - jtd/jtdm najlepsze Tak rzecze fanboy włoszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To dziwne bo w łodziach motorowych silniki mają nieprównywalnie cięższe zadanie. 100kW z 4L poj, to już wyżyłowany silnik ... Legendarne 3.0 diesel Mercedesa pracowały po 3 000 godzin i koniec. Perkins, Ford, Kubota, od biedy Yanmar to są marki ...Nie znam się na lodziach. Jak tam z biegami;-) PShttp://www.birtydast...p;topic=25619.0 VM czyli Vielka Miernota http://www.historiaz...ielka-miernota/ PS ale ten d4ea co w Hyundaiu Tucsonie jedynce im się udał 1mln podobnie jak 1.2 HTP z Fabii i idsi 1.4 z Jazza. Mam szczęście do silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No to faktycznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No to faktycznie ... Z ciekawostekhttp://maserati.pl/m...diesel-automat/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Zgadza się niemal wszystko co napisałeś. Jedyne z czym nie mam/nie miałem problemu to relacje z interesariuszami; taka specyfika firmy, że współpracujemy głównie z zagranicą. Nie wiem jak to wygląda na rodzimym podwórku. Na razie cieszy mnie ta robota i powiedzmy, że się realizuję. Gdyby coś się zmieniło to chciałbym spróbować sił jako scrum master, bo bardzo lubię pracę z devami, a dodatkowo odpada wiele stresogennych elementów związanych ze stanowiskiem PM. Każda firma ma swoją specyfikę ... niektóre są toksyczne niektóre nie. Nieźle trafiłeś : ) Scrum Master - uważaj tutaj. Cały ten Agile to niezła lipa - generalnie istniał od zawsze a w pewnym momencie został nazwany i wszyscy oszaleli. Szczerze mówiąc przez 20 lat nie widziałem projektu który nie byłby realizowany w jakiejś odmianie metodyki zwinnej. Bardzo popularny wśród zarządów bo pozwala spłaszczyć struktury zarządzania - wypieprzyć dyrektorów, kierowników, naczelników (co np. zrobił Solorz przejmując Plusa) ale generalnie sprowadza się głównie do pewnej obrzędowości w dłuższej perspektywie. PM ma szansę - o ile jest silny - być twarzą projektu, zarządzać nim i całkowicie odpowiadać, Scrum Master to takie "ni pies ni wydra - coś na kształt świdra". Dużo piany. Podobnie jest z Product Ownerem. Teoretycznie to właściciel biznesowy pełną gębą - ma budżet, pomysł, odpowiedzialność i siłę przebicia - pozycję w organizacji. Faktycznie jego zadaniem jest wiedzieć z kim się napić a z kim przespać żeby przetrwać więc na Produkt Ownera zwykle bierze figuranta. I tak wegetują PO z SM - em a prawdziwe życie płynie między biznesem a najbystrzejszymi z członków zespołów projektowych. SM nie może powiedzieć "my way or highway" a PM (o ile nie dał z siebie zrobić PMO czyli piczki) może. To takie luźne spostrzeżenia : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 PM ,PMO, SM ,PO I inne HGW są obce 95% Polaków o czym wy pierdolicie ? Moje wpisy są krótkie i rzeczowe każdy wie o co chodzi a wy w kosmosie jakimś żyjecie? O nartach tak samo pierdu pierdu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To nie jest wątek o nartach. To wątek o czymś innym i umieszczony w dziale "Off Topic". jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Zresztą to forum służy do pierdu-pierdu - nie zorientowałeś się jeszcze ? No tak, w sumie jesteś od niedawna : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To nie jest wątek o nartach. To wątek o czymś innym i umieszczony w dziale "Off Topic". jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Zresztą to forum służy do pierdu-pierdu - nie zorientowałeś się jeszcze ? No tak, w sumie jesteś od niedawna : ) Porównaj moje lajki do ilości postów i swoje może ogarniesz..,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Masz i ode mnie i nie przeszkadzaj EDIT: 2 od razu : ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 PM ,PMO, SM ,PO I inne HGW są obce 95% Polaków o czym wy pierdolicie ? Moje wpisy są krótkie i rzeczowe każdy wie o co chodzi a wy w kosmosie jakimś żyjecie? O nartach tak samo pierdu pierdu..... Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą WKG potwierdził w poprzednim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Masz i ode mnie i nie przeszkadzaj EDIT: 2 od razu : ))) A taki mądry ostatnio jesteś....dopierdolić każdemu a nie ogarniasz prostych żeczy może zbyt proste są. Twój lajk mi lotto forumowicze rozumią o czym piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Wyłazi z niego politruk, mówiący innym co mają myśleć, co mogą pisać, gdzie mają zniknąć. Damian, szkoda czasu na kłamczuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Tak jest niestety. Dlatego przestrzegam. Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą WKG potwierdził w poprzednim poście. Dokładnie. - "Ten Agile to trochę nie wypalił, nie sądzi Pan ? Jest gorzej niż było bo nikt nie wie o co chodzi ..." - "No fakt ..." - "To dlaczego to robicie ? !" - "Takie czasy - nie o to chodzi, by złapać króliczka, nie wie Pan jeszcze tego ? :D". Tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 prostych żrzeczy może zbyt proste są. Wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą Wcholera wie co jeszczeKG potwierdził w poprzednim poście. sam pracuję w korpo, ale jak dla kogoś to sens życi to pozostaje mi złożyc wyrazy ubolewania .. rzecz w tym, żeby nie pisać tego co się wie, tylko wiedzieć co się pisze, temat o zarobkach (wg mnie dobry), a spier… przez budowę klimatyzacji, rozrządów, BMW, PMów i cholera wie co jeszcze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Love and peace nie chce mi się szarpać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Do zimy nic nie piszę szkoda czasu chyba że.. Łukasz otwieramy sezon w terminie zeszłorocznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zarobki w Polsce × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 W tych klimach jest opcja wentylacji (bez chłodzenia), na czym w takim razie polega? Ranyyyy ... na czym polega wentylacja bez chłodzenia ? Na wiatraczku. Zobacz czy za ścianę idzie przewód powietrza czy tylko czynnik chłodniczy. Co tam pada na początek, skrzynia? Rozrząd jest totalnie zwalony. Łuszczą się koła zębate a geniusze z BMW umieścili rozrząd po stronie skrzyni biegów Żeby to ruszyć trzeba wyjąć silnik. Paranoja. Korbowody bokiem wychodzą - nie mam pojęcia dlaczego. W firmie szwagra żadne ze służbowych BMW nie przekroczyło 250tkm do wymiany silnika. Firma duża to po walce BMW w zębach przyniosło. Inny kolega do dziś się procesuje z prywatnym. Klapy wirowe w kolektorach dolotowych się urywają i robią sajgon w silniku. Jeden z najbardziej spieprzonych silników jakie zna historia motoryzacji. Nie wspominając o tradycyjnie słabych elementach - turbina , dwumasa, koła pasowe napędu osprzętu .... Ale jeździ to cudownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ranyyyy ... na czym polega wentylacja bez chłodzenia ? Na wiatraczku. Zobacz czy za ścianę idzie przewód powietrza czy tylko czynnik chłodniczy. Rozrząd jest totalnie zwalony. Łuszczą się koła zębate a geniusze z BMW umieścili rozrząd po stronie skrzyni biegów Żeby to ruszyć trzeba wyjąć silnik. Paranoja. Korbowody bokiem wychodzą - nie mam pojęcia dlaczego. W firmie szwagra żadne ze służbowych BMW nie przekroczyło 250tkm do wymiany silnika. Firma duża to po walce BMW w zębach przyniosło. Inny kolega do dziś się procesuje z prywatnym. Klapy wirowe w kolektorach dolotowych się urywają i robią sajgon w silniku. Jeden z najbardziej spieprzonych silników jakie zna historia motoryzacji. Nie wspominając o tradycyjnie słabych elementach - turbina , dwumasa, koła pasowe napędu osprzętu .... Ale jeździ to cudownie. Rozrząd rzeczywiście nieortodoksyjniehttps://autokult.pl/...dnik-kupujacego Vmotori (od mojego crdi Tucsona) do jakiegoś amerykanca też coś schrzanili w koncepcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Vmotori (od mojego crdi Tucsona) do jakiegoś amerykanca też coś schrzanili w koncepcie. Ale co jest nie tak ? Vmotori to włoska firma a Włosi i Francuzi zawsze mieli najlepsze diesle (oprócz Renault) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale co jest nie tak ? Vmotori to włoska firma a Włosi i Francuzi zawsze mieli najlepsze diesle (oprócz Renault) Poczytaj. Zaraz podlinkuje. Robili silniki do łodzi motorowych, potem zorientowali się, że jest różnica;-) w Jazzie z kolei mam silnik od kosiarki. Ostatnio pobiła rekord;-) dobrze, że i-dsi nie v-tec, z dołu idzie, momenty są. PS jtd dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To dziwne bo w łodziach motorowych silniki mają nieprównywalnie cięższe zadanie. 100kW z 4L poj, to już wyżyłowany silnik ... Legendarne 3.0 diesel Mercedesa pracowały po 3 000 godzin i koniec. Perkins, Ford, Kubota, od biedy Yanmar to są marki ... no i oczywiście John Deer ale to taki Rolls-Royce poza zasięgiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Na szczęście już od dawna nie : ) To ciężki kawałek chleba- wymaga doskonałej organizacji, dobrego podejścia do ludzi, głębokiej orientacji technicznej a przy tym swojego rodzaju nieortodoksji. Dużej pokory i jednocześnie silnego charakteru i twardej d..y. Szczególnie pracując po stronie dostawcy. No i pogodzenia zupełnie innych podejść, osobowości, typów umysłu. Od prostych programistów żyjących we własnym świecie z wybujałym ego, projektantów przywiązanych do swoich koncepcji, adminów których albo trzeba dobrze op....ić albo wkupić się w łaski, dostawców których trzeba trzymać krótko przy pysku od pierwszych minut bo dostawca nie trzymany przy pysku to dostawca zdziczały ... , no i na końcu biznes - zwykle dosyć powierzchownie formułujący wymagania a tak naprawdę zmieniający je wraz ze zmieniająca się szybko rzeczywistością. A na końcu wepchnąć z wdziękiem w gardła odbiory tak, aby po następny projekt przyszli jeszcze raz. Czasem tez trzeba obiecać coś, o czym wiadomo, że będzie trudno dotrzymać - trochę takie to moralnie wątpliwe. Szybko się siwieje. Szybciej chyba tylko na stanowisku szefa eksploatacji systemów 24/7. Właściwie w czasach gdy byłem PM na pytanie: "Czym się zajmujesz zawodowo" odpowiadałem, że jestem socjopatą stosowanym Hehe socjopata stosowany rozwala system Zgadza się niemal wszystko co napisałeś. Jedyne z czym nie mam/nie miałem problemu to relacje z interesariuszami; taka specyfika firmy, że współpracujemy głównie z zagranicą. Nie wiem jak to wygląda na rodzimym podwórku. Na razie cieszy mnie ta robota i powiedzmy, że się realizuję. Gdyby coś się zmieniło to chciałbym spróbować sił jako scrum master, bo bardzo lubię pracę z devami, a dodatkowo odpada wiele stresogennych elementów związanych ze stanowiskiem PM. Pozdr Edit. sstar - jtd/jtdm najlepsze Tak rzecze fanboy włoszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To dziwne bo w łodziach motorowych silniki mają nieprównywalnie cięższe zadanie. 100kW z 4L poj, to już wyżyłowany silnik ... Legendarne 3.0 diesel Mercedesa pracowały po 3 000 godzin i koniec. Perkins, Ford, Kubota, od biedy Yanmar to są marki ...Nie znam się na lodziach. Jak tam z biegami;-) PShttp://www.birtydast...p;topic=25619.0 VM czyli Vielka Miernota http://www.historiaz...ielka-miernota/ PS ale ten d4ea co w Hyundaiu Tucsonie jedynce im się udał 1mln podobnie jak 1.2 HTP z Fabii i idsi 1.4 z Jazza. Mam szczęście do silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No to faktycznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No to faktycznie ... Z ciekawostekhttp://maserati.pl/m...diesel-automat/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Zgadza się niemal wszystko co napisałeś. Jedyne z czym nie mam/nie miałem problemu to relacje z interesariuszami; taka specyfika firmy, że współpracujemy głównie z zagranicą. Nie wiem jak to wygląda na rodzimym podwórku. Na razie cieszy mnie ta robota i powiedzmy, że się realizuję. Gdyby coś się zmieniło to chciałbym spróbować sił jako scrum master, bo bardzo lubię pracę z devami, a dodatkowo odpada wiele stresogennych elementów związanych ze stanowiskiem PM. Każda firma ma swoją specyfikę ... niektóre są toksyczne niektóre nie. Nieźle trafiłeś : ) Scrum Master - uważaj tutaj. Cały ten Agile to niezła lipa - generalnie istniał od zawsze a w pewnym momencie został nazwany i wszyscy oszaleli. Szczerze mówiąc przez 20 lat nie widziałem projektu który nie byłby realizowany w jakiejś odmianie metodyki zwinnej. Bardzo popularny wśród zarządów bo pozwala spłaszczyć struktury zarządzania - wypieprzyć dyrektorów, kierowników, naczelników (co np. zrobił Solorz przejmując Plusa) ale generalnie sprowadza się głównie do pewnej obrzędowości w dłuższej perspektywie. PM ma szansę - o ile jest silny - być twarzą projektu, zarządzać nim i całkowicie odpowiadać, Scrum Master to takie "ni pies ni wydra - coś na kształt świdra". Dużo piany. Podobnie jest z Product Ownerem. Teoretycznie to właściciel biznesowy pełną gębą - ma budżet, pomysł, odpowiedzialność i siłę przebicia - pozycję w organizacji. Faktycznie jego zadaniem jest wiedzieć z kim się napić a z kim przespać żeby przetrwać więc na Produkt Ownera zwykle bierze figuranta. I tak wegetują PO z SM - em a prawdziwe życie płynie między biznesem a najbystrzejszymi z członków zespołów projektowych. SM nie może powiedzieć "my way or highway" a PM (o ile nie dał z siebie zrobić PMO czyli piczki) może. To takie luźne spostrzeżenia : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 PM ,PMO, SM ,PO I inne HGW są obce 95% Polaków o czym wy pierdolicie ? Moje wpisy są krótkie i rzeczowe każdy wie o co chodzi a wy w kosmosie jakimś żyjecie? O nartach tak samo pierdu pierdu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To nie jest wątek o nartach. To wątek o czymś innym i umieszczony w dziale "Off Topic". jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Zresztą to forum służy do pierdu-pierdu - nie zorientowałeś się jeszcze ? No tak, w sumie jesteś od niedawna : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To nie jest wątek o nartach. To wątek o czymś innym i umieszczony w dziale "Off Topic". jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Zresztą to forum służy do pierdu-pierdu - nie zorientowałeś się jeszcze ? No tak, w sumie jesteś od niedawna : ) Porównaj moje lajki do ilości postów i swoje może ogarniesz..,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Masz i ode mnie i nie przeszkadzaj EDIT: 2 od razu : ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 PM ,PMO, SM ,PO I inne HGW są obce 95% Polaków o czym wy pierdolicie ? Moje wpisy są krótkie i rzeczowe każdy wie o co chodzi a wy w kosmosie jakimś żyjecie? O nartach tak samo pierdu pierdu..... Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą WKG potwierdził w poprzednim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Masz i ode mnie i nie przeszkadzaj EDIT: 2 od razu : ))) A taki mądry ostatnio jesteś....dopierdolić każdemu a nie ogarniasz prostych żeczy może zbyt proste są. Twój lajk mi lotto forumowicze rozumią o czym piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Wyłazi z niego politruk, mówiący innym co mają myśleć, co mogą pisać, gdzie mają zniknąć. Damian, szkoda czasu na kłamczuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Tak jest niestety. Dlatego przestrzegam. Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą WKG potwierdził w poprzednim poście. Dokładnie. - "Ten Agile to trochę nie wypalił, nie sądzi Pan ? Jest gorzej niż było bo nikt nie wie o co chodzi ..." - "No fakt ..." - "To dlaczego to robicie ? !" - "Takie czasy - nie o to chodzi, by złapać króliczka, nie wie Pan jeszcze tego ? :D". Tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 prostych żrzeczy może zbyt proste są. Wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą Wcholera wie co jeszczeKG potwierdził w poprzednim poście. sam pracuję w korpo, ale jak dla kogoś to sens życi to pozostaje mi złożyc wyrazy ubolewania .. rzecz w tym, żeby nie pisać tego co się wie, tylko wiedzieć co się pisze, temat o zarobkach (wg mnie dobry), a spier… przez budowę klimatyzacji, rozrządów, BMW, PMów i cholera wie co jeszcze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Love and peace nie chce mi się szarpać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Do zimy nic nie piszę szkoda czasu chyba że.. Łukasz otwieramy sezon w terminie zeszłorocznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zarobki w Polsce × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ranyyyy ... na czym polega wentylacja bez chłodzenia ? Na wiatraczku. Zobacz czy za ścianę idzie przewód powietrza czy tylko czynnik chłodniczy. Rozrząd jest totalnie zwalony. Łuszczą się koła zębate a geniusze z BMW umieścili rozrząd po stronie skrzyni biegów Żeby to ruszyć trzeba wyjąć silnik. Paranoja. Korbowody bokiem wychodzą - nie mam pojęcia dlaczego. W firmie szwagra żadne ze służbowych BMW nie przekroczyło 250tkm do wymiany silnika. Firma duża to po walce BMW w zębach przyniosło. Inny kolega do dziś się procesuje z prywatnym. Klapy wirowe w kolektorach dolotowych się urywają i robią sajgon w silniku. Jeden z najbardziej spieprzonych silników jakie zna historia motoryzacji. Nie wspominając o tradycyjnie słabych elementach - turbina , dwumasa, koła pasowe napędu osprzętu .... Ale jeździ to cudownie. Rozrząd rzeczywiście nieortodoksyjniehttps://autokult.pl/...dnik-kupujacego Vmotori (od mojego crdi Tucsona) do jakiegoś amerykanca też coś schrzanili w koncepcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Vmotori (od mojego crdi Tucsona) do jakiegoś amerykanca też coś schrzanili w koncepcie. Ale co jest nie tak ? Vmotori to włoska firma a Włosi i Francuzi zawsze mieli najlepsze diesle (oprócz Renault) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale co jest nie tak ? Vmotori to włoska firma a Włosi i Francuzi zawsze mieli najlepsze diesle (oprócz Renault) Poczytaj. Zaraz podlinkuje. Robili silniki do łodzi motorowych, potem zorientowali się, że jest różnica;-) w Jazzie z kolei mam silnik od kosiarki. Ostatnio pobiła rekord;-) dobrze, że i-dsi nie v-tec, z dołu idzie, momenty są. PS jtd dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To dziwne bo w łodziach motorowych silniki mają nieprównywalnie cięższe zadanie. 100kW z 4L poj, to już wyżyłowany silnik ... Legendarne 3.0 diesel Mercedesa pracowały po 3 000 godzin i koniec. Perkins, Ford, Kubota, od biedy Yanmar to są marki ... no i oczywiście John Deer ale to taki Rolls-Royce poza zasięgiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Na szczęście już od dawna nie : ) To ciężki kawałek chleba- wymaga doskonałej organizacji, dobrego podejścia do ludzi, głębokiej orientacji technicznej a przy tym swojego rodzaju nieortodoksji. Dużej pokory i jednocześnie silnego charakteru i twardej d..y. Szczególnie pracując po stronie dostawcy. No i pogodzenia zupełnie innych podejść, osobowości, typów umysłu. Od prostych programistów żyjących we własnym świecie z wybujałym ego, projektantów przywiązanych do swoich koncepcji, adminów których albo trzeba dobrze op....ić albo wkupić się w łaski, dostawców których trzeba trzymać krótko przy pysku od pierwszych minut bo dostawca nie trzymany przy pysku to dostawca zdziczały ... , no i na końcu biznes - zwykle dosyć powierzchownie formułujący wymagania a tak naprawdę zmieniający je wraz ze zmieniająca się szybko rzeczywistością. A na końcu wepchnąć z wdziękiem w gardła odbiory tak, aby po następny projekt przyszli jeszcze raz. Czasem tez trzeba obiecać coś, o czym wiadomo, że będzie trudno dotrzymać - trochę takie to moralnie wątpliwe. Szybko się siwieje. Szybciej chyba tylko na stanowisku szefa eksploatacji systemów 24/7. Właściwie w czasach gdy byłem PM na pytanie: "Czym się zajmujesz zawodowo" odpowiadałem, że jestem socjopatą stosowanym Hehe socjopata stosowany rozwala system Zgadza się niemal wszystko co napisałeś. Jedyne z czym nie mam/nie miałem problemu to relacje z interesariuszami; taka specyfika firmy, że współpracujemy głównie z zagranicą. Nie wiem jak to wygląda na rodzimym podwórku. Na razie cieszy mnie ta robota i powiedzmy, że się realizuję. Gdyby coś się zmieniło to chciałbym spróbować sił jako scrum master, bo bardzo lubię pracę z devami, a dodatkowo odpada wiele stresogennych elementów związanych ze stanowiskiem PM. Pozdr Edit. sstar - jtd/jtdm najlepsze Tak rzecze fanboy włoszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To dziwne bo w łodziach motorowych silniki mają nieprównywalnie cięższe zadanie. 100kW z 4L poj, to już wyżyłowany silnik ... Legendarne 3.0 diesel Mercedesa pracowały po 3 000 godzin i koniec. Perkins, Ford, Kubota, od biedy Yanmar to są marki ...Nie znam się na lodziach. Jak tam z biegami;-) PShttp://www.birtydast...p;topic=25619.0 VM czyli Vielka Miernota http://www.historiaz...ielka-miernota/ PS ale ten d4ea co w Hyundaiu Tucsonie jedynce im się udał 1mln podobnie jak 1.2 HTP z Fabii i idsi 1.4 z Jazza. Mam szczęście do silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No to faktycznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No to faktycznie ... Z ciekawostekhttp://maserati.pl/m...diesel-automat/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Zgadza się niemal wszystko co napisałeś. Jedyne z czym nie mam/nie miałem problemu to relacje z interesariuszami; taka specyfika firmy, że współpracujemy głównie z zagranicą. Nie wiem jak to wygląda na rodzimym podwórku. Na razie cieszy mnie ta robota i powiedzmy, że się realizuję. Gdyby coś się zmieniło to chciałbym spróbować sił jako scrum master, bo bardzo lubię pracę z devami, a dodatkowo odpada wiele stresogennych elementów związanych ze stanowiskiem PM. Każda firma ma swoją specyfikę ... niektóre są toksyczne niektóre nie. Nieźle trafiłeś : ) Scrum Master - uważaj tutaj. Cały ten Agile to niezła lipa - generalnie istniał od zawsze a w pewnym momencie został nazwany i wszyscy oszaleli. Szczerze mówiąc przez 20 lat nie widziałem projektu który nie byłby realizowany w jakiejś odmianie metodyki zwinnej. Bardzo popularny wśród zarządów bo pozwala spłaszczyć struktury zarządzania - wypieprzyć dyrektorów, kierowników, naczelników (co np. zrobił Solorz przejmując Plusa) ale generalnie sprowadza się głównie do pewnej obrzędowości w dłuższej perspektywie. PM ma szansę - o ile jest silny - być twarzą projektu, zarządzać nim i całkowicie odpowiadać, Scrum Master to takie "ni pies ni wydra - coś na kształt świdra". Dużo piany. Podobnie jest z Product Ownerem. Teoretycznie to właściciel biznesowy pełną gębą - ma budżet, pomysł, odpowiedzialność i siłę przebicia - pozycję w organizacji. Faktycznie jego zadaniem jest wiedzieć z kim się napić a z kim przespać żeby przetrwać więc na Produkt Ownera zwykle bierze figuranta. I tak wegetują PO z SM - em a prawdziwe życie płynie między biznesem a najbystrzejszymi z członków zespołów projektowych. SM nie może powiedzieć "my way or highway" a PM (o ile nie dał z siebie zrobić PMO czyli piczki) może. To takie luźne spostrzeżenia : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 PM ,PMO, SM ,PO I inne HGW są obce 95% Polaków o czym wy pierdolicie ? Moje wpisy są krótkie i rzeczowe każdy wie o co chodzi a wy w kosmosie jakimś żyjecie? O nartach tak samo pierdu pierdu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To nie jest wątek o nartach. To wątek o czymś innym i umieszczony w dziale "Off Topic". jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Zresztą to forum służy do pierdu-pierdu - nie zorientowałeś się jeszcze ? No tak, w sumie jesteś od niedawna : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To nie jest wątek o nartach. To wątek o czymś innym i umieszczony w dziale "Off Topic". jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Zresztą to forum służy do pierdu-pierdu - nie zorientowałeś się jeszcze ? No tak, w sumie jesteś od niedawna : ) Porównaj moje lajki do ilości postów i swoje może ogarniesz..,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Masz i ode mnie i nie przeszkadzaj EDIT: 2 od razu : ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 PM ,PMO, SM ,PO I inne HGW są obce 95% Polaków o czym wy pierdolicie ? Moje wpisy są krótkie i rzeczowe każdy wie o co chodzi a wy w kosmosie jakimś żyjecie? O nartach tak samo pierdu pierdu..... Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą WKG potwierdził w poprzednim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Masz i ode mnie i nie przeszkadzaj EDIT: 2 od razu : ))) A taki mądry ostatnio jesteś....dopierdolić każdemu a nie ogarniasz prostych żeczy może zbyt proste są. Twój lajk mi lotto forumowicze rozumią o czym piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Wyłazi z niego politruk, mówiący innym co mają myśleć, co mogą pisać, gdzie mają zniknąć. Damian, szkoda czasu na kłamczuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Tak jest niestety. Dlatego przestrzegam. Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą WKG potwierdził w poprzednim poście. Dokładnie. - "Ten Agile to trochę nie wypalił, nie sądzi Pan ? Jest gorzej niż było bo nikt nie wie o co chodzi ..." - "No fakt ..." - "To dlaczego to robicie ? !" - "Takie czasy - nie o to chodzi, by złapać króliczka, nie wie Pan jeszcze tego ? :D". Tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 prostych żrzeczy może zbyt proste są. Wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą Wcholera wie co jeszczeKG potwierdził w poprzednim poście. sam pracuję w korpo, ale jak dla kogoś to sens życi to pozostaje mi złożyc wyrazy ubolewania .. rzecz w tym, żeby nie pisać tego co się wie, tylko wiedzieć co się pisze, temat o zarobkach (wg mnie dobry), a spier… przez budowę klimatyzacji, rozrządów, BMW, PMów i cholera wie co jeszcze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Love and peace nie chce mi się szarpać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Do zimy nic nie piszę szkoda czasu chyba że.. Łukasz otwieramy sezon w terminie zeszłorocznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zarobki w Polsce × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ale co jest nie tak ? Vmotori to włoska firma a Włosi i Francuzi zawsze mieli najlepsze diesle (oprócz Renault) Poczytaj. Zaraz podlinkuje. Robili silniki do łodzi motorowych, potem zorientowali się, że jest różnica;-) w Jazzie z kolei mam silnik od kosiarki. Ostatnio pobiła rekord;-) dobrze, że i-dsi nie v-tec, z dołu idzie, momenty są. PS jtd dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To dziwne bo w łodziach motorowych silniki mają nieprównywalnie cięższe zadanie. 100kW z 4L poj, to już wyżyłowany silnik ... Legendarne 3.0 diesel Mercedesa pracowały po 3 000 godzin i koniec. Perkins, Ford, Kubota, od biedy Yanmar to są marki ... no i oczywiście John Deer ale to taki Rolls-Royce poza zasięgiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Na szczęście już od dawna nie : ) To ciężki kawałek chleba- wymaga doskonałej organizacji, dobrego podejścia do ludzi, głębokiej orientacji technicznej a przy tym swojego rodzaju nieortodoksji. Dużej pokory i jednocześnie silnego charakteru i twardej d..y. Szczególnie pracując po stronie dostawcy. No i pogodzenia zupełnie innych podejść, osobowości, typów umysłu. Od prostych programistów żyjących we własnym świecie z wybujałym ego, projektantów przywiązanych do swoich koncepcji, adminów których albo trzeba dobrze op....ić albo wkupić się w łaski, dostawców których trzeba trzymać krótko przy pysku od pierwszych minut bo dostawca nie trzymany przy pysku to dostawca zdziczały ... , no i na końcu biznes - zwykle dosyć powierzchownie formułujący wymagania a tak naprawdę zmieniający je wraz ze zmieniająca się szybko rzeczywistością. A na końcu wepchnąć z wdziękiem w gardła odbiory tak, aby po następny projekt przyszli jeszcze raz. Czasem tez trzeba obiecać coś, o czym wiadomo, że będzie trudno dotrzymać - trochę takie to moralnie wątpliwe. Szybko się siwieje. Szybciej chyba tylko na stanowisku szefa eksploatacji systemów 24/7. Właściwie w czasach gdy byłem PM na pytanie: "Czym się zajmujesz zawodowo" odpowiadałem, że jestem socjopatą stosowanym Hehe socjopata stosowany rozwala system Zgadza się niemal wszystko co napisałeś. Jedyne z czym nie mam/nie miałem problemu to relacje z interesariuszami; taka specyfika firmy, że współpracujemy głównie z zagranicą. Nie wiem jak to wygląda na rodzimym podwórku. Na razie cieszy mnie ta robota i powiedzmy, że się realizuję. Gdyby coś się zmieniło to chciałbym spróbować sił jako scrum master, bo bardzo lubię pracę z devami, a dodatkowo odpada wiele stresogennych elementów związanych ze stanowiskiem PM. Pozdr Edit. sstar - jtd/jtdm najlepsze Tak rzecze fanboy włoszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To dziwne bo w łodziach motorowych silniki mają nieprównywalnie cięższe zadanie. 100kW z 4L poj, to już wyżyłowany silnik ... Legendarne 3.0 diesel Mercedesa pracowały po 3 000 godzin i koniec. Perkins, Ford, Kubota, od biedy Yanmar to są marki ...Nie znam się na lodziach. Jak tam z biegami;-) PShttp://www.birtydast...p;topic=25619.0 VM czyli Vielka Miernota http://www.historiaz...ielka-miernota/ PS ale ten d4ea co w Hyundaiu Tucsonie jedynce im się udał 1mln podobnie jak 1.2 HTP z Fabii i idsi 1.4 z Jazza. Mam szczęście do silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No to faktycznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No to faktycznie ... Z ciekawostekhttp://maserati.pl/m...diesel-automat/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Zgadza się niemal wszystko co napisałeś. Jedyne z czym nie mam/nie miałem problemu to relacje z interesariuszami; taka specyfika firmy, że współpracujemy głównie z zagranicą. Nie wiem jak to wygląda na rodzimym podwórku. Na razie cieszy mnie ta robota i powiedzmy, że się realizuję. Gdyby coś się zmieniło to chciałbym spróbować sił jako scrum master, bo bardzo lubię pracę z devami, a dodatkowo odpada wiele stresogennych elementów związanych ze stanowiskiem PM. Każda firma ma swoją specyfikę ... niektóre są toksyczne niektóre nie. Nieźle trafiłeś : ) Scrum Master - uważaj tutaj. Cały ten Agile to niezła lipa - generalnie istniał od zawsze a w pewnym momencie został nazwany i wszyscy oszaleli. Szczerze mówiąc przez 20 lat nie widziałem projektu który nie byłby realizowany w jakiejś odmianie metodyki zwinnej. Bardzo popularny wśród zarządów bo pozwala spłaszczyć struktury zarządzania - wypieprzyć dyrektorów, kierowników, naczelników (co np. zrobił Solorz przejmując Plusa) ale generalnie sprowadza się głównie do pewnej obrzędowości w dłuższej perspektywie. PM ma szansę - o ile jest silny - być twarzą projektu, zarządzać nim i całkowicie odpowiadać, Scrum Master to takie "ni pies ni wydra - coś na kształt świdra". Dużo piany. Podobnie jest z Product Ownerem. Teoretycznie to właściciel biznesowy pełną gębą - ma budżet, pomysł, odpowiedzialność i siłę przebicia - pozycję w organizacji. Faktycznie jego zadaniem jest wiedzieć z kim się napić a z kim przespać żeby przetrwać więc na Produkt Ownera zwykle bierze figuranta. I tak wegetują PO z SM - em a prawdziwe życie płynie między biznesem a najbystrzejszymi z członków zespołów projektowych. SM nie może powiedzieć "my way or highway" a PM (o ile nie dał z siebie zrobić PMO czyli piczki) może. To takie luźne spostrzeżenia : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 PM ,PMO, SM ,PO I inne HGW są obce 95% Polaków o czym wy pierdolicie ? Moje wpisy są krótkie i rzeczowe każdy wie o co chodzi a wy w kosmosie jakimś żyjecie? O nartach tak samo pierdu pierdu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To nie jest wątek o nartach. To wątek o czymś innym i umieszczony w dziale "Off Topic". jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Zresztą to forum służy do pierdu-pierdu - nie zorientowałeś się jeszcze ? No tak, w sumie jesteś od niedawna : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To nie jest wątek o nartach. To wątek o czymś innym i umieszczony w dziale "Off Topic". jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Zresztą to forum służy do pierdu-pierdu - nie zorientowałeś się jeszcze ? No tak, w sumie jesteś od niedawna : ) Porównaj moje lajki do ilości postów i swoje może ogarniesz..,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Masz i ode mnie i nie przeszkadzaj EDIT: 2 od razu : ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 PM ,PMO, SM ,PO I inne HGW są obce 95% Polaków o czym wy pierdolicie ? Moje wpisy są krótkie i rzeczowe każdy wie o co chodzi a wy w kosmosie jakimś żyjecie? O nartach tak samo pierdu pierdu..... Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą WKG potwierdził w poprzednim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Masz i ode mnie i nie przeszkadzaj EDIT: 2 od razu : ))) A taki mądry ostatnio jesteś....dopierdolić każdemu a nie ogarniasz prostych żeczy może zbyt proste są. Twój lajk mi lotto forumowicze rozumią o czym piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Wyłazi z niego politruk, mówiący innym co mają myśleć, co mogą pisać, gdzie mają zniknąć. Damian, szkoda czasu na kłamczuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Tak jest niestety. Dlatego przestrzegam. Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą WKG potwierdził w poprzednim poście. Dokładnie. - "Ten Agile to trochę nie wypalił, nie sądzi Pan ? Jest gorzej niż było bo nikt nie wie o co chodzi ..." - "No fakt ..." - "To dlaczego to robicie ? !" - "Takie czasy - nie o to chodzi, by złapać króliczka, nie wie Pan jeszcze tego ? :D". Tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 prostych żrzeczy może zbyt proste są. Wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą Wcholera wie co jeszczeKG potwierdził w poprzednim poście. sam pracuję w korpo, ale jak dla kogoś to sens życi to pozostaje mi złożyc wyrazy ubolewania .. rzecz w tym, żeby nie pisać tego co się wie, tylko wiedzieć co się pisze, temat o zarobkach (wg mnie dobry), a spier… przez budowę klimatyzacji, rozrządów, BMW, PMów i cholera wie co jeszcze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Love and peace nie chce mi się szarpać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Do zimy nic nie piszę szkoda czasu chyba że.. Łukasz otwieramy sezon w terminie zeszłorocznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zarobki w Polsce × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To dziwne bo w łodziach motorowych silniki mają nieprównywalnie cięższe zadanie. 100kW z 4L poj, to już wyżyłowany silnik ... Legendarne 3.0 diesel Mercedesa pracowały po 3 000 godzin i koniec. Perkins, Ford, Kubota, od biedy Yanmar to są marki ...Nie znam się na lodziach. Jak tam z biegami;-) PShttp://www.birtydast...p;topic=25619.0 VM czyli Vielka Miernota http://www.historiaz...ielka-miernota/ PS ale ten d4ea co w Hyundaiu Tucsonie jedynce im się udał 1mln podobnie jak 1.2 HTP z Fabii i idsi 1.4 z Jazza. Mam szczęście do silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No to faktycznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 No to faktycznie ... Z ciekawostekhttp://maserati.pl/m...diesel-automat/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Zgadza się niemal wszystko co napisałeś. Jedyne z czym nie mam/nie miałem problemu to relacje z interesariuszami; taka specyfika firmy, że współpracujemy głównie z zagranicą. Nie wiem jak to wygląda na rodzimym podwórku. Na razie cieszy mnie ta robota i powiedzmy, że się realizuję. Gdyby coś się zmieniło to chciałbym spróbować sił jako scrum master, bo bardzo lubię pracę z devami, a dodatkowo odpada wiele stresogennych elementów związanych ze stanowiskiem PM. Każda firma ma swoją specyfikę ... niektóre są toksyczne niektóre nie. Nieźle trafiłeś : ) Scrum Master - uważaj tutaj. Cały ten Agile to niezła lipa - generalnie istniał od zawsze a w pewnym momencie został nazwany i wszyscy oszaleli. Szczerze mówiąc przez 20 lat nie widziałem projektu który nie byłby realizowany w jakiejś odmianie metodyki zwinnej. Bardzo popularny wśród zarządów bo pozwala spłaszczyć struktury zarządzania - wypieprzyć dyrektorów, kierowników, naczelników (co np. zrobił Solorz przejmując Plusa) ale generalnie sprowadza się głównie do pewnej obrzędowości w dłuższej perspektywie. PM ma szansę - o ile jest silny - być twarzą projektu, zarządzać nim i całkowicie odpowiadać, Scrum Master to takie "ni pies ni wydra - coś na kształt świdra". Dużo piany. Podobnie jest z Product Ownerem. Teoretycznie to właściciel biznesowy pełną gębą - ma budżet, pomysł, odpowiedzialność i siłę przebicia - pozycję w organizacji. Faktycznie jego zadaniem jest wiedzieć z kim się napić a z kim przespać żeby przetrwać więc na Produkt Ownera zwykle bierze figuranta. I tak wegetują PO z SM - em a prawdziwe życie płynie między biznesem a najbystrzejszymi z członków zespołów projektowych. SM nie może powiedzieć "my way or highway" a PM (o ile nie dał z siebie zrobić PMO czyli piczki) może. To takie luźne spostrzeżenia : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 PM ,PMO, SM ,PO I inne HGW są obce 95% Polaków o czym wy pierdolicie ? Moje wpisy są krótkie i rzeczowe każdy wie o co chodzi a wy w kosmosie jakimś żyjecie? O nartach tak samo pierdu pierdu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To nie jest wątek o nartach. To wątek o czymś innym i umieszczony w dziale "Off Topic". jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Zresztą to forum służy do pierdu-pierdu - nie zorientowałeś się jeszcze ? No tak, w sumie jesteś od niedawna : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To nie jest wątek o nartach. To wątek o czymś innym i umieszczony w dziale "Off Topic". jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Zresztą to forum służy do pierdu-pierdu - nie zorientowałeś się jeszcze ? No tak, w sumie jesteś od niedawna : ) Porównaj moje lajki do ilości postów i swoje może ogarniesz..,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Masz i ode mnie i nie przeszkadzaj EDIT: 2 od razu : ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 PM ,PMO, SM ,PO I inne HGW są obce 95% Polaków o czym wy pierdolicie ? Moje wpisy są krótkie i rzeczowe każdy wie o co chodzi a wy w kosmosie jakimś żyjecie? O nartach tak samo pierdu pierdu..... Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą WKG potwierdził w poprzednim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Masz i ode mnie i nie przeszkadzaj EDIT: 2 od razu : ))) A taki mądry ostatnio jesteś....dopierdolić każdemu a nie ogarniasz prostych żeczy może zbyt proste są. Twój lajk mi lotto forumowicze rozumią o czym piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Wyłazi z niego politruk, mówiący innym co mają myśleć, co mogą pisać, gdzie mają zniknąć. Damian, szkoda czasu na kłamczuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Tak jest niestety. Dlatego przestrzegam. Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą WKG potwierdził w poprzednim poście. Dokładnie. - "Ten Agile to trochę nie wypalił, nie sądzi Pan ? Jest gorzej niż było bo nikt nie wie o co chodzi ..." - "No fakt ..." - "To dlaczego to robicie ? !" - "Takie czasy - nie o to chodzi, by złapać króliczka, nie wie Pan jeszcze tego ? :D". Tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 prostych żrzeczy może zbyt proste są. Wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą Wcholera wie co jeszczeKG potwierdził w poprzednim poście. sam pracuję w korpo, ale jak dla kogoś to sens życi to pozostaje mi złożyc wyrazy ubolewania .. rzecz w tym, żeby nie pisać tego co się wie, tylko wiedzieć co się pisze, temat o zarobkach (wg mnie dobry), a spier… przez budowę klimatyzacji, rozrządów, BMW, PMów i cholera wie co jeszcze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Love and peace nie chce mi się szarpać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Do zimy nic nie piszę szkoda czasu chyba że.. Łukasz otwieramy sezon w terminie zeszłorocznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zarobki w Polsce × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 PM ,PMO, SM ,PO I inne HGW są obce 95% Polaków o czym wy pierdolicie ? Moje wpisy są krótkie i rzeczowe każdy wie o co chodzi a wy w kosmosie jakimś żyjecie? O nartach tak samo pierdu pierdu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To nie jest wątek o nartach. To wątek o czymś innym i umieszczony w dziale "Off Topic". jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Zresztą to forum służy do pierdu-pierdu - nie zorientowałeś się jeszcze ? No tak, w sumie jesteś od niedawna : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 To nie jest wątek o nartach. To wątek o czymś innym i umieszczony w dziale "Off Topic". jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Zresztą to forum służy do pierdu-pierdu - nie zorientowałeś się jeszcze ? No tak, w sumie jesteś od niedawna : ) Porównaj moje lajki do ilości postów i swoje może ogarniesz..,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Masz i ode mnie i nie przeszkadzaj EDIT: 2 od razu : ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 24 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 PM ,PMO, SM ,PO I inne HGW są obce 95% Polaków o czym wy pierdolicie ? Moje wpisy są krótkie i rzeczowe każdy wie o co chodzi a wy w kosmosie jakimś żyjecie? O nartach tak samo pierdu pierdu..... Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą WKG potwierdził w poprzednim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Masz i ode mnie i nie przeszkadzaj EDIT: 2 od razu : ))) A taki mądry ostatnio jesteś....dopierdolić każdemu a nie ogarniasz prostych żeczy może zbyt proste są. Twój lajk mi lotto forumowicze rozumią o czym piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 jak nie rozumiesz to dopytaj albo nie czytaj - proste. Wyłazi z niego politruk, mówiący innym co mają myśleć, co mogą pisać, gdzie mają zniknąć. Damian, szkoda czasu na kłamczuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Tak jest niestety. Dlatego przestrzegam. Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą WKG potwierdził w poprzednim poście. Dokładnie. - "Ten Agile to trochę nie wypalił, nie sądzi Pan ? Jest gorzej niż było bo nikt nie wie o co chodzi ..." - "No fakt ..." - "To dlaczego to robicie ? !" - "Takie czasy - nie o to chodzi, by złapać króliczka, nie wie Pan jeszcze tego ? :D". Tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 prostych żrzeczy może zbyt proste są. Wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą Wcholera wie co jeszczeKG potwierdził w poprzednim poście. sam pracuję w korpo, ale jak dla kogoś to sens życi to pozostaje mi złożyc wyrazy ubolewania .. rzecz w tym, żeby nie pisać tego co się wie, tylko wiedzieć co się pisze, temat o zarobkach (wg mnie dobry), a spier… przez budowę klimatyzacji, rozrządów, BMW, PMów i cholera wie co jeszcze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Love and peace nie chce mi się szarpać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Do zimy nic nie piszę szkoda czasu chyba że.. Łukasz otwieramy sezon w terminie zeszłorocznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zarobki w Polsce
wkg Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 prostych żrzeczy może zbyt proste są. Wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą Wcholera wie co jeszczeKG potwierdził w poprzednim poście. sam pracuję w korpo, ale jak dla kogoś to sens życi to pozostaje mi złożyc wyrazy ubolewania .. rzecz w tym, żeby nie pisać tego co się wie, tylko wiedzieć co się pisze, temat o zarobkach (wg mnie dobry), a spier… przez budowę klimatyzacji, rozrządów, BMW, PMów i cholera wie co jeszcze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Love and peace nie chce mi się szarpać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Do zimy nic nie piszę szkoda czasu chyba że.. Łukasz otwieramy sezon w terminie zeszłorocznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Jack Danielsky Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dla wielu korpo to sens życia, ale nie próbuj tego zrozumieć Co do samych dziwnych stanowisk, to większość jest zbędna, co zresztą Wcholera wie co jeszczeKG potwierdził w poprzednim poście. sam pracuję w korpo, ale jak dla kogoś to sens życi to pozostaje mi złożyc wyrazy ubolewania .. rzecz w tym, żeby nie pisać tego co się wie, tylko wiedzieć co się pisze, temat o zarobkach (wg mnie dobry), a spier… przez budowę klimatyzacji, rozrządów, BMW, PMów i cholera wie co jeszcze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Love and peace nie chce mi się szarpać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Do zimy nic nie piszę szkoda czasu chyba że.. Łukasz otwieramy sezon w terminie zeszłorocznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Love and peace nie chce mi się szarpać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Do zimy nic nie piszę szkoda czasu chyba że.. Łukasz otwieramy sezon w terminie zeszłorocznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi