Kuuba Napisano Wtorek o 22:27 Udostępnij Napisano Wtorek o 22:27 Witam, witam. Potrzebuje Waszej pomocy! Wiek: 33 Wzrost: 178cm Waga: 73kg Płeć: Mężczyzna W tamtym roku nauczyłem się jeździć na nartach i mogę śmiało powiedzieć, że szło mi dużo lepiej niż reszcie nowicjuszy ale nadal jestem początkującym. Chciałbym kupić narty, buty i kijki powiedzmy na dłużej i potrzebuje Waszej rady na jaki sprzęt patrzeć. Jestem laikiem i totalnie się na tym nie znam. Z góry dziękuję za wszystkie rady i podesłane modele nart i butów 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Czwartek o 21:56 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:56 W dniu 6.01.2026 o 23:27, Kuuba napisał: Witam, witam. Potrzebuje Waszej pomocy! Wiek: 33 Wzrost: 178cm Waga: 73kg Płeć: Mężczyzna W tamtym roku nauczyłem się jeździć na nartach i mogę śmiało powiedzieć, że szło mi dużo lepiej niż reszcie nowicjuszy ale nadal jestem początkującym. Chciałbym kupić narty, buty i kijki powiedzmy na dłużej i potrzebuje Waszej rady na jaki sprzęt patrzeć. Jestem laikiem i totalnie się na tym nie znam. Z góry dziękuję za wszystkie rady i podesłane modele nart i butów 😀 Najsampierw zainwestuj w bdb dobrane buty, Flex 100. Potem zainwestuj w instruktora. Narty na razie bież z wypożyczalni, długość min do nosa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 12 godzin temu, grimson napisał: Najsampierw zainwestuj w bdb dobrane buty, Flex 100. Potem zainwestuj w instruktora. Narty na razie bież z wypożyczalni, długość min do nosa. "Po narty, na razie, bież do wypożyczalni. Bierz długość min. do nosa." 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Godzinę temu, Mitek napisał: "Po narty, na razie, bież do wypożyczalni. Bierz długość min. do nosa." Bież, i to prędko! 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Ale w czym problem? To jest od "pobieżeć" (przybieżeli do Betlejem) a nie od "brać". Chyba ekipa nie przepadająca za grimsonem czegoś nie załapała 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 12 minut temu, artie40 napisał: Ale w czym problem? To jest od "pobieżeć" (przybieżeli do Betlejem) a nie od "brać". Chyba ekipa nie przepadająca za grimsonem czegoś nie załapała 🙂 ale my się tu przecież wszyscy lubimy! a że czasem trafią się kwiatki.... 17 godzin temu, grimson napisał: bież z wypożyczalni 2 godziny temu, Mitek napisał: bież do wypożyczalni czy może bierz z wypożyczalni... 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Cześć No właśnie Beatko, Artie. To przypadkowo fajny słowny żart/problem ale wszystko się chyba nam z Beatą zgadza. Bież - to tryb rozkazujący od biegać. Częściej oczywiście powiemy biegnij ale - jak słusznie Arti zauważył - nieco staropolska (no i przypominająca rosyjskie słowo) forma jest cały czas aktualna i fajnie czasami się takimi słowami pobawić. Ale skoro biegnij to nie "z" tylko "do" w tym kontekście jak słusznie pisze Beata. Za to słowo bierz, od brać powinno być w Polsce doskonale znane we wszelkich odmianach. Pozdro serdeczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi