- zjazd ze Skrajnej Przełęczy
- z Pośredniego Goryczkowego do Doliny Cichej
- wyciągowo i przywyciągowo na Kasprowym
W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami
Napisano 03 luty 2019 - 10:59
Napisano 03 luty 2019 - 12:25
Kolejne 3 filmiki - 2 z miejsc rzadziej uczęszczanych, ostatni - jakby bardziej
- zjazd ze Skrajnej Przełęczy
- z Pośredniego Goryczkowego do Doliny Cichej
- wyciągowo i przywyciągowo na Kasprowym
Napisano 03 luty 2019 - 18:10
Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu.
Aż mnie zmroziło. Lubicie igrać z życiem
*- odnoszę się bardziej do komentarza niż samych warunków na filmie.
Zawody Skiforum: 2012 GS - 2 miejsce, 2013 SL - 1 miejsce
Moja jazda:
Napisano 03 luty 2019 - 18:34
Aż mnie zmroziło. Lubicie igrać z życiem
*- odnoszę się bardziej do komentarza niż samych warunków na filmie.
Jak widać na zjeździe, nie było żadnych obsuwów.
Te 3 ślady w żlebie to freeriderzy słowaccy, którzy przy mnie zrobili test śniegu, stwierdzili że bezpieczny i sami pierwsi zjechali. To było 1.1.2019.
Śnieg się zaczął deskować niedawno gdy przyszedł opad na ten wcześniejszy i ta górna warstwa czasem wyjeżdżała. Nawiany śnieg sam w sobie nie jest niebezpieczny - niebezpieczne jest gdy tworzy/powiększa nową warstwę niezwiązaną z poprzednimi i jest go nie wiadomo ile (opad - wszędzie podobnie, nawianego może być 0-50cm albo i więcej).
Teraz też będzie niefajnie bo w górach betony (odwilż + mróz), więc jak coś na to spadnie to będzie się słabo trzymać.
Napisano 04 luty 2019 - 19:39
Relacja z noworocznego wypadu w góry, jeszcze sprzed śnieżnego armageddonu.
Dzień 1 - dużo chodzenia, mało jeżdżenia. Średnie warunki śniegowe - kamienie płytko, słaba widoczność. Beskid (najłatwiej osiągalny 2-tysięcznik, 30 minut od Kasprowego), Karb, Zmarzły Staw i Kozia Dolinka.
Dzień 2 - podejście z Lomnickego Plesa na Lomnicke Sedlo i do Kartarika. Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu.Na koniec bonus dla forumowych stokowych tramwajarzy
- ile krawędzi da się wycisnąć w miękkich butach skiturowych na dojazdówce do środkowej stacji kolejki w Łomnicy.
Witam
To chyba ten sam żleb. Nie wiedziałem jak się nazywa. Ale Słowacy tam się wybierali, więc ja też. Miałem lepiej, bo z górnej stacji krzesełka. Śnieg był bardzo przyzwoity. Narty da się wytrzymać.
Fajna jazda na wiosnę.
Pozdrawiam
Napisano 04 luty 2019 - 20:26
Witam
To chyba ten sam żleb. Nie wiedziałem jak się nazywa. Ale Słowacy tam się wybierali, więc ja też. Miałem lepiej, bo z górnej stacji krzesełka. Śnieg był bardzo przyzwoity. Narty da się wytrzymać.
Fajna jazda na wiosnę.
Pozdrawiam
Kartarik (Kartarikovy zlab)
Na wiosnę nie za dobrze bo szybko jest w cieniu i pewnie betonowy.
No i jak chodzi wyciąg na Łomnicką Przełęcz to jest przeorany jak u nas Beskid - do 11 po opadzie ślad na śladzie.
Napisano 19 marzec 2019 - 19:40
Napisano 19 marzec 2019 - 20:05
Napisano 19 marzec 2019 - 20:11
Napisano 19 marzec 2019 - 20:28
świetny film. Co to za narty? BBR'y?
Tak.
Moje uniwersalne puchówki
Witam
Ładna wycieczka na jeden dzień.
Pozdrawiam
Brałem pod uwagę opcję z wersją ambitniejszą - żeby po zjeździe z progu do dolinki wejść na szlak na Kondracką Przełęcz i zjechać do Kondratowej.
Ambitne plany mają to do siebie, że są weryfikowane - np. przez plecak doważony harszlami, rakami i dronem.
Ciśnienia nie było bo mam kwaterę w pobliżu Małej Łąki.
Napisano 01 kwiecień 2019 - 21:32
Napisano 01 kwiecień 2019 - 21:45
Fantastyczna produkcja. Niektóre filmy wyświetlane na Pure Powder były moim zdaniem znacznie gorsze.
Jeśli to nie tajemnica to czym nagrywałeś?
Napisano 01 kwiecień 2019 - 21:52
Napisano 23 kwiecień 2019 - 18:06
Napisano 30 kwiecień 2019 - 20:20
Wersja zimowa szlaku z Kopy Kondrackiej do Małej Łąki - wiało, zadymka, szlak na Kondracką Przełęcz zawiany - trzeba było przez Świstówkę
![]()
Z dołu Świstówka wygląda słabo - pamiętałem tylko ze zdjęcia, które zrobiłem z rok temu ze szlaku. Z góry okazało się wręcz banalne - ale jak się nie wie co się spotka to lepiej być przygotowanym na różne wersje.
Napisano 11 styczeń 2020 - 22:40
Klasyk w Gąsienicowej: granią do Przełęczy Świnickiej, podejście na Karb i zjazd do Murowańca.
Pięknie! Wielki szacun. Tak z ciekawości, byłeś sam?
Co do filmu, fajny podkład muzyczny. FF rządzi!
Napisano 09 marzec 2020 - 21:46
Dwie kolejne traski - jedna na którą czekałem od 3 lat. Musi być wystarczająco śniegu (raczej dopiero w lutym), ładna pogoda (żeby było coś widać), nie za późno bo południowe wystawy (początek marca najpóźniej), ze stabilnym podkładem kilka dni po dużym opadzie (lawiny), ale z jakimś świeżym opadem, żeby nie na betonie...
Udało się - MOK-Wrota-Zawory-Gładka-D5S
Druga na bonus - żlebik ukryty gdzieś w Tatrach
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Wokół nart - atrakcje! |
Narciarstwo | darku |
|
![]()
|
|
Dzisiejsza przejażdżka wokół domu.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hyde Park | Harpia |