faf500 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Ciii... nazwę tą należy wymawiać z należytą czcią i nabożnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 pewnie VT ? Pitu pitu ...jak to było? Lepszy wróbel w garści? Najlepsza jazda pewnie na Alasce lub Himalajach... chodźcie wyskoczymy tam na weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Są jeszcze wrażenia estetyczne...;-). Po prostu inna liga :-) Ach ta włoska estetyka, ich słynna uczciwość, solidność, wiarygodność i inne liczne przymioty ...inna liga, zaiste no całe szczęście (nieszczescie?) nie wszyscy tam mówią po włosku Fakt faktem, ze wrażenia estetyczne z oglądania ich kolorowanych mapek ...bezcenne rzeczywistość nieco mniej atrakcyjna ...ale co tam, pomeczę sie nieco jeszcze w krainie "Schmetterlingów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Masz szczescie, że piszę z telefonu i idzie mi to z trudnością.... hihi edit;Może masz rację, ale zostało mi tych okolic jeszcze na kilka podwójnych wyjazdów i będę mógł napisać, że widziałem Langkofel z każdej strony... potem , jak jeszcze będę jeżdził na nartach to spróbujemy nieco na połnoc..... moze i busem z Krakowa.... Poza tym historycznie to rejon jest włoski od niedawna, niektórzy mówią, ze jeszcze wszystkiego nie popsuto... Ach ta włoska estetyka i niemiecka finezja i delikatnosc A co do pytania alvaro: Nie polecam łaczyć objazdu Sella ze znaczącym odbijaniem na boki. Kazda z dolin jest zupełnie wystarczająca na całodzienna jazdę. Siłowanie sie na km zostawia kakofonie wrażeń, kilometry białego, pomieszane wrażenia, migające widoki, a jazda z zadartą głową nie jest zdrowa... ... nie warto Lepiej poswiecic po dniu (jeszcze lepiej kilka ) na kazdą dolinę... (ale to tylko moje prywatne zdanie.. ). Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Fakt faktem, ze wrażenia estetyczne z oglądania ich kolorowanych mapek ...bezcenne rzeczywistość nieco mniej atrakcyjna ...ale co tam, pomeczę sie nieco jeszcze w krainie "Schmetterlingów" w it przynajmniej śnieg pada, w at musieliście na porządną zimę czekać do marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alvaro99 Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Są jeszcze liczby, twarde dane, kalendarz itp. po prostu inna liga Powtarzam, jest parę miejsc, do których bym sie znów wybrał, a nawet tesknię ...ale relacja jakości do ceny... nie ma o czym gadać W takim razie jakie ośrodki byś polecił najbardziej w stosunku cena/jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kobyr Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Ludzie , czy Wy nie śpicie ? Co to za wpisy między 00,00 a 2,00 . A może jesteście na drugiej półkuli ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Wiem że Twoją miłość do Tyrolu jest równie nieuleczalna jak moja do Dolomitów.... :-)Chyba mogę uznać, że to miłość odwzajemniona :)choć czasem zdradzam Tyrolię z innymi regionami ale tu o monogamii nie musimy gadać ;)Masz szczescie, że piszę z telefonu i idzie mi to z trudnością.... hihiJa też pisałem, no i ta godzina :)Teraz siedzę przed klawiaturą i mógłbym z całą mocą ...ale odpuszczam :) W gruncie rzeczy to i tak spoko, że gadamy o wyborze kierunku na pewnym poziomie, o pewnym kalibrze ...a nie np. ....też odpuszczę, żeby się nie narażać, ale powiedzmy o rozwoju narciarskim pewnego płaskowyżu w Małopolsce ;) edit;Może masz rację, ale zostało mi tych okolic jeszcze na kilka podwójnych wyjazdów i będę mógł napisać, że widziałem Langkofel z każdej strony... (...)Poza tym historycznie to rejon jest włoski od niedawna, niektórzy mówią, ze jeszcze wszystkiego nie popsuto... ;)Od końca: niecały region, ale to prawda oczywiście, niestety nie idą też do przodu. Wystarczy popatrzeć na ilość inwestycji wyciągowych: Austria, Francja po dwadzieścia kilka co rok (i tak mało bo kryzys), Włochy ...kilka.A na Langkofel [hmmm, czemu nie Sassolungo? ;)] też popatrzyłem z paru stron, i akurat Gröden uważam, za jeden z fajniejszych regionów w Dolomitach. i niemiecka finezja i delikatnosc :D Jakby to ująć... wolę Audi, BMW czy VW od Cinquecento ;)A serio - uprzejmości i sposobu traktowania turystów nie ma co porównywać. Mają ludzie włączoną jakąś dziwną projekcję własnego filmu, i bardzo w nią chcą wierzyć.... ale Austria to jest bardziej luźny i liberalny kraj od Włoch, po prostu :) Możemy do tego wrócić, do jakiś szczegółów latem, kiedy będzie na to czas. w it przynajmniej śnieg pada, w at musieliście na porządną zimę czekać do marca :DHmmm, niech pomyślę... z tego co pamiętam, to już w listopadzie (bo późno zacząłem sezon) kapitalnie spędzałem czas w Sölden, na Pitztalu i Stubaiu ...a gdzie we Włoszech można było wtedy jeździć? OK, podpowiem, w Schalstal na 2 wyciągach, w Sulden chyba na jednym.O, tu są dowody, i w dalszych postach:http://www.skiforum....dynia/?p=464756Poza tym, raz na parę lat trafi się "ślepej kurze" ;) i śniegu na początku roku, w styczniu (bo nie w grudniu) było więcej we Włoszech, tylko przypominam, że Osttirol czy Karyntia to też Austria :)Na przykładowym Katschbergu (na granicy Salzburgerlandu i KAryntii) jest teraz np. jeszcze 240 cm mimo, że to nie są najwyższe góry (2200 max).Korzystając z okazji i patrząc w przyszłość czyli na okolice Salzburga - w Gastein ciągle jest po 120-220 cm śniegu - chciałbym, żeby w przyszłym roku było podobnie :) W takim razie jakie ośrodki byś polecił najbardziej w stosunku cena/jakość?W gruncie rzeczy jest tak, że wszędzie warto być i mieć zdanie. Ja lubię te duże i droższe bo są duże, mimo, że są droższe :) ale i te małe bo są małe i kameralne (często tańsze i bezludne).Jak patrzę na mapę i cenniki to wychodzi mi, że Austria bliżej i taniej, dlatego na tym się skupiam, choć przecież niemałą część Włoch też kiedyś objeździłem. Ale Ty byłeś teraz np. na "free-ski" i ze wszystkimi wadami takiego rozwiązania, cenowo zawsze będzie to atrakcyjna propozycja.A tak poza tym, na moich wyjazdach staram się zawsze wybierać najlepszy kompromis między ceną, jakością, terminem itd. Trochę prywaty wrzucam w tym momencie, ale jakoś parę razy pytałeś, deklarowałeś chęć itd. - i w końcu się nie poznaliśmy. Ludzie , czy Wy nie śpicie ? Co to za wpisy między 00,00 a 2,00 . A może jesteście na drugiej półkuli ?Bo w dzień się jeździ na nartach! ;) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Teraz siedzę przed klawiaturą i mógłbym z całą mocą ...ale odpuszczam W gruncie rzeczy to i tak spoko, że gadamy o wyborze kierunku na pewnym poziomie, o pewnym kalibrze ...a nie np. ....też odpuszczę, żeby się nie narażać, ale powiedzmy o rozwoju narciarskim pewnego płaskowyżu w Małopolsce Płaskowyż już jest wystarczająco rozwiniety, a dla mnie zdecydowanie przerośniety wiec..... ; Myśle ze piszemy o tym samym choć troche inaczej..... W 'duzych gorach' mozna zleźć cos fajnego dla każdego. Mnie nie bawią setki km tras , tysiące ludzi, korki na autostradach i szukanie włoskiej finezji na deptaku w Madonnie czy w 5 gwiazdkach w Cortinie.... Folklor tam owszem, mozna znaleźć, ale raczej w wydaniu rosyjsko-hollywoodskim.... Wole małe osrodki, ale też nie za małe - tak ok 50-100km..... Mozna w nich znaleźć poza sezonem spokój, tanie karnety, umówić się z najemcą na turnus 'niedziela-niedziela' (co skutkuje m.in. jazda po pustych autostradach), liczyć na uśmiech o poranku i świeże bułeczki w koszyku pod drzwiami co rano, i sztruks o 12 tej w południe.... a jak przyjdzie pora na przerwę to zamiast przeciskania sie w tłumie do lady w Alpicenter, karczmarza stojącego w drzwiach i zapraszajacego do srodka lub wskazującego najlepsze widokowo miejsca na tarasie. Nie zawsze da sie znaleźć wszystko na raz ale zawsze znacznie wiecej niz w 'kombinatach'. Szanuję gusta innych, wiem, że są równiez inne modele wypoczynku w górach ale na razie zostanę przy moim... a Dolomity? Niesamowite czerwone kształty o swicie i zachodzie, jak porozrzucane głazy na trawniku, lub grzebień olbrzyma..... inna liga niż granitowy zachód. Czy gorsza lub lepsza? Inna A na Langkofel [hmmm, czemu nie Sassolungo? ] gdyby w podtekscie nie było Tyrolu to byłoby Sasslolungo... Jakby to ująć... wolę Audi, BMW czy VW od Cinquecento I widzisz, wychodzi cały 'szowinizm . To moze porównaj corsę z testarossą ferrari Możemy do tego wrócić, do jakiś szczegółów latem, kiedy będzie na to czas. gdybyś sie nudził latem to weź rower i zapraszam na Beskidy polsko-czesko-słowackie....... (może nie wszystkie naraz... ) Miłego weekendu Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Są jeszcze liczby, twarde dane, kalendarz itp. po prostu inna liga Powtarzam, jest parę miejsc, do których bym sie znów wybrał, a nawet tesknię ...ale relacja jakości do ceny... nie ma o czym gadać Aż trochę nad tym ubolewam bo chciałbym czasem to zmienić po czym po "chłodnej" analizie znów mi wychodzi - nawet nie AT tylko po prostu Tyrol. Choć w przyszłym roku chyba będzie jednak Salzburg, ze szczególnym uwzględnieniem Krippenstein. A Dolomity, rzeczywiście piękne a Espace Killy (i inne duże stacje francuskie) dla mnie jeszcze lepsze... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Hmmm, niech pomyślę... z tego co pamiętam, to już w listopadzie (bo późno zacząłem sezon) kapitalnie spędzałem czas w Sölden, na Pitztalu i Stubaiu ...a gdzie we Włoszech można było wtedy jeździć? OK, podpowiem, w Schalstal na 2 wyciągach, w Sulden chyba na jednym. O, tu są dowody, i w dalszych postach:http://www.skiforum....dynia/?p=464756 Poza tym, raz na parę lat trafi się "ślepej kurze" i śniegu na początku roku, w styczniu (bo nie w grudniu) było więcej we Włoszech, tylko przypominam, że Osttirol czy Karyntia to też Austria Na przykładowym Katschbergu (na granicy Salzburgerlandu i KAryntii) jest teraz np. jeszcze 240 cm mimo, że to nie są najwyższe góry (2200 max). Korzystając z okazji i patrząc w przyszłość czyli na okolice Salzburga - w Gastein ciągle jest po 120-220 cm śniegu - chciałbym, żeby w przyszłym roku było podobnie zaszczyt dla mnie że otrzymałem tak długą odpowiedź ja tam widzę po danych w sieci że w tym Gastein to max 120cm na górze, a w Madonnie na dole jest więcej, na górze 260cm ja tak naprawdę lubię wszystkie 3 kraje, tylko się przekomarzam, w tym sezonie po wizytach w AT mam wielką ochotę znów zajechać do FR, każdy z tych krajów wart jest jeżdżenia bo każdy ma swoje inne zalety, których gdzie indziej nie da się uświadczyć nie znam CH, ale z opowieści odczuwam że tylko Zermatt bym chciał tam bardzo poznać moje subiektywne podsumowanie: AT - najlepsza infrastruktura, największa ilość ciekawych ośrodków blisko nas, duża dostępność przytrasowego offpiste FR - najlepsze wielkie ośrodki, najtańsze noclegi bezpośrednio na stoku, gwarancja naturalnego śniegu i słońca IT - dolomity - najpiękniejsze i różnorodne alpy, najtańsze bary, freeski, kilka pięknych ośrodków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... amatorka jazz band Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Choć w przyszłym roku chyba będzie jednak Salzburg, ze szczególnym uwzględnieniem Krippenstein A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... powiem więcej będzie Ischgl ze szczególnym uwzględnieniem E4 Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Sella Ronda w grudniu lub marcu? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
alvaro99 Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Są jeszcze liczby, twarde dane, kalendarz itp. po prostu inna liga Powtarzam, jest parę miejsc, do których bym sie znów wybrał, a nawet tesknię ...ale relacja jakości do ceny... nie ma o czym gadać W takim razie jakie ośrodki byś polecił najbardziej w stosunku cena/jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kobyr Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Ludzie , czy Wy nie śpicie ? Co to za wpisy między 00,00 a 2,00 . A może jesteście na drugiej półkuli ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Wiem że Twoją miłość do Tyrolu jest równie nieuleczalna jak moja do Dolomitów.... :-)Chyba mogę uznać, że to miłość odwzajemniona :)choć czasem zdradzam Tyrolię z innymi regionami ale tu o monogamii nie musimy gadać ;)Masz szczescie, że piszę z telefonu i idzie mi to z trudnością.... hihiJa też pisałem, no i ta godzina :)Teraz siedzę przed klawiaturą i mógłbym z całą mocą ...ale odpuszczam :) W gruncie rzeczy to i tak spoko, że gadamy o wyborze kierunku na pewnym poziomie, o pewnym kalibrze ...a nie np. ....też odpuszczę, żeby się nie narażać, ale powiedzmy o rozwoju narciarskim pewnego płaskowyżu w Małopolsce ;) edit;Może masz rację, ale zostało mi tych okolic jeszcze na kilka podwójnych wyjazdów i będę mógł napisać, że widziałem Langkofel z każdej strony... (...)Poza tym historycznie to rejon jest włoski od niedawna, niektórzy mówią, ze jeszcze wszystkiego nie popsuto... ;)Od końca: niecały region, ale to prawda oczywiście, niestety nie idą też do przodu. Wystarczy popatrzeć na ilość inwestycji wyciągowych: Austria, Francja po dwadzieścia kilka co rok (i tak mało bo kryzys), Włochy ...kilka.A na Langkofel [hmmm, czemu nie Sassolungo? ;)] też popatrzyłem z paru stron, i akurat Gröden uważam, za jeden z fajniejszych regionów w Dolomitach. i niemiecka finezja i delikatnosc :D Jakby to ująć... wolę Audi, BMW czy VW od Cinquecento ;)A serio - uprzejmości i sposobu traktowania turystów nie ma co porównywać. Mają ludzie włączoną jakąś dziwną projekcję własnego filmu, i bardzo w nią chcą wierzyć.... ale Austria to jest bardziej luźny i liberalny kraj od Włoch, po prostu :) Możemy do tego wrócić, do jakiś szczegółów latem, kiedy będzie na to czas. w it przynajmniej śnieg pada, w at musieliście na porządną zimę czekać do marca :DHmmm, niech pomyślę... z tego co pamiętam, to już w listopadzie (bo późno zacząłem sezon) kapitalnie spędzałem czas w Sölden, na Pitztalu i Stubaiu ...a gdzie we Włoszech można było wtedy jeździć? OK, podpowiem, w Schalstal na 2 wyciągach, w Sulden chyba na jednym.O, tu są dowody, i w dalszych postach:http://www.skiforum....dynia/?p=464756Poza tym, raz na parę lat trafi się "ślepej kurze" ;) i śniegu na początku roku, w styczniu (bo nie w grudniu) było więcej we Włoszech, tylko przypominam, że Osttirol czy Karyntia to też Austria :)Na przykładowym Katschbergu (na granicy Salzburgerlandu i KAryntii) jest teraz np. jeszcze 240 cm mimo, że to nie są najwyższe góry (2200 max).Korzystając z okazji i patrząc w przyszłość czyli na okolice Salzburga - w Gastein ciągle jest po 120-220 cm śniegu - chciałbym, żeby w przyszłym roku było podobnie :) W takim razie jakie ośrodki byś polecił najbardziej w stosunku cena/jakość?W gruncie rzeczy jest tak, że wszędzie warto być i mieć zdanie. Ja lubię te duże i droższe bo są duże, mimo, że są droższe :) ale i te małe bo są małe i kameralne (często tańsze i bezludne).Jak patrzę na mapę i cenniki to wychodzi mi, że Austria bliżej i taniej, dlatego na tym się skupiam, choć przecież niemałą część Włoch też kiedyś objeździłem. Ale Ty byłeś teraz np. na "free-ski" i ze wszystkimi wadami takiego rozwiązania, cenowo zawsze będzie to atrakcyjna propozycja.A tak poza tym, na moich wyjazdach staram się zawsze wybierać najlepszy kompromis między ceną, jakością, terminem itd. Trochę prywaty wrzucam w tym momencie, ale jakoś parę razy pytałeś, deklarowałeś chęć itd. - i w końcu się nie poznaliśmy. Ludzie , czy Wy nie śpicie ? Co to za wpisy między 00,00 a 2,00 . A może jesteście na drugiej półkuli ?Bo w dzień się jeździ na nartach! ;) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Teraz siedzę przed klawiaturą i mógłbym z całą mocą ...ale odpuszczam W gruncie rzeczy to i tak spoko, że gadamy o wyborze kierunku na pewnym poziomie, o pewnym kalibrze ...a nie np. ....też odpuszczę, żeby się nie narażać, ale powiedzmy o rozwoju narciarskim pewnego płaskowyżu w Małopolsce Płaskowyż już jest wystarczająco rozwiniety, a dla mnie zdecydowanie przerośniety wiec..... ; Myśle ze piszemy o tym samym choć troche inaczej..... W 'duzych gorach' mozna zleźć cos fajnego dla każdego. Mnie nie bawią setki km tras , tysiące ludzi, korki na autostradach i szukanie włoskiej finezji na deptaku w Madonnie czy w 5 gwiazdkach w Cortinie.... Folklor tam owszem, mozna znaleźć, ale raczej w wydaniu rosyjsko-hollywoodskim.... Wole małe osrodki, ale też nie za małe - tak ok 50-100km..... Mozna w nich znaleźć poza sezonem spokój, tanie karnety, umówić się z najemcą na turnus 'niedziela-niedziela' (co skutkuje m.in. jazda po pustych autostradach), liczyć na uśmiech o poranku i świeże bułeczki w koszyku pod drzwiami co rano, i sztruks o 12 tej w południe.... a jak przyjdzie pora na przerwę to zamiast przeciskania sie w tłumie do lady w Alpicenter, karczmarza stojącego w drzwiach i zapraszajacego do srodka lub wskazującego najlepsze widokowo miejsca na tarasie. Nie zawsze da sie znaleźć wszystko na raz ale zawsze znacznie wiecej niz w 'kombinatach'. Szanuję gusta innych, wiem, że są równiez inne modele wypoczynku w górach ale na razie zostanę przy moim... a Dolomity? Niesamowite czerwone kształty o swicie i zachodzie, jak porozrzucane głazy na trawniku, lub grzebień olbrzyma..... inna liga niż granitowy zachód. Czy gorsza lub lepsza? Inna A na Langkofel [hmmm, czemu nie Sassolungo? ] gdyby w podtekscie nie było Tyrolu to byłoby Sasslolungo... Jakby to ująć... wolę Audi, BMW czy VW od Cinquecento I widzisz, wychodzi cały 'szowinizm . To moze porównaj corsę z testarossą ferrari Możemy do tego wrócić, do jakiś szczegółów latem, kiedy będzie na to czas. gdybyś sie nudził latem to weź rower i zapraszam na Beskidy polsko-czesko-słowackie....... (może nie wszystkie naraz... ) Miłego weekendu Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Są jeszcze liczby, twarde dane, kalendarz itp. po prostu inna liga Powtarzam, jest parę miejsc, do których bym sie znów wybrał, a nawet tesknię ...ale relacja jakości do ceny... nie ma o czym gadać Aż trochę nad tym ubolewam bo chciałbym czasem to zmienić po czym po "chłodnej" analizie znów mi wychodzi - nawet nie AT tylko po prostu Tyrol. Choć w przyszłym roku chyba będzie jednak Salzburg, ze szczególnym uwzględnieniem Krippenstein. A Dolomity, rzeczywiście piękne a Espace Killy (i inne duże stacje francuskie) dla mnie jeszcze lepsze... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Hmmm, niech pomyślę... z tego co pamiętam, to już w listopadzie (bo późno zacząłem sezon) kapitalnie spędzałem czas w Sölden, na Pitztalu i Stubaiu ...a gdzie we Włoszech można było wtedy jeździć? OK, podpowiem, w Schalstal na 2 wyciągach, w Sulden chyba na jednym. O, tu są dowody, i w dalszych postach:http://www.skiforum....dynia/?p=464756 Poza tym, raz na parę lat trafi się "ślepej kurze" i śniegu na początku roku, w styczniu (bo nie w grudniu) było więcej we Włoszech, tylko przypominam, że Osttirol czy Karyntia to też Austria Na przykładowym Katschbergu (na granicy Salzburgerlandu i KAryntii) jest teraz np. jeszcze 240 cm mimo, że to nie są najwyższe góry (2200 max). Korzystając z okazji i patrząc w przyszłość czyli na okolice Salzburga - w Gastein ciągle jest po 120-220 cm śniegu - chciałbym, żeby w przyszłym roku było podobnie zaszczyt dla mnie że otrzymałem tak długą odpowiedź ja tam widzę po danych w sieci że w tym Gastein to max 120cm na górze, a w Madonnie na dole jest więcej, na górze 260cm ja tak naprawdę lubię wszystkie 3 kraje, tylko się przekomarzam, w tym sezonie po wizytach w AT mam wielką ochotę znów zajechać do FR, każdy z tych krajów wart jest jeżdżenia bo każdy ma swoje inne zalety, których gdzie indziej nie da się uświadczyć nie znam CH, ale z opowieści odczuwam że tylko Zermatt bym chciał tam bardzo poznać moje subiektywne podsumowanie: AT - najlepsza infrastruktura, największa ilość ciekawych ośrodków blisko nas, duża dostępność przytrasowego offpiste FR - najlepsze wielkie ośrodki, najtańsze noclegi bezpośrednio na stoku, gwarancja naturalnego śniegu i słońca IT - dolomity - najpiękniejsze i różnorodne alpy, najtańsze bary, freeski, kilka pięknych ośrodków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... amatorka jazz band Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Choć w przyszłym roku chyba będzie jednak Salzburg, ze szczególnym uwzględnieniem Krippenstein A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... powiem więcej będzie Ischgl ze szczególnym uwzględnieniem E4 Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Sella Ronda w grudniu lub marcu? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kobyr Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Ludzie , czy Wy nie śpicie ? Co to za wpisy między 00,00 a 2,00 . A może jesteście na drugiej półkuli ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Wiem że Twoją miłość do Tyrolu jest równie nieuleczalna jak moja do Dolomitów.... :-)Chyba mogę uznać, że to miłość odwzajemniona :)choć czasem zdradzam Tyrolię z innymi regionami ale tu o monogamii nie musimy gadać ;)Masz szczescie, że piszę z telefonu i idzie mi to z trudnością.... hihiJa też pisałem, no i ta godzina :)Teraz siedzę przed klawiaturą i mógłbym z całą mocą ...ale odpuszczam :) W gruncie rzeczy to i tak spoko, że gadamy o wyborze kierunku na pewnym poziomie, o pewnym kalibrze ...a nie np. ....też odpuszczę, żeby się nie narażać, ale powiedzmy o rozwoju narciarskim pewnego płaskowyżu w Małopolsce ;) edit;Może masz rację, ale zostało mi tych okolic jeszcze na kilka podwójnych wyjazdów i będę mógł napisać, że widziałem Langkofel z każdej strony... (...)Poza tym historycznie to rejon jest włoski od niedawna, niektórzy mówią, ze jeszcze wszystkiego nie popsuto... ;)Od końca: niecały region, ale to prawda oczywiście, niestety nie idą też do przodu. Wystarczy popatrzeć na ilość inwestycji wyciągowych: Austria, Francja po dwadzieścia kilka co rok (i tak mało bo kryzys), Włochy ...kilka.A na Langkofel [hmmm, czemu nie Sassolungo? ;)] też popatrzyłem z paru stron, i akurat Gröden uważam, za jeden z fajniejszych regionów w Dolomitach. i niemiecka finezja i delikatnosc :D Jakby to ująć... wolę Audi, BMW czy VW od Cinquecento ;)A serio - uprzejmości i sposobu traktowania turystów nie ma co porównywać. Mają ludzie włączoną jakąś dziwną projekcję własnego filmu, i bardzo w nią chcą wierzyć.... ale Austria to jest bardziej luźny i liberalny kraj od Włoch, po prostu :) Możemy do tego wrócić, do jakiś szczegółów latem, kiedy będzie na to czas. w it przynajmniej śnieg pada, w at musieliście na porządną zimę czekać do marca :DHmmm, niech pomyślę... z tego co pamiętam, to już w listopadzie (bo późno zacząłem sezon) kapitalnie spędzałem czas w Sölden, na Pitztalu i Stubaiu ...a gdzie we Włoszech można było wtedy jeździć? OK, podpowiem, w Schalstal na 2 wyciągach, w Sulden chyba na jednym.O, tu są dowody, i w dalszych postach:http://www.skiforum....dynia/?p=464756Poza tym, raz na parę lat trafi się "ślepej kurze" ;) i śniegu na początku roku, w styczniu (bo nie w grudniu) było więcej we Włoszech, tylko przypominam, że Osttirol czy Karyntia to też Austria :)Na przykładowym Katschbergu (na granicy Salzburgerlandu i KAryntii) jest teraz np. jeszcze 240 cm mimo, że to nie są najwyższe góry (2200 max).Korzystając z okazji i patrząc w przyszłość czyli na okolice Salzburga - w Gastein ciągle jest po 120-220 cm śniegu - chciałbym, żeby w przyszłym roku było podobnie :) W takim razie jakie ośrodki byś polecił najbardziej w stosunku cena/jakość?W gruncie rzeczy jest tak, że wszędzie warto być i mieć zdanie. Ja lubię te duże i droższe bo są duże, mimo, że są droższe :) ale i te małe bo są małe i kameralne (często tańsze i bezludne).Jak patrzę na mapę i cenniki to wychodzi mi, że Austria bliżej i taniej, dlatego na tym się skupiam, choć przecież niemałą część Włoch też kiedyś objeździłem. Ale Ty byłeś teraz np. na "free-ski" i ze wszystkimi wadami takiego rozwiązania, cenowo zawsze będzie to atrakcyjna propozycja.A tak poza tym, na moich wyjazdach staram się zawsze wybierać najlepszy kompromis między ceną, jakością, terminem itd. Trochę prywaty wrzucam w tym momencie, ale jakoś parę razy pytałeś, deklarowałeś chęć itd. - i w końcu się nie poznaliśmy. Ludzie , czy Wy nie śpicie ? Co to za wpisy między 00,00 a 2,00 . A może jesteście na drugiej półkuli ?Bo w dzień się jeździ na nartach! ;) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Teraz siedzę przed klawiaturą i mógłbym z całą mocą ...ale odpuszczam W gruncie rzeczy to i tak spoko, że gadamy o wyborze kierunku na pewnym poziomie, o pewnym kalibrze ...a nie np. ....też odpuszczę, żeby się nie narażać, ale powiedzmy o rozwoju narciarskim pewnego płaskowyżu w Małopolsce Płaskowyż już jest wystarczająco rozwiniety, a dla mnie zdecydowanie przerośniety wiec..... ; Myśle ze piszemy o tym samym choć troche inaczej..... W 'duzych gorach' mozna zleźć cos fajnego dla każdego. Mnie nie bawią setki km tras , tysiące ludzi, korki na autostradach i szukanie włoskiej finezji na deptaku w Madonnie czy w 5 gwiazdkach w Cortinie.... Folklor tam owszem, mozna znaleźć, ale raczej w wydaniu rosyjsko-hollywoodskim.... Wole małe osrodki, ale też nie za małe - tak ok 50-100km..... Mozna w nich znaleźć poza sezonem spokój, tanie karnety, umówić się z najemcą na turnus 'niedziela-niedziela' (co skutkuje m.in. jazda po pustych autostradach), liczyć na uśmiech o poranku i świeże bułeczki w koszyku pod drzwiami co rano, i sztruks o 12 tej w południe.... a jak przyjdzie pora na przerwę to zamiast przeciskania sie w tłumie do lady w Alpicenter, karczmarza stojącego w drzwiach i zapraszajacego do srodka lub wskazującego najlepsze widokowo miejsca na tarasie. Nie zawsze da sie znaleźć wszystko na raz ale zawsze znacznie wiecej niz w 'kombinatach'. Szanuję gusta innych, wiem, że są równiez inne modele wypoczynku w górach ale na razie zostanę przy moim... a Dolomity? Niesamowite czerwone kształty o swicie i zachodzie, jak porozrzucane głazy na trawniku, lub grzebień olbrzyma..... inna liga niż granitowy zachód. Czy gorsza lub lepsza? Inna A na Langkofel [hmmm, czemu nie Sassolungo? ] gdyby w podtekscie nie było Tyrolu to byłoby Sasslolungo... Jakby to ująć... wolę Audi, BMW czy VW od Cinquecento I widzisz, wychodzi cały 'szowinizm . To moze porównaj corsę z testarossą ferrari Możemy do tego wrócić, do jakiś szczegółów latem, kiedy będzie na to czas. gdybyś sie nudził latem to weź rower i zapraszam na Beskidy polsko-czesko-słowackie....... (może nie wszystkie naraz... ) Miłego weekendu Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Są jeszcze liczby, twarde dane, kalendarz itp. po prostu inna liga Powtarzam, jest parę miejsc, do których bym sie znów wybrał, a nawet tesknię ...ale relacja jakości do ceny... nie ma o czym gadać Aż trochę nad tym ubolewam bo chciałbym czasem to zmienić po czym po "chłodnej" analizie znów mi wychodzi - nawet nie AT tylko po prostu Tyrol. Choć w przyszłym roku chyba będzie jednak Salzburg, ze szczególnym uwzględnieniem Krippenstein. A Dolomity, rzeczywiście piękne a Espace Killy (i inne duże stacje francuskie) dla mnie jeszcze lepsze... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Hmmm, niech pomyślę... z tego co pamiętam, to już w listopadzie (bo późno zacząłem sezon) kapitalnie spędzałem czas w Sölden, na Pitztalu i Stubaiu ...a gdzie we Włoszech można było wtedy jeździć? OK, podpowiem, w Schalstal na 2 wyciągach, w Sulden chyba na jednym. O, tu są dowody, i w dalszych postach:http://www.skiforum....dynia/?p=464756 Poza tym, raz na parę lat trafi się "ślepej kurze" i śniegu na początku roku, w styczniu (bo nie w grudniu) było więcej we Włoszech, tylko przypominam, że Osttirol czy Karyntia to też Austria Na przykładowym Katschbergu (na granicy Salzburgerlandu i KAryntii) jest teraz np. jeszcze 240 cm mimo, że to nie są najwyższe góry (2200 max). Korzystając z okazji i patrząc w przyszłość czyli na okolice Salzburga - w Gastein ciągle jest po 120-220 cm śniegu - chciałbym, żeby w przyszłym roku było podobnie zaszczyt dla mnie że otrzymałem tak długą odpowiedź ja tam widzę po danych w sieci że w tym Gastein to max 120cm na górze, a w Madonnie na dole jest więcej, na górze 260cm ja tak naprawdę lubię wszystkie 3 kraje, tylko się przekomarzam, w tym sezonie po wizytach w AT mam wielką ochotę znów zajechać do FR, każdy z tych krajów wart jest jeżdżenia bo każdy ma swoje inne zalety, których gdzie indziej nie da się uświadczyć nie znam CH, ale z opowieści odczuwam że tylko Zermatt bym chciał tam bardzo poznać moje subiektywne podsumowanie: AT - najlepsza infrastruktura, największa ilość ciekawych ośrodków blisko nas, duża dostępność przytrasowego offpiste FR - najlepsze wielkie ośrodki, najtańsze noclegi bezpośrednio na stoku, gwarancja naturalnego śniegu i słońca IT - dolomity - najpiękniejsze i różnorodne alpy, najtańsze bary, freeski, kilka pięknych ośrodków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... amatorka jazz band Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Choć w przyszłym roku chyba będzie jednak Salzburg, ze szczególnym uwzględnieniem Krippenstein A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... powiem więcej będzie Ischgl ze szczególnym uwzględnieniem E4 Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Sella Ronda w grudniu lub marcu? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Są jeszcze liczby, twarde dane, kalendarz itp. po prostu inna liga Powtarzam, jest parę miejsc, do których bym sie znów wybrał, a nawet tesknię ...ale relacja jakości do ceny... nie ma o czym gadać Aż trochę nad tym ubolewam bo chciałbym czasem to zmienić po czym po "chłodnej" analizie znów mi wychodzi - nawet nie AT tylko po prostu Tyrol. Choć w przyszłym roku chyba będzie jednak Salzburg, ze szczególnym uwzględnieniem Krippenstein. A Dolomity, rzeczywiście piękne a Espace Killy (i inne duże stacje francuskie) dla mnie jeszcze lepsze... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Hmmm, niech pomyślę... z tego co pamiętam, to już w listopadzie (bo późno zacząłem sezon) kapitalnie spędzałem czas w Sölden, na Pitztalu i Stubaiu ...a gdzie we Włoszech można było wtedy jeździć? OK, podpowiem, w Schalstal na 2 wyciągach, w Sulden chyba na jednym. O, tu są dowody, i w dalszych postach:http://www.skiforum....dynia/?p=464756 Poza tym, raz na parę lat trafi się "ślepej kurze" i śniegu na początku roku, w styczniu (bo nie w grudniu) było więcej we Włoszech, tylko przypominam, że Osttirol czy Karyntia to też Austria Na przykładowym Katschbergu (na granicy Salzburgerlandu i KAryntii) jest teraz np. jeszcze 240 cm mimo, że to nie są najwyższe góry (2200 max). Korzystając z okazji i patrząc w przyszłość czyli na okolice Salzburga - w Gastein ciągle jest po 120-220 cm śniegu - chciałbym, żeby w przyszłym roku było podobnie zaszczyt dla mnie że otrzymałem tak długą odpowiedź ja tam widzę po danych w sieci że w tym Gastein to max 120cm na górze, a w Madonnie na dole jest więcej, na górze 260cm ja tak naprawdę lubię wszystkie 3 kraje, tylko się przekomarzam, w tym sezonie po wizytach w AT mam wielką ochotę znów zajechać do FR, każdy z tych krajów wart jest jeżdżenia bo każdy ma swoje inne zalety, których gdzie indziej nie da się uświadczyć nie znam CH, ale z opowieści odczuwam że tylko Zermatt bym chciał tam bardzo poznać moje subiektywne podsumowanie: AT - najlepsza infrastruktura, największa ilość ciekawych ośrodków blisko nas, duża dostępność przytrasowego offpiste FR - najlepsze wielkie ośrodki, najtańsze noclegi bezpośrednio na stoku, gwarancja naturalnego śniegu i słońca IT - dolomity - najpiękniejsze i różnorodne alpy, najtańsze bary, freeski, kilka pięknych ośrodków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... amatorka jazz band Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Choć w przyszłym roku chyba będzie jednak Salzburg, ze szczególnym uwzględnieniem Krippenstein A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... powiem więcej będzie Ischgl ze szczególnym uwzględnieniem E4 Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Sella Ronda w grudniu lub marcu?
MarioJ Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Hmmm, niech pomyślę... z tego co pamiętam, to już w listopadzie (bo późno zacząłem sezon) kapitalnie spędzałem czas w Sölden, na Pitztalu i Stubaiu ...a gdzie we Włoszech można było wtedy jeździć? OK, podpowiem, w Schalstal na 2 wyciągach, w Sulden chyba na jednym. O, tu są dowody, i w dalszych postach:http://www.skiforum....dynia/?p=464756 Poza tym, raz na parę lat trafi się "ślepej kurze" i śniegu na początku roku, w styczniu (bo nie w grudniu) było więcej we Włoszech, tylko przypominam, że Osttirol czy Karyntia to też Austria Na przykładowym Katschbergu (na granicy Salzburgerlandu i KAryntii) jest teraz np. jeszcze 240 cm mimo, że to nie są najwyższe góry (2200 max). Korzystając z okazji i patrząc w przyszłość czyli na okolice Salzburga - w Gastein ciągle jest po 120-220 cm śniegu - chciałbym, żeby w przyszłym roku było podobnie zaszczyt dla mnie że otrzymałem tak długą odpowiedź ja tam widzę po danych w sieci że w tym Gastein to max 120cm na górze, a w Madonnie na dole jest więcej, na górze 260cm ja tak naprawdę lubię wszystkie 3 kraje, tylko się przekomarzam, w tym sezonie po wizytach w AT mam wielką ochotę znów zajechać do FR, każdy z tych krajów wart jest jeżdżenia bo każdy ma swoje inne zalety, których gdzie indziej nie da się uświadczyć nie znam CH, ale z opowieści odczuwam że tylko Zermatt bym chciał tam bardzo poznać moje subiektywne podsumowanie: AT - najlepsza infrastruktura, największa ilość ciekawych ośrodków blisko nas, duża dostępność przytrasowego offpiste FR - najlepsze wielkie ośrodki, najtańsze noclegi bezpośrednio na stoku, gwarancja naturalnego śniegu i słońca IT - dolomity - najpiękniejsze i różnorodne alpy, najtańsze bary, freeski, kilka pięknych ośrodków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... amatorka jazz band Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Choć w przyszłym roku chyba będzie jednak Salzburg, ze szczególnym uwzględnieniem Krippenstein A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... powiem więcej będzie Ischgl ze szczególnym uwzględnieniem E4 Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Sella Ronda w grudniu lub marcu?
kordiankw Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorka jazz band Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Choć w przyszłym roku chyba będzie jednak Salzburg, ze szczególnym uwzględnieniem Krippenstein A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... powiem więcej będzie Ischgl ze szczególnym uwzględnieniem E4 Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Wujot Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 A będzie zaś Tyrol ze szczególnym uwzględnieniem Samnaun/Ischgl... powiem więcej będzie Ischgl ze szczególnym uwzględnieniem E4 Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi