jurek_h Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) https://zima.sportarenamyslenice.pl/i/414/zawody-narciarskie-o-puchar-burmistrza-miasta-i-gminy-myslenice?fbclid=IwY2xjawP9krZleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFBT0RnaWJmN285anJOejFEc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHlK_Kk8J8CJQ-6cyNsyYqT8wnwTDjq7XHHFAJjjj1UTgu4ZHIZUH_1czkLKV_aem_LUY6ZRWQ8jiYUyTTLNDAyw Edytowane 14 Lutego przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) I po zawodach 🙂 Myślenicka górka jest rewelacyjna. Pierwsze zawody w historii a zrobione fenomenalnie. Nigdy nie widziałem tam tak dużo ludzi ( na szczęście na wyciągu) Trasa bez zarzutu bo większość ludzi to startujący. Organizacja i reszta atrakcji doskonałe. Znakomita atmosfera. Absolutny hit to przygotowanie trasy. Załączam filmik zrobiony po skończonych zawodach i przejechaniu ponad dwustu zawodników! Temperatura powietrza 15 stopni i grama chmurki. Kocham narty na Chełmie. Edytowane 4 godziny temu przez jurek_h 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) Super!👍 Wczoraj przypadkowo wpadł mi filmik na YT z tego miejsca i trasy mi się bardzo spodobały 🙂 Chyba nie są to typowe płaskie niebieskie? Tak na zdjęciu/filmie zawsze ciężko to ocenić... PS. Jurek, które miejsce?🙂 Pozdrawiam Edytowane 4 godziny temu przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Statyczne zdjęcia zrobione z góry . Jak wysiądziesz z wyciągu w lewo. Start GS 1. na grafice. Często słyszę, że Myślenice nie są łatwe ale tego nie rozumiem. Kiedyś trudna to była Golgota, Nosal , Bieńkula, Sahara a nie takie górki. Moim zdaniem to fajny stok w dolnych strefach trasy czerwonej i we fragmentach solidnej niebieskiej. Może ta w prawo z wyciągu jest czerwona. Start GS2. Jest za to równomiernie nastromiona. Edytowane 3 godziny temu przez jurek_h 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Dzięki za info. Pewnie kwestia oceny trudności trasy jest mocno uzależniona od umiejętności narciarza... 😉 Trochę to zdjęcie mnie zmyliło bo wydaje się na nim, że z wyciągu nie da się dotrzeć do trasy GS2. Swoją drogą, jeśli panuje opinia, że trasy tam nie są łatwe, to tym lepiej, bo powinno zniechęcić mocno początkujących...? Czy może to być dobre miejsce na weekendowy wypad nawet w wysokim sezonie? Czy raczej takich ON w Polsce próżno szukać nawet ze świecą?😅 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) Adrian. Uwielbiam Myślenice. Wygodny dojazd z KRK w 20 minut. Dla mnie Krakusa ,to genialna górka na dwie trzy (max cztery jak nie jesteś na nartach sam) godziny i do roboty albo po robocie. Nigdy kolejek. Trasa zawsze perfekcyjnie przygotowana. Fajni ludzie i solidny poziom jedzących. Nie chciałbym tam jednak jeździć cały dzień bo to zwyczajnie nudne jak na każdej górze z jednym wyciągiem i trasą wzdłuż niego. Druga trasa w Myślenicach jest może fajna i druga ale dalej jak pierwsza 😉 Edytowane 2 godziny temu przez jurek_h 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Jurek, rozumiem Twój punkt widzenia. Śmiem przypuszczać, że "zjadłeś na nartach zęby"🙂 Jesteśmy zapewne na dwóch różnych biegunach jeśli chodzi o narciarstwo i nie mam tu na myśli jedynie umiejętności...😄 Nawet odległość do choćby jednego sensownego ON... U mnie większy sens ma jedynie wypad minimum np. na weekend lub kilka dni. I myślę, że Myślenice na przyszły sezon będą razem ze Zwardoniem nr 1 do zaliczenia 🙂 Mi monotonność i powtarzalność tych samych tras nie przeszkadza, a wręcz służy ze względu na punkt odniesienia w procesie rozwoju. Wy "Krakusy" macie wszystko oblatane i możecie na mnie patrzeć jak na dziwaka ale ja ON w Polsce, w których byłem mogę policzyć na palcach... u jednej ręki 😅 Dlatego tym bardziej dzięki za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi