Schwarzwälderin Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Potrzebuję nowych butów narciarskich. Chcę twardsze niż poprzednie o flexie 100/110. Niestety w sklepach damskich butów o takim flexie jak na lekarstwo. Zajrzałam w marcu w Livigno do dwóch sklepów z bootfittingiem, w jednym pan wyciągnął jedne damskie bo tylko jedne miał a w drugim tylko męskie mierzyłam. W męskich cholewki wyższe, pan mówił, że jestem wysoka (175) to nawet męskie dla mnie lepsze bo lepsze oparcie będzie. W końcu tych butów nie kupiłam i tak się zastanawiam czy ma to sens czy pan mi wciskał żeby sprzedać. Może jest ktoś na forum kto ma rozeznanie? Ja już doobrych parę lat butów nie kupowałam, trochę jestem nieaktualna w temacie. A kto wie czy w Marillevie jest jakiś sklep z bootfittingiem godny polecenia? Taki żeby nie wciskali byle czego tylko kompetentnie doradzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) Cześć Jaki rozmiar? Jaka jazda - w sensie ile lat i gdzie jeździsz na przykład - chodzi o sposób trzymania oraz rozkład sztywności buta bo... na przykład jak jeździsz 30 lat i jesteś raczej narciarką śmigową będziesz szukała nieco innego buta a jak jeździsz lat 10 i tylko na nartach taliowanych to nieco innego? Będzie łatwiej doradzić. Pozdro Edytowane 2 godziny temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 godzin temu, Schwarzwälderin napisał: Chcę twardsze niż poprzednie o flexie 100/110. Niestety w sklepach damskich butów o takim flexie jak na lekarstwo. Internet pokazuje, że w dziale buty narciarskie damskie masz sporo tego. Flexy 105, 115 u Technica. Np. Technica Mach1 LV W. LV (Low volume) lub MV (Medium volume). Podaję tę markę, bo kilka butów dla pań kupiłem i było OK. Co do wyboru męskich to mam złe doświadczenia. Konkretnie z butami dla wysokiej córki (173 cm). Średnio biorąc u kobiety mięśnie łydki zaczynają się niżej niż u mężczyzn. Ale można próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 58 minut temu Udostępnij Napisano 58 minut temu Cześć Wszystko zależy od stopnia zaawansowania. Pod tym kątem dobieramy but. Różnice płciowe - słusznie wskazane przez Andrzeja bo są - mają znaczenie marginalne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi