Kuuba Napisano Wtorek o 22:27 Udostępnij Napisano Wtorek o 22:27 Witam, witam. Potrzebuje Waszej pomocy! Wiek: 33 Wzrost: 178cm Waga: 73kg Płeć: Mężczyzna W tamtym roku nauczyłem się jeździć na nartach i mogę śmiało powiedzieć, że szło mi dużo lepiej niż reszcie nowicjuszy ale nadal jestem początkującym. Chciałbym kupić narty, buty i kijki powiedzmy na dłużej i potrzebuje Waszej rady na jaki sprzęt patrzeć. Jestem laikiem i totalnie się na tym nie znam. Z góry dziękuję za wszystkie rady i podesłane modele nart i butów 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu W dniu 6.01.2026 o 23:27, Kuuba napisał: Witam, witam. Potrzebuje Waszej pomocy! Wiek: 33 Wzrost: 178cm Waga: 73kg Płeć: Mężczyzna W tamtym roku nauczyłem się jeździć na nartach i mogę śmiało powiedzieć, że szło mi dużo lepiej niż reszcie nowicjuszy ale nadal jestem początkującym. Chciałbym kupić narty, buty i kijki powiedzmy na dłużej i potrzebuje Waszej rady na jaki sprzęt patrzeć. Jestem laikiem i totalnie się na tym nie znam. Z góry dziękuję za wszystkie rady i podesłane modele nart i butów 😀 Najsampierw zainwestuj w bdb dobrane buty, Flex 100. Potem zainwestuj w instruktora. Narty na razie bież z wypożyczalni, długość min do nosa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, grimson napisał: Najsampierw zainwestuj w bdb dobrane buty, Flex 100. Potem zainwestuj w instruktora. Narty na razie bież z wypożyczalni, długość min do nosa. "Po narty, na razie, bież do wypożyczalni. Bierz długość min. do nosa." 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, Mitek napisał: "Po narty, na razie, bież do wypożyczalni. Bierz długość min. do nosa." Bież, i to prędko! 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Ale w czym problem? To jest od "pobieżeć" (przybieżeli do Betlejem) a nie od "brać". Chyba ekipa nie przepadająca za grimsonem czegoś nie załapała 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 12 minut temu, artie40 napisał: Ale w czym problem? To jest od "pobieżeć" (przybieżeli do Betlejem) a nie od "brać". Chyba ekipa nie przepadająca za grimsonem czegoś nie załapała 🙂 ale my się tu przecież wszyscy lubimy! a że czasem trafią się kwiatki.... 17 godzin temu, grimson napisał: bież z wypożyczalni 2 godziny temu, Mitek napisał: bież do wypożyczalni czy może bierz z wypożyczalni... 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cześć No właśnie Beatko, Artie. To przypadkowo fajny słowny żart/problem ale wszystko się chyba nam z Beatą zgadza. Bież - to tryb rozkazujący od biegać. Częściej oczywiście powiemy biegnij ale - jak słusznie Arti zauważył - nieco staropolska (no i przypominająca rosyjskie słowo) forma jest cały czas aktualna i fajnie czasami się takimi słowami pobawić. Ale skoro biegnij to nie "z" tylko "do" w tym kontekście jak słusznie pisze Beata. Za to słowo bierz, od brać powinno być w Polsce doskonale znane we wszelkich odmianach. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi