Gabrik Posted March 19 Share Posted March 19 https://tvn24.pl/tvnmeteo/swiat/szwajcaria-wypadek-gondoli-wagonik-urwal-sie-i-przekoziolkowal-po-zboczu-nie-zyje-kobieta-st8955405 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted March 19 Share Posted March 19 Już wszędzie o tym piszą, no powiem że dla mnie lekki szok żeby w Szwajcarii taki wypadek miał miejsce. Bardzo smutna wiadomość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted March 19 Share Posted March 19 19 minut temu, zając napisał: Już wszędzie o tym piszą, no powiem że dla mnie lekki szok żeby w Szwajcarii taki wypadek miał miejsce. Bardzo smutna wiadomość. absolutnie pod żadnym pozorem nie należy jeździć tam na nartach 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted March 19 Share Posted March 19 15 minut temu, Jan napisał: absolutnie pod żadnym pozorem nie należy jeździć tam na nartach Trochę klientów mogą stracić przez taki wypadek. Byłem przekonany, że jak jest za mocny wiatr to wyciąg w ogóle nie ruszy (coś jak blokada przeciążeniowa w podnośniku koszowym). Tutaj jeszcze mógł być jakiś problem z zapięciem wagonika na linę i dlatego spadł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioJ Posted March 19 Share Posted March 19 12 godzin temu, Jan napisał: absolutnie pod żadnym pozorem nie należy jeździć tam na nartach Pewnie jakiś Polak tam pracował i niedopatrzył czujnika wiatru. A tak serio, to dowiedz się proszę dlaczego nie wyłączyli wyciągów wcześniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted March 20 Share Posted March 20 8 godzin temu, MarioJ napisał: Pewnie jakiś Polak tam pracował i niedopatrzył czujnika wiatru. A tak serio, to dowiedz się proszę dlaczego nie wyłączyli wyciągów wcześniej. narazie wszyscy nabrali wody w usta, czekają na ekspertyzę, podobno wiatr zaczął przekraczać 40 km/h i kolejka jechała w trybie awaryjnym aby opróżnić wagoniki i zatrzymać, piszą że podmuch wiatru uderzył w wagonik akurat w tym momencie gdy mijał podporę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts