MarioJ Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Na sąsiednim forum jest relacja kolegi sprzed dwóch lat. A teraz ja dodałem kilka wpisów z mojej bytności na Haute Route Chamonix-Zermatt. Może jeszcze coś tam wrzucę. Dla zainteresowanych: https://www.skionline.pl/forum/topic/42401-haute-route-perła-skitourowców/ 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 3 godziny temu, MarioJ napisał: Na sąsiednim forum jest relacja kolegi sprzed dwóch lat. A teraz ja dodałem kilka wpisów z mojej bytności na Haute Route Chamonix-Zermatt. Może jeszcze coś tam wrzucę. Dla zainteresowanych: https://www.skionline.pl/forum/topic/42401-haute-route-perła-skitourowców/ Super zajawka, ja podziwiam takich ludziów jak Ty. Brawo. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 6 godzin temu, MarioJ napisał: Na sąsiednim forum jest relacja kolegi sprzed dwóch lat. A teraz ja dodałem kilka wpisów z mojej bytności na Haute Route Chamonix-Zermatt. Może jeszcze coś tam wrzucę. Dla zainteresowanych: https://www.skionline.pl/forum/topic/42401-haute-route-perła-skitourowców/ Tak,obejrzałem film Surfing’a i powiedz czy te podejścia tak gęsiego to norma czy jednak te odstępy pomiędzy uczestnikami powinny być ciut większe -jak to jest z technicznego … Pozdro -fajna wyprawa, gratulacje 🥂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 31 minut temu, PaVic napisał: Tak,obejrzałem film Surfing’a i powiedz czy te podejścia tak gęsiego to norma czy jednak te odstępy pomiędzy uczestnikami powinny być ciut większe -jak to jest z technicznego … Pozdro -fajna wyprawa, gratulacje 🥂 Odstępy robi się tylko w przypadku zagrożenia lawinowego, zagrożenia spadającymi skałami czy odłamkami, zagrożenia szczelinami. Jeśli nie ma zagrożenia, to chodzi się blisko siebie. Tak jest sprawniej, można też rozmawiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Cześć Mario! Super sprawa. Spiesz się, bo za chwilę będzie tak każdy jeleń. Pozdowienia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, MarioJ napisał: Odstępy robi się tylko w przypadku zagrożenia lawinowego, zagrożenia spadającymi skałami czy odłamkami, zagrożenia szczelinami. Jeśli nie ma zagrożenia, to chodzi się blisko siebie. Tak jest sprawniej, można też rozmawiać. Ale w takich górach na takich wysokościach nigdy nie ma przecież pewności, że lawiny nie będzie ? Czy się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, PaVic napisał: Ale w takich górach na takich wysokościach nigdy nie ma przecież pewności, że lawiny nie będzie ? Czy się mylę ? Najpierw się poucz, później poćwicz, a na końcu będziesz rozumiał. 😁 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 12 minut temu, MarioJ napisał: Najpierw się poucz, później poćwicz, a na końcu będziesz rozumiał. 😁 Co to za odp.się poucz 🤷♂️🤦♂️ nie było pytania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 59 minut temu Udostępnij Napisano 59 minut temu 9 minut temu, PaVic napisał: Co to za odp.się poucz 🤷♂️🤦♂️ nie było pytania . Paweł to temat rzeka a doświadczenie zbiera się latami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 46 minut temu Udostępnij Napisano 46 minut temu 6 minut temu, Jan napisał: Paweł to temat rzeka a doświadczenie zbiera się latami Dlatego pytam bo nie wiem a kto pyta nie błądzi za to dostaje odp się poucz 🤦♂️ jprd to przecież forum o nartach! Patrząc na tą grupę i to miejsce w którym są, wydaje się zdroworozsądkowo,że to nonszalancja bo gdyby było właśnie zejście lawiny to zmiotło by całą grupę i nikt by nie powiadomił nikogo prosząc o pomoc . Nie wiem nie byłem tam więc się zastanawiam bo góry to nie prosty temat szczególnie w tak odległych miejscach na takich wysokościach . Wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 34 minuty temu Udostępnij Napisano 34 minuty temu 10 minut temu, PaVic napisał: Dlatego pytam bo nie wiem a kto pyta nie błądzi za to dostaje odp się poucz 🤦♂️ jprd to przecież forum o nartach! Patrząc na tą grupę i to miejsce w którym są, wydaje się zdroworozsądkowo,że to nonszalancja bo gdyby było właśnie zejście lawiny to zmiotło by całą grupę i nikt by nie powiadomił nikogo prosząc o pomoc . Nie wiem nie byłem tam więc się zastanawiam bo góry to nie prosty temat szczególnie w tak odległych miejscach na takich wysokościach . Wszystko. Pawełku? Piłeś? Pojebało Cię? Na zdjęciach jest grupa z zawodowy przewodnikiem - nic Ci to nie mówi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 30 minut temu Autor Udostępnij Napisano 30 minut temu 37 minut temu, PaVic napisał: Co to za odp.się poucz 🤷♂️🤦♂️ nie było pytania . Książka o lawinach, która stoi u mnie na półce, ma 200 stron, a Ty sobie to upraszczasz do jednego pytania albo do jednego akapitu. Ja Ci udzieliłem odpowiedzi, jak się chodzi. A Ty w to wątpisz, to jest Twój problem 🙂 Jakby było tak jak Ty mówisz, to codziennie w Alpach ginęło by przykładowo 100 osób pod lawinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 29 minut temu Udostępnij Napisano 29 minut temu 2 minuty temu, Mitek napisał: Pawełku? Piłeś? Pojebało Cię? Na zdjęciach jest grupa z zawodowy przewodnikiem - nic Ci to nie mówi? Hamuj !!! Tych zawodowych przewodników jest tylu co zawodowych instruktorów więc mi to nic nie mówi a Himalaje pokazują co chwila jak działa biznes wspinaczkowy a ludzie spadają jak mrówki ! Pytam!! Czego nie rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 27 minut temu Udostępnij Napisano 27 minut temu 1 minutę temu, MarioJ napisał: Książka o lawinach, która stoi u mnie na półce, ma 200 stron, a Ty sobie to upraszczasz do jednego pytania albo do jednego akapitu. Ja Ci udzieliłem odpowiedzi, jak się chodzi. A Ty w to wątpisz, to jest Twój problem 🙂 Jakby było tak jak Ty mówisz, to codziennie w Alpach ginęło by przykładowo 100 osób pod lawinami. To odpowiedź po ludzku, koleżeńsku a nie kpina,tylko tyle . Nie wiem nie znam się dlatego pytam . Ale zostawmy to bo nie ma sensu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi