Pablo200 Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Witam, Jaka jest inna trasa w zimie aby nie jechać przez ten tunel Munt la Schera Jadę z Katowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Można od strony Bormio ale to bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo200 Napisano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 jak trzeba jechać przez bormio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Jak? Przede wszystkim ostrożnie i powoli!!!! (kręta droga górska- często zaśnieżona) google map pewnie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowrider Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 zawsze mozna dac z kapcia na przelaj przez gory... a ja mam pytanie: jaka jest inna trasa z Gdyni do Juraty aby ominac Wladyslawowo bo kurcze latem tam zawsze korki sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatmak Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 zawsze mozna dac z kapcia na przelaj przez gory... a ja mam pytanie: jaka jest inna trasa z Gdyni do Juraty aby ominac Wladyslawowo bo kurcze latem tam zawsze korki sa No, na przełaj, można wpław albo tramwajem wodnym do Jastarni i potem z kapcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Cześc Jeździłem pare razy przez Bormio. Trasa dłuższa niz przez tunel i raczej nielogiczna. Droga pomiędzy Bormio a LIvigno jest zazwyczja dobrze utrzymana. Jeździłem tam dzisiątki razy i nigdy nie było potrzeby zakładania łańcuchów choć bywało śnieżnie. A jak jechać szczegółowo - kupić mapę po prostu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Sart Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Aby mieć wyobrażenie co znaczy "droga dobrze utrzymana" w obecnej sytuacji spowodowanej śnieżycami przesyłam fotkę z przełęczy Foscagno łączącej Bormio z Livigno. Pozdrawiam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TurboDymoMan Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Turbo w 2009 roku jechał przez Bormio... przez głupotę Znajomy kupił "nowy-stary" samochód.... sobie z Holland ściągnął Opla Zafirę z wbudowaną navi, taka uproszczona, "strzałkowa" Beckera w radio. Nie pokazywała mapy, ale jedynie najbliższy skręt i gadała po holendarsku.... Jakoś to badziewie szło ustawić i jechaliśmy przez całe Niemcy (też mi filozofia) ohne Probleme... i potem w nocy... ZONK! Okazało się, że navi nie ma mapy Szwajcarii! Ot umarła.... dopóki szło to trzymaliśmy się znajomych w VW Passacie, ale gdzieś ich zgubiliśmy (gnali 160khm nocą w mżawce...) i bądź tu mądry. Navi niet, mapy niet... jechaliśmy na azymut. Jak świtało nad ranem bylismy w wysokich górach, śnieg wydłubany pługiem wirnikowym 5 metrów wysoki, tyczki po bokach a my w aucie na jakiejś przełęczy 2.400metrów... jedyni twardziele bez łańcuchów... Jakoś jadąc tylko na azymut w koncu zobaczyliśmy tabliczkę St Moritz... a potem dalej na azymut nie do tunelu (bo jak tam dojechać) tylko wg drogowskazu na Bormio... dało radę,wynik to 270km przejechane więcej od znajomych i ponad 5 godzin spóźnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Aby mieć wyobrażenie co znaczy "droga dobrze utrzymana" w obecnej sytuacji spowodowanej śnieżycami przesyłam fotkę z przełęczy Foscagno łączącej Bormio z Livigno. Pozdrawiam. Cześc Dokładnie. Tak wygląda dobrze utrzymana droga w górach po opadach i to jest normalna droga po której się jeździ. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 kombinowanie .... zawsze kończy się kombinatorstwem przejazd przez tunel to, ok 35 € w obie strony - coś ok. 150 zł przy 4 osobachy w aucie daje koszt 8,75 € co oznacza.... jedna Mataxę mniej przy 7 osobach w busie to 5 € czyli ....1,7 l Wyborowej mniej straty są ... a co mamy w zamian ? .... święty spokój i zaoszczędzone dodatkowe 10 € tyle kosztuje jednorazowy przejazd przez tunel a jak ktoś, posmakuje jazdy na wśakich ścierzkach w łańcuchach to na bank będzie , w drodze powrotnej jechał przez tunel jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Mitek ma racje!!!Miesiąc temu jechałem Do Santa Caterina i też przyszło mi jechać przez tunel i do Bormio przez tą właśnie przełęcz co Sart pokazał na fotce!Jechałem podczas dużej śnieżycy ale miałem założone łańcuchy bo inaczej się nie dało!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Pablo200 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Mieszkańcy Livigno płaca za tunle 5 Euro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Pablo200 Napisano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 jeszcze przełęcz Forcola ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 na wiosne jest tam zwykle tak: http://www.wyprawyro.../zdjecie36.html a w zimie róznie.... tunel jest wart swojej ceny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 jeszcze przełęcz Forcola ? Droga przez Forcola nie jest utrzymywana w zimie stale. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Droga przez Forcola nie jest utrzymywana w zimie stale. Jeśli nie w ogóle, bo ostatnio jak byłem w Livigno to ta droga wcale nie widziała pługu po ostatnich opadach i była najnormalniej zamknięta pozdravka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jak dojechać Livigno ominięcie tunelu
kordiankw Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Cześc Jeździłem pare razy przez Bormio. Trasa dłuższa niz przez tunel i raczej nielogiczna. Droga pomiędzy Bormio a LIvigno jest zazwyczja dobrze utrzymana. Jeździłem tam dzisiątki razy i nigdy nie było potrzeby zakładania łańcuchów choć bywało śnieżnie. A jak jechać szczegółowo - kupić mapę po prostu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sart Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Aby mieć wyobrażenie co znaczy "droga dobrze utrzymana" w obecnej sytuacji spowodowanej śnieżycami przesyłam fotkę z przełęczy Foscagno łączącej Bormio z Livigno. Pozdrawiam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Turbo w 2009 roku jechał przez Bormio... przez głupotę Znajomy kupił "nowy-stary" samochód.... sobie z Holland ściągnął Opla Zafirę z wbudowaną navi, taka uproszczona, "strzałkowa" Beckera w radio. Nie pokazywała mapy, ale jedynie najbliższy skręt i gadała po holendarsku.... Jakoś to badziewie szło ustawić i jechaliśmy przez całe Niemcy (też mi filozofia) ohne Probleme... i potem w nocy... ZONK! Okazało się, że navi nie ma mapy Szwajcarii! Ot umarła.... dopóki szło to trzymaliśmy się znajomych w VW Passacie, ale gdzieś ich zgubiliśmy (gnali 160khm nocą w mżawce...) i bądź tu mądry. Navi niet, mapy niet... jechaliśmy na azymut. Jak świtało nad ranem bylismy w wysokich górach, śnieg wydłubany pługiem wirnikowym 5 metrów wysoki, tyczki po bokach a my w aucie na jakiejś przełęczy 2.400metrów... jedyni twardziele bez łańcuchów... Jakoś jadąc tylko na azymut w koncu zobaczyliśmy tabliczkę St Moritz... a potem dalej na azymut nie do tunelu (bo jak tam dojechać) tylko wg drogowskazu na Bormio... dało radę,wynik to 270km przejechane więcej od znajomych i ponad 5 godzin spóźnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Aby mieć wyobrażenie co znaczy "droga dobrze utrzymana" w obecnej sytuacji spowodowanej śnieżycami przesyłam fotkę z przełęczy Foscagno łączącej Bormio z Livigno. Pozdrawiam. Cześc Dokładnie. Tak wygląda dobrze utrzymana droga w górach po opadach i to jest normalna droga po której się jeździ. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 kombinowanie .... zawsze kończy się kombinatorstwem przejazd przez tunel to, ok 35 € w obie strony - coś ok. 150 zł przy 4 osobachy w aucie daje koszt 8,75 € co oznacza.... jedna Mataxę mniej przy 7 osobach w busie to 5 € czyli ....1,7 l Wyborowej mniej straty są ... a co mamy w zamian ? .... święty spokój i zaoszczędzone dodatkowe 10 € tyle kosztuje jednorazowy przejazd przez tunel a jak ktoś, posmakuje jazdy na wśakich ścierzkach w łańcuchach to na bank będzie , w drodze powrotnej jechał przez tunel jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Mitek ma racje!!!Miesiąc temu jechałem Do Santa Caterina i też przyszło mi jechać przez tunel i do Bormio przez tą właśnie przełęcz co Sart pokazał na fotce!Jechałem podczas dużej śnieżycy ale miałem założone łańcuchy bo inaczej się nie dało!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Pablo200 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Mieszkańcy Livigno płaca za tunle 5 Euro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Pablo200 Napisano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 jeszcze przełęcz Forcola ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 na wiosne jest tam zwykle tak: http://www.wyprawyro.../zdjecie36.html a w zimie róznie.... tunel jest wart swojej ceny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 jeszcze przełęcz Forcola ? Droga przez Forcola nie jest utrzymywana w zimie stale. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Droga przez Forcola nie jest utrzymywana w zimie stale. Jeśli nie w ogóle, bo ostatnio jak byłem w Livigno to ta droga wcale nie widziała pługu po ostatnich opadach i była najnormalniej zamknięta pozdravka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jak dojechać Livigno ominięcie tunelu
jark Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 kombinowanie .... zawsze kończy się kombinatorstwem przejazd przez tunel to, ok 35 € w obie strony - coś ok. 150 zł przy 4 osobachy w aucie daje koszt 8,75 € co oznacza.... jedna Mataxę mniej przy 7 osobach w busie to 5 € czyli ....1,7 l Wyborowej mniej straty są ... a co mamy w zamian ? .... święty spokój i zaoszczędzone dodatkowe 10 € tyle kosztuje jednorazowy przejazd przez tunel a jak ktoś, posmakuje jazdy na wśakich ścierzkach w łańcuchach to na bank będzie , w drodze powrotnej jechał przez tunel jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielasbar Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Mitek ma racje!!!Miesiąc temu jechałem Do Santa Caterina i też przyszło mi jechać przez tunel i do Bormio przez tą właśnie przełęcz co Sart pokazał na fotce!Jechałem podczas dużej śnieżycy ale miałem założone łańcuchy bo inaczej się nie dało!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo200 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Mieszkańcy Livigno płaca za tunle 5 Euro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo200 Napisano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 jeszcze przełęcz Forcola ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 na wiosne jest tam zwykle tak: http://www.wyprawyro.../zdjecie36.html a w zimie róznie.... tunel jest wart swojej ceny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 jeszcze przełęcz Forcola ? Droga przez Forcola nie jest utrzymywana w zimie stale. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Droga przez Forcola nie jest utrzymywana w zimie stale. Jeśli nie w ogóle, bo ostatnio jak byłem w Livigno to ta droga wcale nie widziała pługu po ostatnich opadach i była najnormalniej zamknięta pozdravka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Lukaszo86 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Droga przez Forcola nie jest utrzymywana w zimie stale. Jeśli nie w ogóle, bo ostatnio jak byłem w Livigno to ta droga wcale nie widziała pługu po ostatnich opadach i była najnormalniej zamknięta pozdravka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność