Jump to content

Trochę HUMORU

tatuzo
 Share

Recommended Posts

To nie jest śmieszne. Ale ludzie osuwający się w żleby, wtf?
- Akcja trwa, bo nie wiemy, czy ktoś nie pozostał w górach. Będzie kontynuowana od samego rana. Jest możliwość, że wyładowania atmosferyczne spowodowały, że ludzie osunęli się w żleby. Miejmy nadzieję, że jutrzejsza akcja nie przyniesie dalszych złych wieści -

To nie jest śmieszne. Ale ludzie osuwający się w żleby, wtf? - Akcja trwa, bo nie wiemy, czy ktoś nie pozostał w górach. Będzie kontynuowana od samego rana. Jest możliwość, że wyładowania atmosferyczne spowodowały, że ludzie osunęli się w żleby. Miejmy nadzieję, że jutrzejsza akcja nie przyniesie dalszych złych wieści -

Faktycznie nie jest śmieszne. Byłeś między skałami w czasie burzy? Nie? To nie chodź....

Faktycznie nie jest śmieszne. Byłeś między skałami w czasie burzy? Nie? To nie chodź....

Edit: to chyba żart był. Dalsza część nieważna w takim razie;-) można przewinac do czapkinsa choć i to zabarwione czarnym humorem...

Rozsmieszyl mnie jedynie "profesjonalny" komentarz o zlebach. 140 ofiar. W tym 5 śmiertelnych. Nikomu nie jest do śmiechu. Co do skały i burz to masz rację, rzadko bywalem pośród skal w czasie burzy, choć może i często z drugiej strony. W Dolomitach wędrowałem od bivacco do bivacco, lekki plecak, via ferraty. Zwykle około południa mój dzień na wędrowanie się kończył, prawie codziennie po południu deszcz, czasem burza. Zwykle byłem wtedy w bivacco, to taka buda, czasem przyczepiona do skal. W Tatrach kiedyś 5x5 czyli pięć lat z rzędu po pięć wyjazdów. różnie bywało. PS. Dziś Kinga Baranowska wspomniała że popołudniem często zdarzają się burze. IMGW też wspomniało możliwość. Pokazali dynamikę zmian z kamery przemysłowej, rano ładnie, potem niegroźne zdawałoby się chmurki, potem szybko...
Tak jeszcze sobie przypominam jak szliśmy na Lomnice i jak przewodnik nerwowo reagował na kilka chmur na horyzoncie i nas popedzal. Wtedy na darmo.
PS jako że to dział humor:
http://czapkins.blog...miata0.html?m=1

Załączone miniatury

• guseladelvescova_abcdolomiti.jpg