Jump to content

Mosorny Groń

SkiForum
 Share

Recommended Posts

No nie żartuj że Śnieżnica ma podobną - Mosorny jest conajmniej 2razy szerszy a o długości i nachyleniu to już nie wspominam. Co do warunków to byłem w piątek po południu i poza tym że otwarta rzeczywiście połowa szerokości stoku zwłaszcza w okolicach wypłaszczenia to było całkiem w porządku. Może w 1 miejscu na długości ok 20m było troche wyślizgane, ale można to było spokojnie bokiem przejechać z przyjemnością. BTW: coś mi sie tam ciemno wydawało w tym roku nie wiem czy wszystkie lampy były włączone chyba że na tym też oszczędzają

Nigdy nie byłem na Śnieżnicy i mówię to co wyczytałem na stronie. Chociaż sądząc to co piszą o Śnieżnicy na tym forum to raczej się tam nie zjawie.

• Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Snowblade man czy to byłeś Ty, którego ok 09.45 zwozili Goprowcy? Jezeli tak to bardzo współczuję. Właśnie o tej godzinie miałem pierwszy zjazd i widziałem po lewej stronie akcję ratunkową.

Tak to ja.....A już myślałem,że nikt ze skiforum mnie nie widział-i nie będzie obciachu....;):P A na poważnie-niestety-każdemu może zdarzyć się taka przygoda... Jeszcze raz dziękuję tamtejszym goprowcom którzy mi pomogli oraz narciarzom którzy się wogóle mną zainteresowali po upadku i wezwali pomoc.Nadmieniam,że jeden "parapeciarz";) też wykazał zainteresowanie oraz chęć pomocy....To miłe.

Moje współczucie. Byliśmy tam w sobotę o dziewiątej i podczas drugiego, czy trzeciego zjazdu żona mi powiedziała, że widziała u góry skrzyżowane narty. Nie zauważyłem, bobym podjechał. Zawsze się zatrzymuję i pytam, czy nie trzeba zawiadomić GOPR.Życzę szybkiego powrotu na narty.

• 4 weeks later...

Ale trudne tzn? Przetarcia do ziemi kamole na całej szerokości? Bo trudne to trochę ogólnie jest...

Chodzi o przetarcia. Ogólnie warstwa śniegu na wypłaszczeniu cienka (10-20 cm). Ale dzisiaj na stronie podali, że w nocy dośnieżali, więc powinno być lepiej. Ogólnie warunki całkiem dobre. Mogę polecić, zwłaszcza że ludzi niewiele.

Ogólnie polecam zwłaszcza od 9:00 do 14:45 :-) zjeżdżasz wyjeżdżasz choć panowie chyba specjalnie włożyli niższy bieg kolejki przybywało ludzi przyspieszali ubywało zwalniali;/ Drobne niegroźne przetarcia. W miarę upływu czasu troszeńkę sypkich muld a u góry oblodzenia. Tu i ówdzie zdarzy sie mały kamyk ale o dziwo stan mojego ślizgu nie uległ zmianie. Potem na dole jest bardzo sypki śnieg i jest go dużo ale muldy sie nie robią(ostatni stromy odcinek na samym dole). Bylem dzisiaj tam gdyby nie walentynki pewnie by było mniej osób bo przyjechała jakaś cala klasa busikiem:-)

• 8 months later...
  • 1 month later...
Witam, mnie osobiście Zawoja bardzo się podoba, jest tam 4 osobowa kanapa, stok dość długi zresztą w wszystkie inf masz tutaj : www.mosornygron.pl Co do reszty Twoich pytań to ani wróżka nie odpowie, jak jest śnieg - jest pięknie, naśnieżanie także jest ale działa jak jest ujemna temp więc nie odkrywając Ameryki stwierdzam że wszystko zależy od pogody. Pozdrawiam

Informujemy, iż Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, Wydział VIII Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych ogłosił upadłość Ośrodka Turystyczno-Narciarkiego "Mosorny Groń" Sp. z o.o. w Zawoi obejmującą likwidację majątku dłużnika. Buuuu to pierwsa upadlosc chyab tak sporego osrodka... i to zanim sie na dobre nei rozkrecil.... Karczma na gorze neidokonczona.... Ech. A GORKA BLISKO Krakowa i FAJNA, chco nie umieli jej porzadnie przygotowac na gorze, a przerwa techniczna (chyba ewenement w skali PL) i tak nic nei dawala.... SZKODA moze ktos kupi to i zrobi cos wiecej bez dlugow..?

Informujemy, iż Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, Wydział VIII Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych ogłosił upadłość Ośrodka Turystyczno-Narciarkiego "Mosorny Groń" Sp. z o.o. w Zawoi obejmującą likwidację majątku dłużnika. Buuuu to pierwsa upadlosc chyab tak sporego osrodka... i to zanim sie na dobre nei rozkrecil.... Karczma na gorze neidokonczona.... Ech. A GORKA BLISKO Krakowa i FAJNA, chco nie umieli jej porzadnie przygotowac na gorze, a przerwa techniczna (chyba ewenement w skali PL) i tak nic nei dawala.... SZKODA moze ktos kupi to i zrobi cos wiecej bez dlugow..?

Z tego o kojarze to jest to czesc działan prowadzacych do sprzedazy wiec jest dobrze. W tym roku ma to byc dzierzawione a w nastepnym sprzedane. Oczywicie obecna spolka narobiła tyle długów iz musza postawic ja w stan upadłosci.

Ej to jak to w końcu z tym Mosornym jest? On będzie działał kiedyś czy już nie? :( :(:(:(

Spewnością znajdzie się inwestor,bo nie wierze żeby cała inwestycja upadła i nic dalej się nie działo.Tylko pytanie czy w tym sezonie.Mam cichą nadzieję że tak, no i że zima w końcu nas odwiedzi.Tyle mi wystarczy pod choinke.Pozdrawiam Wojtek.

• 2 weeks later...