Jump to content

Sprawa Harpii - sprostowanie.

Alojz
 Share

Recommended Posts

Na te forum zaglądam od święta jak i przez natłok zadań na głowie nie napisałem jakie są koleje tej sprawy.

A więc założyłem sprawę sądową którą prowadzi kancelaria i może zacytuję moje forum z mojego postu...

"A więc tak, o dziwo od kilku dni dostawałem SMSy od Harpii że kolumny są gotowe i mogę je sobie odebrać, umówiliśmy się wg. wskazań Harpii w Krakowie na parkingu IKEA ( ......) oczywiście zgadzam się by nikt potem nie mówił że nie chcę odebrać itd. Wczoraj o 15.30 kontaktuje się ze mną telefonicznie Harpia i oznajmia że w czerwonym Seicento który stoi obok IKEI mogę odebrać kolumny. Idąc szukam samochodu i widzę pewną Panią ( ........) a nie Harpię....

Oświadczam że podjadę samochodem i najpierw sprawdzę sobie kolumny. Niezadowolona Pani mówi że nie ma czasu , korki i inne tego rodzaju bzdety (......). Podjeżdżam z przyjacielem Michasiem który to miał UPSa 3.0KW podłączamy i sprawdzamy - mimochodem dostrzegam niepewność i jakby strach w zachowaniu Pani. Podpisuję odbiór kolumn i życzę mimo wszystko kobiecie spokojnych i radosnych Świąt jak i przesyłam życzenia Jurkowi z którym na prawdę chciałem się osobiście spotkać!
Nie oceniam już zachowania i "profesjonalizmu" Harpii, myślę ze sami macie swoje zdanie. Dałem znać do kancelarii prawniczej o odbiorze kolumn.
Zobaczymy co dalej. "

To tyle od mnie.

Przepraszam za zamieszanie

PS. aha Jurek jeśli już to tak się nie załatwia spraw, jeśli masz kłopoty to oddzwaniam, piszę zawiadamiam a nie uciekam i zaszywam się pod ziemię!

Na te forum zaglądam od święta jak i przez natłok zadań na głowie nie napisałem jakie są koleje tej sprawy.
A więc założyłem sprawę sądową którą prowadzi kancelaria i może zacytuję moje forum z mojego postu...
"A więc tak, o dziwo od kilku dni dostawałem SMSy od Harpii że kolumny są gotowe i mogę je sobie odebrać, umówiliśmy się wg. wskazań Harpii w Krakowie na parkingu IKEA ( ......) oczywiście zgadzam się by nikt potem nie mówił że nie chcę odebrać itd. Wczoraj o 15.30 kontaktuje się ze mną telefonicznie Harpia i oznajmia że w czerwonym Seicento który stoi obok IKEI mogę odebrać kolumny. Idąc szukam samochodu i widzę pewną Panią ( ........) a nie Harpię....
Oświadczam że podjadę samochodem i najpierw sprawdzę sobie kolumny. Niezadowolona Pani mówi że nie ma czasu , korki i inne tego rodzaju bzdety (......). Podjeżdżam z przyjacielem Michasiem który to miał UPSa 3.0KW podłączamy i sprawdzamy - mimochodem dostrzegam niepewność i jakby strach w zachowaniu Pani. Podpisuję odbiór kolumn i życzę mimo wszystko kobiecie spokojnych i radosnych Świąt jak i przesyłam życzenia Jurkowi z którym na prawdę chciałem się osobiście spotkać!
Nie oceniam już zachowania i "profesjonalizmu" Harpii, myślę ze sami macie swoje zdanie. Dałem znać do kancelarii prawniczej o odbiorze kolumn.
Zobaczymy co dalej. "

To tyle od mnie.
Przepraszam za zamieszanie
PS. aha Jurek jeśli już to tak się nie załatwia spraw, jeśli masz kłopoty to oddzwaniam, piszę zawiadamiam a nie uciekam i zaszywam się pod ziemię!

Po co piszesz o seicento, czerwonym, o niepewności, o pani? Czy nie chodzi tylko o to, że kolumny odebrałeś? Wersal już był. Jego czas chyba bezpowrotnie minął? PS dodam, że od pół roku czekam na naprawę auta. Wierzę, że gościu w końcu ściągnie silnik i go zrobi, może to i naiwne, choć postęp w pracach jest... ale telefonu nie odbiera.

Po co piszesz o seicento, czerwonym, o niepewności, o pani? Czy nie chodzi tylko o to, że kolumny odebrałeś? Wersal już był. Jego czas chyba bezpowrotnie minął? PS dodam, że od pół roku czekam na naprawę auta. Wierzę, że gościu w końcu ściągnie silnik i go zrobi, może to i naiwne, choć postęp w pracach jest... ale telefonu nie odbiera.

Wiara góry przenosi.... Ale w oddzwonieniu nie pomaga.

Wiara góry przenosi.... Ale w oddzwonieniu nie pomaga.

Wiesz jak jest. Najlepszą formą zaufania jest kontrola. Kilka razy tam podjechałem jednak i tak jak pisałem postępy są. Auto trafiło z placu do warsztatu, potem rozłożył co mógł. Potem zmieniło lokalizację na kanał, a teraz rozumiem, że został tylko do przełożenia silnik. No ale już kilka tygodni temu nie byłem w Rawie, więc nie wiem jak dalsze postępy. No i w międzyczasie kupiłem inne, więc wyluzowałem trochę.

PS dodam, że od pół roku czekam na naprawę auta. Wierzę, że gościu w końcu ściągnie silnik i go zrobi, może to i naiwne, choć postęp w pracach jest... ale telefonu nie odbiera.

Dlaczego sam nie kupiłeś i nie przywiozłeś tego silnika?

Jeśli przez 1-2 tyg. gość go nie ściągnął, to raczej nie zamierzał tego zrobić.

Wiesz jak jest. Najlepszą formą zaufania jest kontrola. Kilka razy tam podjechałem jednak i tak jak pisałem postępy są. Auto trafiło z placu do warsztatu, potem rozłożył co mógł. Potem zmieniło lokalizację na kanał, a teraz rozumiem, że został tylko do przełożenia silnik. No ale już kilka tygodni temu nie byłem w Rawie, więc nie wiem jak dalsze postępy. No i w międzyczasie kupiłem inne, więc wyluzowałem trochę.

Czy ten mechanik jest forumowiczem ? Zapłaciłeś mu z góry ?

Właściwie napisałem już wszystko.

Poniżej podobno brat Aloiza Racemana , jak on sam utrzymuje.

Oceńcie sami z kim miałem do czynienia.

Tak to jest mój brat Bartek także zarejestrowany na tym forum. 

Jurek na Miłość Boską , pozostało Ci tylko te forum, na pozostałych jesteś "pogrążony po uszy " - czego jeszcze oczekujesz?

@sstar
Bez urazy, ale dlaczego takk bronisz harpie?

Niespecjalnie bronie.
Nie pasi mi retoryka Alojza.
Mają konflikt, to po co miesza do tego zlekniona kobitke w seicento. Słabe to zwyczajnie.
PS a tego mechanika, który z rodziny i wcześniej zrobił mi 10x porządnie naprawy na cito zwyczajnie rozumiem, myślę że wtopil z silnikiem u pośrednika i stara się z tego wyjść jakoś...