Skocz do zawartości

PŚ 2024/2025

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, Paw napisał:

L Voon po prostu niesamowicie. Czy jeszcze wygra ? 

Jeśli ominie dzwona i kontuzje w co niestety jako wielki jej fan wątpię, to wygra. Już wczoraj myślałem że będzie pudło. Ładnie jechała i wydaje mi się że z rezerwą i nie ryzykując. 
Shiffrin chyba wraca na Flachau a dzis najlepszy gs sezonu u facetów. 

2 godziny temu, mlesik napisał:

Jeśli ominie dzwona i kontuzje w co niestety jako wielki jej fan wątpię, to wygra. Już wczoraj myślałem że będzie pudło. Ładnie jechała i wydaje mi się że z rezerwą i nie ryzykując. 
Shiffrin chyba wraca na Flachau a dzis najlepszy gs sezonu u facetów. 

SG pań dzisiaj też kapitalny...

• Like 1

1 godzinę temu, Paw napisał:

Krzyś coś nie pykło. Marco hm jak zwykle....... a pisano tu że w tym sezonie słabo w GS. Luca 2 przejazd po prostu dynamit. Loic  trochę mi go szkoda

Słabo jak na Marco - nie ładuje wszystkim po sekundzie;) Henryczek się posypał ale Mcgrath jeszcze bardziej bo trzecie zawody z rzędu 

• Like 1
  • Haha 1

16 godzin temu, Paw napisał:

Ta trasa w Szwajcarii jest tak trudna że momentami Ci zawodnicy wyglądają jak amatorzy. Ciekawe jak by wyglądał amator😀

Ustawienie szczególnie 1 przejazdu było bardzo upierdliwe. Bramki podkręcone, za przełamaniami. Fajnie się oglądało.

Vonn czwarta w SG - szooook:)

W sumie, chyba najbardziej chodziło mi o warunki na trasie, chociaż sama trasa jest piękna (dużo naturalnych zakrętów, przełamań, jest naprawdę piękna) ale sam ośrodek jest drogi i pewnie nie zawitam tam prędko, zapewne nigdy.

Najbardziej podobały mi się warunki śniegowe. Jak to padło w komentarzu "januszsport", nie wiem kogo, że: "warunki jak za lat: "którychśtamlat"" to miałem ochotę parsknąć... Warunki były po prostu piękne i życzył bym sobie naiwnie takich tras dla każdych następnych zawodów w DH i SG, a nie szarego lodu.

GS i SL rozpatruję osobno.

Edytowane przez johnwick

Cześć

Ciężko mi przełożyć sobie słowo piękny w stosunku do trasy i zawodów, tym bardziej, że ta trasa nie do końca mi przypadła do gustu ale... to kwestia gustu 🙂 

Dla mnie raczej fajne zawody są wtedy gdy trasa jest bezpieczna, ustawienie nie powoduje u zawodników konieczności jazdy na skrajny m ryzyku itd. czaisz. A co do twardości... to miękkie warunki przy konkurencjach szybkościowych to raczej koszmar zawodników.

Pozdro

Edytowane przez Mitek

11 minut temu, Mitek napisał:

Ciężko mi przełożyć sobie słowo piękny w stosunku do trasy i zawodów, tym bardziej, że ta trasa nie do końca mi przypadła do gustu ale... to kwestia gustu 🙂 

Dlaczego, Ci nie siadła?

12 minut temu, Mitek napisał:

Dla mnie raczej fajne zawody są wtedy gdy trasa jest bezpieczna, ustawienie nie powoduje u zawodników konieczności jazdy na skrajny m ryzyku itd. czaisz. A co do twardości... to miękkie warunki przy konkurencjach szybkościowych to raczej koszmar zawodników.

Zdaję sobie z tego sprawę, że im twardziej tym lepiej, nie wiem dla kogo to piszę...  Mimo wszystko wkurzyło mnie porównywanie warunków przygotowania tej trasy, jak do czasów tras z F.K.. Ten zakręt na prawą nogę jak niektóre Panie pokonywały blisko siat, dał mi dużo emocji i dawno nie miałem takiej frajdy oglądając zawody.

3 minuty temu, johnwick napisał:

Dlaczego, Ci nie siadła?

Zdaję sobie z tego sprawę, że im twardziej tym lepiej, nie wiem dla kogo to piszę...  Mimo wszystko wkurzyło mnie porównywanie warunków przygotowania tej trasy, jak do czasów tras z F.K.. Ten zakręt na prawą nogę jak niektóre Panie pokonywały blisko siat, dał mi dużo emocji i dawno nie miałem takiej frajdy oglądając zawody.

Bo to było jak sprzed kilkunastu lat jak jeszcze wody nie wstrzykiwali. Było mielkko bo był duży opad dzień wcześniej a przez co niebezpiecznie.

Edytowane przez mlesik

Z chęcią bym poczytał takie, więc zakładanie na miejscu, że jazda po szarym lodzie jest bardziej bezpieczna niż na mieszanym śniegu jest z dupy. To tylko takie "wydajemisie". Chyba, że ktoś mnie oświeci statystykami. To taki trochę ten Śpioch z tego forum.

Edytowane przez johnwick