Jump to content

Soszów - Wisła

Administrator
 Share

Recommended Posts

• 2 weeks later...
830 - 1230 bez kolejek - max kilkanaście osób za bramkami. Trasy wytrzymały w bardzo dobrym stanie. Czynny tylko dół, bez polany szczytowej. Wiatru brak, teren jest dobrze osłonięty. Ogólnie opcja warta rozważenia na kilka godzin. O 8 dojazd bezproblemowy, choć już powoli kolumna samochodów formowala sie. W każdym razie pewnie lepsza alternatywa niż szczyrkowskie kolejki. Widok na Skrzyczne dd0a6275214d839380b29d00b8dcce1f.jpg Trasa czerwonae16f6ab507d529c27a34dcaede4001e1.jpg023d9e3167858dc5788ec91c6e94a5cf.jpg Bar pod dwoma kotami..... 19061f9e72c269979af1191ed6c10578.jpg

830 - 1230 bez kolejek - max kilkanaście osób za bramkami. Trasy wytrzymały w bardzo dobrym stanie. Czynny tylko dół, bez polany szczytowej. Wiatru brak, teren jest dobrze odsłonięty. Ogólnie opcja warta rozważenia na kilka godzin. O 8 dojazd bezproblemowy, choć już powoli kolumna samochodów formowala sie.
W każdym razie pewnie lepsza alternatywa niż szczyrkowskie kolejki.
Widok na Skrzyczne dd0a6275214d839380b29d00b8dcce1f.jpg
Trasa czerwonae16f6ab507d529c27a34dcaede4001e1.jpg023d9e3167858dc5788ec91c6e94a5cf.jpg
Bar pod dwoma kotami..... 19061f9e72c269979af1191ed6c10578.jpg

Też dzisiaj tam jechałem ale w ostatniej chwili pojechałem prosto na Skolnity bo tydzień temu byłem na Soszowie i też było mało ludzi ,pozdrawiam..

• 3 weeks later...

Dzisiaj na Sosowie zima na całego - śniegu bardzo dużo, lekkie słoneczko, lekki mrozik z rana. Warunki  bardzo dobre. Do 11.00 bez kolejki lub z minimalnym czekaniem. przewżnie max. 60% kanap zajetych

No ale teraz mamy zimę "na godziny", czyli WCZORAJ miekko bo świeży śnieg, DZISIAJ idealnie a JUTRO  jak będzie na plusie to pewnie szybko się zdegraduje.

Dzisiaj na Sosowie zima na całego - śniegu bardzo dużo, lekkie słoneczko, lekki mrozik z rana. Warunki  bardzo dobre. Do 11.00 bez kolejki lub z minimalnym czekaniem. przewżnie max. 60% kanap zajetych

No ale teraz mamy zimę "na godziny", czyli WCZORAJ miekko bo świeży śnieg, DZISIAJ idealnie a JUTRO  jak będzie na plusie to pewnie szybko się zdegraduje.

A orczyk u góry był czynny ?

A orczyk u góry był czynny ?

Nie był. Zresztą w tym roku nie był ani razu uruchomiony.. Bez tego orczyka Ośrodek jest trochę "wtkastrowany" i dlatego koszystamy z genilnych tras w czeskim Karlovie gdzie nawet na nocnej jeździe jest multum tras i prakktycznie zawsze idealne warunki :)

Dzisiaj do 10 nic takiego się nie działo. Zero przetarć, trasy w 100% przygotowane perfekcyjnie. Nawiasem mówiąc trochę mnie dziwi, że ludzie jakoś unikają tego ośrodka. Z drugiej strony jestem zadowolony z braku kolejek i ścisku na trasach. Reasumując jeszcze się nie zdarzyło abym był niezadowolony z przygotowania tras ( startuję od otwarcia max 4 godziny jazda na okrągło ).

W/g stacji narciarskiej Soszów ,najnowsza norweska prognoza pogody dla tego regionu przewiduje ok.16 marca obfite opady śniegu i mróz w okolicy -9 st.Cytując ich "nie chowajcie sprzętu "zima wraca ale tym razem prawdziwa.

W/g stacji narciarskiej Soszów ,najnowsza norweska prognoza pogody dla tego regionu przewiduje ok.16 marca obfite opady śniegu i mróz w okolicy -9 st.Cytując ich "nie chowajcie sprzętu "zima wraca ale tym razem prawdziwa.

Dzisiaj to wyglądało raczej jak końcówka, przy tej aurze i braku mrozu będą mieli ciężko dociągnąć do przyszłego weekendu. Mimo wszystko udany dzień. Michał dzięki za wspólną jazdę, Tobie i Twojej córce. Pozdrowienia

Dzisiaj to wyglądało raczej jak końcówka, przy tej aurze i braku mrozu będą mieli ciężko dociągnąć do przyszłego weekendu. Mimo wszystko udany dzień. Michał dzięki za wspólną jazdę, Tobie i Twojej córce. Pozdrowienia

Już teraz na kamerach wygląda na świeżą dostawę śniegu. Jak przymrozi w nocy będzie dobrze jutro. Dzisiaj 2,5g trochę się zmęczyłem na końcu. Pierwsze 1,5g rewelacja. Startowałem o 7,30.

Już teraz na kamerach wygląda na świeżą dostawę śniegu. Jak przymrozi w nocy będzie dobrze jutro. Dzisiaj 2,5g trochę się zmęczyłem na końcu. Pierwsze 1,5g rewelacja. Startowałem o 7,30.

Ja tak w czwartek non stop bez kolejek od 8 do 13 a górka jest już jakaś tam ,ze 20 razy obróciłem i też już potem mi się znudziło.

• 11 months later...
Pierwszy wpis o Soszowie na SF w tym sozonie.
Pozwólcie, że was wyprowadzę z równowagi.
Poniedziałek po udanym weekendzie spędzonym ze znajomymi w Beskidzie Małym, było trochę nart na Czarnym Groniu, trochę spacerów po bezludnych szlakach. Zapadła decyzja o przedłużeniu weekendu, żona ma dziś urodziny, więc wybrała , lepiej chyba nie mogła. Nie będę więcej pisał, zdjęcia to lepiej wyrażają.

Załączone miniatury

• IMG_20210215_122934.jpg
  • IMG_20210215_120123.jpg
  • IMG_20210215_104012.jpg
  • IMG_20210215_100039.jpg
  • IMG_20210215_094223.jpg
  • IMG_20210215_095837.jpg
  • IMG_20210215_093842.jpg
  • IMG_20210215_094113.jpg
  • IMG_20210215_094605.jpg

Pierwszy wpis o Soszowie na SF w tym sozonie.
Pozwólcie, że was wyprowadzę z równowagi.
Poniedziałek po udanym weekendzie spędzonym ze znajomymi w Beskidzie Małym, było trochę nart na Czarnym Groniu, trochę spacerów po bezludnych szlakach. Zapadła decyzja o przedłużeniu weekendu, żona ma dziś urodziny, więc wybrała , lepiej chyba nie mogła. Nie będę więcej pisał, zdjęcia to lepiej wyrażają.

Wklejanie takich zdjęć powinno być karalne :)

Choć Mitek zaraz napisze, ze mogę się przeprowadzić :) :) :) 

Sam wiesz, że byłem niedawno nad tym Twoim bajorem i zimą robi słabe wrażenie .

No teraz tak źle nie jest. Zatoka zamarznięta, można na snowkita wskoczyć, widoki ładne. Ja przy okazji zacząłem na skiturach tutaj chodzić i odkryłem, że tutejsze górki są całkiem strome do podejścia. A w lecie będę wrzucał zdjęcia golasów z Chałup :)

• 10 months later...
  • 1 month later...

Dzisiaj kilka godzin z rodziną na Soszowie zaliczone,warunki bardzo dobre korzystałem z okazji że chodził orczyk na górę i kilka razy zjechałem leśnym szlakiem który jest Polsko-Czeską  wiele osób nie wie że tam przebiega granica. Wszystkie trasy do godziny 13 w dobrym stanie z lekkimi odsypami.

Screenshot_2022-02-06-20-25-18-06.jpg

• Like 2