Wokół wyciągów w Tatrach
Napisano 19 marzec 2015 - 23:33
Kilka zjazdów w okolicach wyciągów na Lomnicke Sedlo i Kasprowy Wierch.
Śnieg marcowy, twardy, puch na Pośrednim trochę zbyt zryty na ósemki.
Biletu od smutnych panów nie było? :>
Dziennik pokładowy
Napisano 20 marzec 2015 - 07:58
Biletu od smutnych panów nie było? :>
Spokojnie jeszcze nic straconego, znane są przypadki gdy ktoś oficjalnie chwalił się w tytułach filmików, lub opisów i dostawał "zaocznie". Gratuluje
Co do samego tripu to super połączenie! też kiedys z chłopakami skiforum zrobiliśmy w sobotę Kaspro, a niedziela Łomnica
15 marca była duża łapanka na Kaspro.
- faf500 podziękował za tę wiadomość
Napisano 20 marzec 2015 - 20:07
Spokojnie jeszcze nic straconego, znane są przypadki gdy ktoś oficjalnie chwalił się w tytułach filmików, lub opisów i dostawał "zaocznie". Gratuluje
Co do samego tripu to super połączenie!
też kiedys z chłopakami skiforum zrobiliśmy w sobotę Kaspro, a niedziela Łomnica
15 marca była duża łapanka na Kaspro
Ja tu jestem incognito Na szczęście od wielu wielu lat nie mam "szczęścia" do tepeenowców.
Tu jeszcze poprzedni z wyjazdu noworocznego:
Myślę czy nie zacząć jeszcze w tym sezonie CiupagaCup na nartach.
CiupagaCup to puchar paralotniowy: Ciemniak, Krzesanica, Malołączniak, Kopa Kondracka, Beskid, Błyszcz, Starorobociański Wierch, Kończysty Wierch, Jarząbczy Wierch, Wołowiec. Przzyznam, że nie wszędzie byłem więc nie wiem czy da się zjechać.
Co do ujęć - raz siadła bateria, za drugim razem przepełniona karta, więc nie zawsze były dwie kamerki.
Napisano 31 marzec 2016 - 17:41
Tym razem skitura w Gąsienicowym - zjazd trawerserm z kolejki pod Liliowe, wejście na Skrajną Turnię pod Pośrednią, zjazd na dół do szlaku na Karb, Karb, no i zjazd z Karbu przez Czarny Staw, do Murowańca.
Karb to ewidentnie najpopularniejszy cel skiturowania w okolicach Kasprowego - żleb jest rozjeżdżony jak Francuska Mulda w Łomnicy (rzeczywiście na górze się już prawie muldy porobiły ), nawet niektóre bliższe Kasprowego stoki są mniej rozjeżdżone niż ten żleb.
- Burdoror podziękował za tę wiadomość
Napisano 29 kwiecień 2017 - 12:38

- Friski podziękował za tę wiadomość
Napisano 27 listopad 2017 - 22:35
Trza łoić

Przy okazji jestem bardzo pod wrażeniem Salomonów BBR (147-88-110) - najlepiej jeżdżąca w puchu i jednocześnie trzymająca na szreni narta jaką jeździłem. Dobrze byłoby jej nie zepsuć miękkim skiturowym butem to będzie też wycinać czyste carvingowe zakręty.
EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami
- Friski, krakowianka jedna, Harpia i 1 inna osoba podziękowali za tę wiadomość
Napisano 14 luty 2018 - 18:55
Nigdy mi się nie chciało poświęcać tych 15 minut by wejść na szczyt skoro można zjeżdżać z trawersu 30m niżej, a tym razem - akurat krótko bez skitury (dzień wyjazdu), ale z chęcią na fajny freeride. A więc na górę, zjazd na wyciąg i z powrotem

Zjazd na dół przez Padaki.
(miękki skiturowy but nie zepsuł BBR - twarde kowadła przydałyby się tylko na wyjątkowe szrenie, ale wtedy lepiej wziąć inne narty)
Napisano 03 kwiecień 2018 - 19:08

- Dwa Zjeby - zjazd dwóch żlebów: Liliowego (pod przełęczą Liliową) i Świnickiego (a w zasadzie tego obok, bo wpuścił, Świnicki miał nawis i trudne wejście)
- Dwa Cycki - równoległe przejazdy od szczytu przez garb do żlebu: z Pośredniego Goryczkowego Wierchu i Goryczkowej Czuby (dla tego są nazwy: przez Kondracki Przechód na Wierch Kondratowy do Żlebu Marcinowskich)
- Tura Pięciu Szczytów - tak naprawdę bez założenia fok ani razu bo w okolicach Kasprowego wszystkie szlaki są udeptane więc lepiej iść pieszo i się nie przepinać
Myślałem, że w mojej eksploracji został już tylko Świnicki i Skrajna, ale Świnicki wyszedł nie ten, do Skrajnej jakoś nie mam szczęścia z pogodą, i jeszcze znalazłem na mapie Niebieską i Mylną (przydałoby się kiedyś Załupę) - więc jeszcze coś tam zostało
Napisano 25 kwiecień 2018 - 22:52
Złomiska i stok Kończystej.
Napisano 26 kwiecień 2018 - 07:50
Napisano 27 kwiecień 2018 - 11:39
Napisano 27 kwiecień 2018 - 11:48
Aż tak old skulowo filmy wyglądają?Mam nadzieję, że się spodoba
https://noizz.pl/lif...-lat-70/5nmmlnm
Te sesję widziałem u Tatromaniaka
Napisano 27 kwiecień 2018 - 12:40
Zajrzyj do Heitza;-)Aż tak old skulowo filmy wyglądają?
Te sesję widziałem u Tatromaniaka
Filmy spoko, Tatry!
Napisano 04 styczeń 2019 - 11:37
Dzień 1 - dużo chodzenia, mało jeżdżenia. Średnie warunki śniegowe - kamienie płytko, słaba widoczność. Beskid (najłatwiej osiągalny 2-tysięcznik, 30 minut od Kasprowego), Karb, Zmarzły Staw i Kozia Dolinka.
Dzień 2 - podejście z Lomnickego Plesa na Lomnicke Sedlo i do Kartarika. Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu.
Na koniec bonus dla forumowych stokowych tramwajarzy

W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami