MarioJ Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Na sąsiednim forum jest relacja kolegi sprzed dwóch lat. A teraz ja dodałem kilka wpisów z mojej bytności na Haute Route Chamonix-Zermatt. Może jeszcze coś tam wrzucę. Dla zainteresowanych: https://www.skionline.pl/forum/topic/42401-haute-route-perła-skitourowców/ 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 3 godziny temu, MarioJ napisał: Na sąsiednim forum jest relacja kolegi sprzed dwóch lat. A teraz ja dodałem kilka wpisów z mojej bytności na Haute Route Chamonix-Zermatt. Może jeszcze coś tam wrzucę. Dla zainteresowanych: https://www.skionline.pl/forum/topic/42401-haute-route-perła-skitourowców/ Super zajawka, ja podziwiam takich ludziów jak Ty. Brawo. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 6 godzin temu, MarioJ napisał: Na sąsiednim forum jest relacja kolegi sprzed dwóch lat. A teraz ja dodałem kilka wpisów z mojej bytności na Haute Route Chamonix-Zermatt. Może jeszcze coś tam wrzucę. Dla zainteresowanych: https://www.skionline.pl/forum/topic/42401-haute-route-perła-skitourowców/ Tak,obejrzałem film Surfing’a i powiedz czy te podejścia tak gęsiego to norma czy jednak te odstępy pomiędzy uczestnikami powinny być ciut większe -jak to jest z technicznego … Pozdro -fajna wyprawa, gratulacje 🥂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu 31 minut temu, PaVic napisał: Tak,obejrzałem film Surfing’a i powiedz czy te podejścia tak gęsiego to norma czy jednak te odstępy pomiędzy uczestnikami powinny być ciut większe -jak to jest z technicznego … Pozdro -fajna wyprawa, gratulacje 🥂 Odstępy robi się tylko w przypadku zagrożenia lawinowego, zagrożenia spadającymi skałami czy odłamkami, zagrożenia szczelinami. Jeśli nie ma zagrożenia, to chodzi się blisko siebie. Tak jest sprawniej, można też rozmawiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Cześć Mario! Super sprawa. Spiesz się, bo za chwilę będzie tak każdy jeleń. Pozdowienia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, MarioJ napisał: Odstępy robi się tylko w przypadku zagrożenia lawinowego, zagrożenia spadającymi skałami czy odłamkami, zagrożenia szczelinami. Jeśli nie ma zagrożenia, to chodzi się blisko siebie. Tak jest sprawniej, można też rozmawiać. Ale w takich górach na takich wysokościach nigdy nie ma przecież pewności, że lawiny nie będzie ? Czy się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, PaVic napisał: Ale w takich górach na takich wysokościach nigdy nie ma przecież pewności, że lawiny nie będzie ? Czy się mylę ? Najpierw się poucz, później poćwicz, a na końcu będziesz rozumiał. 😁 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, MarioJ napisał: Najpierw się poucz, później poćwicz, a na końcu będziesz rozumiał. 😁 Co to za odp.się poucz 🤷♂️🤦♂️ nie było pytania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 9 minut temu, PaVic napisał: Co to za odp.się poucz 🤷♂️🤦♂️ nie było pytania . Paweł to temat rzeka a doświadczenie zbiera się latami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, Jan napisał: Paweł to temat rzeka a doświadczenie zbiera się latami Dlatego pytam bo nie wiem a kto pyta nie błądzi za to dostaje odp się poucz 🤦♂️ jprd to przecież forum o nartach! Patrząc na tą grupę i to miejsce w którym są, wydaje się zdroworozsądkowo,że to nonszalancja bo gdyby było właśnie zejście lawiny to zmiotło by całą grupę i nikt by nie powiadomił nikogo prosząc o pomoc . Nie wiem nie byłem tam więc się zastanawiam bo góry to nie prosty temat szczególnie w tak odległych miejscach na takich wysokościach . Wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, PaVic napisał: Dlatego pytam bo nie wiem a kto pyta nie błądzi za to dostaje odp się poucz 🤦♂️ jprd to przecież forum o nartach! Patrząc na tą grupę i to miejsce w którym są, wydaje się zdroworozsądkowo,że to nonszalancja bo gdyby było właśnie zejście lawiny to zmiotło by całą grupę i nikt by nie powiadomił nikogo prosząc o pomoc . Nie wiem nie byłem tam więc się zastanawiam bo góry to nie prosty temat szczególnie w tak odległych miejscach na takich wysokościach . Wszystko. Pawełku? Piłeś? Pojebało Cię? Na zdjęciach jest grupa z zawodowy przewodnikiem - nic Ci to nie mówi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 37 minut temu, PaVic napisał: Co to za odp.się poucz 🤷♂️🤦♂️ nie było pytania . Książka o lawinach, która stoi u mnie na półce, ma 200 stron, a Ty sobie to upraszczasz do jednego pytania albo do jednego akapitu. Ja Ci udzieliłem odpowiedzi, jak się chodzi. A Ty w to wątpisz, to jest Twój problem 🙂 Jakby było tak jak Ty mówisz, to codziennie w Alpach ginęło by przykładowo 100 osób pod lawinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 44 minuty temu, Mitek napisał: Pawełku? Piłeś? Pojebało Cię? Na zdjęciach jest grupa z zawodowy przewodnikiem - nic Ci to nie mówi? Hamuj !!! Tych zawodowych przewodników jest tylu co zawodowych instruktorów więc mi to nic nie mówi a Himalaje pokazują co chwila jak działa biznes wspinaczkowy a ludzie spadają jak mrówki ! Pytam!! Czego nie rozumiesz ? Przeczytaj to tylko z tego sezonu a ginęli pod lawinami doświadczeni przewodnicy ! To są góry ! Edytowane 1 godzinę temu przez PaVic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, MarioJ napisał: Książka o lawinach, która stoi u mnie na półce, ma 200 stron, a Ty sobie to upraszczasz do jednego pytania albo do jednego akapitu. Ja Ci udzieliłem odpowiedzi, jak się chodzi. A Ty w to wątpisz, to jest Twój problem 🙂 Jakby było tak jak Ty mówisz, to codziennie w Alpach ginęło by przykładowo 100 osób pod lawinami. To odpowiedź po ludzku, koleżeńsku a nie kpina,tylko tyle . Nie wiem nie znam się dlatego pytam . Ale zostawmy to bo nie ma sensu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi