Skocz do zawartości

prosba o pomoc w doborze nart

lysazaba

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, wiek 37 jezdze w zasadzie od wieku szkolnego, jednak raczej rzadko (trzeba wrocic) wzrost 182, waga 82 kg,

Dotychczas jezdze na dynastar omeglass 64 z 2005 roku chyba, dlugosc 157 cm, zdaje sobie sprawe ze za krotkie, i pewnie sztywnosc juz nie ta

Znalazlem cos takiego, czy kupowanie slalomek w tkiej cenie ma sens ? 

Narty-HEAD-Worldcup-Rebels-E-SLR-wiazania-PR-11-GW

Wrzucam filmik pogladowy ze slotwin, stok jest raczej latwy, nie mniej jednak uwazam ze trzeba  tam kontrolowac predkosc.

Byc moze jakies tansze all round bylyby odpowiednie do tego stylu jazdy ? fajnie by bylo sie zmiescic 2000-2500 zl

Pozdrawiam

Witaj łysa żabo. Czy ma sens kupowanie slalomek w takiej cenie? Ja zapytam czy ma sens kupowanie slalomek? Obecnie twoje narty są za krótkie i za miękkie ( sam to stwierdziłeś i się z tym zgodzę) kup narty przynajmniej o długości175 cm. Odpowiedz sobie na pytanie gdzie chciałbyś jeździć i w jakich warunkach? Jeśli sztruks i zadbany stok to narta slalomowa, jeśli chciałbyś wybrać się na stok bardziej wymagający, z rozjeżdżonym śniegiem, ciapę lub pojeździć dłuższym skrętem to może warto przemyśleć inna nartę?

Myślałem o slalomkach bo poprzednie dynastary były swego czasu określane jako bardzo twarde,też są slalomkami, również przez dłuższy okres czasu jeżdżąc na nich ważyłem jakieś 10-15 kg mniej, wiec narta potrafila odbić. Styl taki jak na filmie, jazda pewnie głównie wieczorna, po naszych polskich stołach. Może jakiś wyjazd w Alpy (dotychczas nie byłem ale planuje na tydzien). Średnio nie jeździłem dużo dni w roku dlatego tak długo jeżdżę na tym modelu, nie bardzo orientuje w modelach teraz. Może do tego typu jazdy nie trzeba jakiegoś twardego modelu ? Pytanie można sprowadzić o jakieś najtańsze narty, które mają sens 🙂

Pzdr