Jump to content

Jasna Chopok

SkiForum
 Share

Recommended Posts

Czy może ktoś napisać jak to faktycznie jest z tym Chopokiem-czy można zjechać na drugą stronę góry, na Kosodrzewinę czy nie ?? Czy ten orczyk z Lukowej na szczyt Chopoka działa zawsz czy zależy to od pogody ? I co potem, trzeba podejść na szczyt i jest tam zjazd na druga stronę ?? jak ktoś był to proszę opisać jak to wygląda.

• 2 weeks later...
marzec- najlepszy miesiąc na Chopok:D długi dzień, często słoneczna pogoda już bez wiatru, jeździsz po obu stronach, a ze szczytu widać Budapeszt (prawie:D). No i już nie ma ferii, a jeszcze nie ma Wielkanocy. a propos- mam 10dniowy karnet na Chopok, ale chyba nie ma szans żebym te 10 dni wyjeździł (na razie byłem raz na tym karnecie). 4 albo 5 dni mogę komuś odtąpić za 80zł za dzień.

nie ma obowiązku. Teraz też połowa ludzi bez kasków (albo połowa w kaskach):D Mam do odstąpienia karnet na Chopok. Po 17,5 euro za dzień, 10dni z sezonu (zostało 9). Prawdopodobnie nie zdążę tego wyjeździć, a nie chce żeby się marnowało. Zobaczcie w ogłoszeniach. http://www.skiforum....ead.php?t=20422

Użytkownik Janica edytował ten post 06 luty 2009 - 23:56

• 9 months later...
  • 3 weeks later...

warunki będą na pewno, muszą być bo wszystko znaki na niebie i ziemi wskazuja na to, ze szybkie 3 dni od 11.01 spedze na chopoku :) czarnes a gdzie sie zatrzymujesz?

Ja mam miejscówkę w Liptowskim Mikulsie, a konkretnie w części Bodice. Familia Antol czy jakoś tak. Będziemy w 4 szt. :)

Zarzekałam się, że po ostatnim razie już na Chopok nie pojadę... a jednak ;) Nie dość, że jedziemy, to jeszcze jedziemy na cały tydzień, a dokładniej ostatni tydzień stycznia:) Noclegi w Demianovskiej Dolinie, więc nie będzie trzeba skibusami jeździć, a to mnie w tamtym roku doprowadzało do szału, bo wsiąść do tego skibusa było nie lada wyczynem:eek: A wysiąść nie zaduszonym, było wyczynem jeszcze większym ;) No nic, zobaczymy, mam nadzieję, że śnieg i pogoda dopisze. Jak tam zawitacie, to piszcie co i jak, z miłą chęcią poczytam :)

• 2 weeks later...

Witam wszystkich w dniach 12.01.-17.01. wybieram się pierwszy raz na Chopok. Jednak jak patrzę na prognozy to nie wiem czy jest sens :(? Jak mają być 2-3 trasy otwarte... Pytanie do osób które były w poprzednich latach: czy jest szansa na śnieg w okresie o którym pisałem?

Oczywiscie ze jest szansa - moze nawet pewnosc, ale nikt ci na serio nie napisze co bedzie za prawie miesiac :) Popatrz sobie tu na archiwalne obrazki na Zahradkach ...i nie tylko - mozesz sprawdzic jak bylo rok temu ...i nie tylko :) http://www.holidayin...=1&t=1232279997 http://www.holidayin...=1&t=1232276278 http://www.holidayin...=1&t=1232284253 Powyzej to linki z 18.01.2009 - wylada na to, ze to byl bardzo ladny dzien :)

Witam wszystkich w dniach 12.01.-17.01. wybieram się pierwszy raz na Chopok. Jednak jak patrzę na prognozy to nie wiem czy jest sens :(? Jak mają być 2-3 trasy otwarte... Pytanie do osób które były w poprzednich latach: czy jest szansa na śnieg w okresie o którym pisałem? Pozdrawiam

Byłem w zeszłym roku i będę w tym (od 9 stycznia). Myślę, że będzie ok. W tym okresie jest bardzo mało ludzi. W zeszłym roku chodziły nawet orczyki na sam szczyt. W zeszłym roku trasy do świąt też były pozamykane. Po świętach otworzyli większość.

W zeszłym roku trasy do świąt też były pozamykane. Po świętach otworzyli większość.

W to mi graj :) Będziemy tam jeździć od 23 stycznia i mam nadzieję na super tydzień:D Robimy ostatnie zakupy- kask, kominiarki, skarpety ;), trochę jeszcze zostało, ale na giełdzie w Katowicach w ten weekend było tyle ludzi, że nic nie kupiłam:rolleyes:

ja jezdze przez Korbielow i potem droga nr 584- polecam, piekna widokowo i szybsza niz zatloczona droga przez Ruzomberok.

Raz jechaliśmy tą trasą, strasznie się ciągnie, a jak śniegiem sypnie ( bo tak nam się trafiło), to już w ogóle idzie jak krew z nosa. Zależy co kto lubi ;)