Na mnie też czeka ta pętla zimą jeszcze nie byłem , w Tatrach na szczęście ze śniegiem całkiem dobrze a ostanie weekendy nie licząc tego całkiem słoneczne ( 5 z rzędu ) choć do pięciu stawów chyba ciekawszy zjazd to z Gładkiego lub Walentkowego.

Wokół wyciągów w Tatrach
Napisano 11 marzec 2020 - 11:14
Napisano 18 styczeń 2021 - 19:23
W Tatrach jest obecnie zbyt dużo świeżego śniegu
Trzeba się natorować jak dzik, a wejść na odpowiednio strome stoki nie jest łatwo.
PKL stwierdził, że ponieważ ma nieprzygotowane stoki to nie wpuszcza z nartami do kolejki Nie będę im tłumaczył, że ja nie korzystam z ich stoków
Więc szybki edycik trochę oddalony od wyciągów:
Napisano 18 styczeń 2021 - 19:27
- Joanna Sm podziękował za tę wiadomość
Napisano 18 styczeń 2021 - 19:37
W Tatrach jest obecnie zbyt dużo świeżego śniegu :DTrzeba się natorować jak dzik, a wejść na odpowiednio strome stoki nie jest łatwo. PKL stwierdził, że ponieważ ma nieprzygotowane stoki to nie wpuszcza z nartami do kolejki :angry:Nie będę im tłumaczył, że ja nie korzystam z ich stoków :DWięc szybki edycik trochę oddalony od wyciągów:
Ile zabrakło do przełęczy? Czy wszedłeś? Kosówek tam gąszcz na górze. PS W Karkonoszach co do śniegu podobnie na górze. Ale płasko;-)
Napisano 18 styczeń 2021 - 19:48
Ile zabrakło do przełęczy? Czy wszedłeś? Kosówek tam gąszcz na górze. PS W Karkonoszach co do śniegu podobnie na górze. Ale płasko;-)
Byłem już na wysokości Przełęczy, ale celem był jakiś zjazd - nie chciałem zjeżdżać Żlebem Kamienistym bo się zjeżdża gdzieś do Smreczyńskiego, a nie do Tomanowej, znowu podejście wyżej pod Stoły Ciemniaka było ledwie wykonalne w tym puchu. Suchy Tomanowy znowu wyglądał na wypizgany z trochę za małą ilością śniegu.
Próbowałem w puchu pojechać niskim zakrętem, ale okazało się, że jak do hamowania piszczelami nóg dodałem jeszcze zgarnianie puchu dupą no to nawet na stromym było trochę wolno
Napisano 05 marzec 2021 - 16:59
Świetne. Wiesz jaki był po prawej? Gdzie ten żleb. Wrzuć mapkę.Trochę dalej od wyciągów - na wyciągach w niedzielę były dzikie tłumy.
Napisano 05 marzec 2021 - 23:23
Po prawej z progiem to ta czerwona odnoga od granatowej linii, którą jechałem
Widok na Ciemniaka z Zadniego Kamiennego
Dzięki. Musiałem sobie przypomniec
https://pl.wikipedia...Zadnie_Kamienne