Kamil_m Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Dzień dobry, Szanowni Państwo, mój 4 letni syn stwierdził, że jest gotowy by podjąć naukę narciarstwa już tej zimy. Zastanawiam się jaki ośrodek narciarski wybrać na początek. Max 3h jazdy od Lublińca (trasa Częstochowa - Opole). Zastanawiałem się nad: - Szczyrkiem, - Istebną, - ewentualnie jakieś Czeskie ośrodki? Z góry dzięki za pomoc i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Możesz uderzyć w Sudety, czas jazdy poniżej 3 godz: - Lądek Zdroj - Czarna Góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2 godziny temu, Kamil_m napisał: Dzień dobry, Szanowni Państwo, mój 4 letni syn stwierdził, że jest gotowy by podjąć naukę narciarstwa już tej zimy. Zastanawiam się jaki ośrodek narciarski wybrać na początek. Max 3h jazdy od Lublińca (trasa Częstochowa - Opole). Zastanawiałem się nad: - Szczyrkiem, - Istebną, - ewentualnie jakieś Czeskie ośrodki? Z góry dzięki za pomoc i opinie Bytom https://sportdolina-bytom.webcamera.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Córka jak miała 3 lata zaczynała na taśmie w Czarnej Górze, zaraz później na orczyku powyżej taśmy i dalej to już tylko Efka. Lądek pewnie tez będzie spoko, w okolicach 3h jest też Zieleniec, który ma najwięcej tras dla początkujących, ale to już raczej na późniejszym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agat Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego W dniu 17.01.2024 o 11:45, Kamil_m napisał: Dzień dobry, Szanowni Państwo, mój 4 letni syn stwierdził, że jest gotowy by podjąć naukę narciarstwa już tej zimy. Zastanawiam się jaki ośrodek narciarski wybrać na początek. Max 3h jazdy od Lublińca (trasa Częstochowa - Opole). Zastanawiałem się nad: - Szczyrkiem, - Istebną, - ewentualnie jakieś Czeskie ośrodki? Z góry dzięki za pomoc i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agat Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Zapraszam do Zwardonia. Noclegi Agat.tel 60 72 70 47 2. Instruktor I wypożyczalnia na miejscu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego 7 godzin temu, Agat napisał: Zapraszam do Zwardonia. Noclegi Agat.tel 60 72 70 47 2. Instruktor I wypożyczalnia na miejscu jest też gwarancja śniegu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Nieco w kontrze - ja nie zapraszam do Zwardonia - jeżeli chodzi o szkolenie tak małych dzieci stacja niestety nie jest przygotowana. NIESTETY Decydując się na szkolenie takiego malucha musisz rozpatrzyć wiele elementów i to zarówno w kontekście infrastruktury jak i mentalności. Wypowiem się jako byłe dziecko, rodzic, instruktor, przyszły dziadek. Jeżeli potrafisz w stopniu podstawowym poruszać się na nartach - znasz albo doczytasz lub się douczysz o podstawach jazdy na nartach to te pierwsze chwile dzieciak winien spędzić z Tobą - z Tobą jako wzorcem i niezaprzeczalnym autorytetem - tu nie trzeba żadnych (prawie) nakładów - ot mini nartki z marketu i górka za domem - puszczanie łapanie, następny krok to wizyta w byle jakiej stacji narciarskiej - socjalizacja z innymi użytkownikami stoku.....podchodzenie, upadnie, wstawanie - poświęcenie. Tak lekko licząc w tym momencie masz w kieszenie jakieś 1000 zł. Teraz następuje bardzo ważny moment w życiu 4 latka oj mega ważny moment - czy ma się uczyć czy ma być podrzutkiem i tu z doświadczenia piszę - 90 proc. rodziców prawidłowo jeżdżących czyni z swej pociechy zwykłego podrzutka tylko dla tego aby mieć "chwilę" spokoju . Jaka stacja: stacja która oferuje ...oferuje - wychodzi na przeciw oczekiwaniom klienta......szkoła z odpowiednią licencją PZN, infrastruktura odpowiednia dla potrzeb 4 latka który ma tam spędzić nie 1 h szkoleniową ale ma się bawić czy to na taśmie i mini stoku z instruktorem czy opiekunem ale także na zimowym placu zabaw. Stacja narciarska Zwardoń SKI nie jest przygotowana pod kątem infrastruktury na ten typ szkolenia a szkoda bo oferta instruktorska jest bardzo poważna i tu Pani @Agat nie ma co się wstydzić Robert, Kamil, Przemek, Radek i Emilka - świetni instruktorzy 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agat Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego Bardzo dziękuję za pochlebną opinię dla naszych instruktorów🥰w końcu nazwisko Zwardoń zobowiązuje😀,a i tradycja narciarska rodzinna.W końcu tata Roberta był instruktorem i skakał na skoczni w Zwardoniu.A Emilia Radosław Kamil i Przemysław to mam problem czy pierwsze chodzili czy jeździli na nartach😀😀😀😀 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi