mlesik Posted January 8 Share Posted January 8 Mam pytanie. Potrzebuje porady. Kupiłem żonie rossignola mastersa 173. Sam jeżdżę na takich samych tylko dłuższych wiec wiem że to zajebista narta. Niedopatrzylem tylko wiązań i są z gripwalkiem. Żadnych innych nart nie mamy z tym wynalazkiem więc dla mnie to jakąś kretyńska nowość. Czy to problem? Płaska podeszwa i wiązanie z gripwalkiem. Byłem w dwóch serwisach i usłyszałem że nie ma żadnego problemu ale dziwnie to wygląda. Przód buta opiera się tylko w jednym miejscu Help. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted January 8 Share Posted January 8 Jest OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnwick2 Posted January 9 Share Posted January 9 j.w., alpejskie buty możesz bezpiecznie wpinać w GW, tylko w drugą stronę to nie działa... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacek Posted January 10 Share Posted January 10 Możesz też sobie dokupić podeszwy GW do swoich butów i podmienić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PTT Posted January 10 Share Posted January 10 4 godziny temu, Bacek napisał: Możesz też sobie dokupić podeszwy GW do swoich butów i podmienić. O ile jest taka możliwość, tylko po co. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted January 10 Share Posted January 10 8 minut temu, PTT napisał: O ile jest taka możliwość, tylko po co. wygodniej się chodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PTT Posted January 10 Share Posted January 10 2 minuty temu, Jan napisał: wygodniej się chodzi W takich butach się jeździ na nartach. Parę kroków do knajpy to chyba nie jest problem 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted January 10 Share Posted January 10 3 minuty temu, PTT napisał: W takich butach się jeździ na nartach. Parę kroków do knajpy to chyba nie jest problem ale za to w knajpie wygodniej się tańczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PTT Posted January 10 Share Posted January 10 5 minut temu, Jan napisał: ale za to w knajpie wygodniej się tańczy Do tańca trzeba dwojga. Zatańczysz z kelnerką z przytupem na nogę w takich Butach? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted January 10 Share Posted January 10 9 minut temu, PTT napisał: Do tańca trzeba dwojga. Zatańczysz z kelnerką z przytupem na nogę w takich Butach? tañczę tylko z żoną a one też nosi GW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PTT Posted January 10 Share Posted January 10 2 minuty temu, Jan napisał: tañczę tylko z żoną a one też nosi GW Czyli nie będzie bolało! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacek Posted January 10 Share Posted January 10 41 minutes ago, PTT said: O ile jest taka możliwość, tylko po co. Bo można. Ja akurat odwrotny problem miałem. Młodej musiałem kupić buty a teraz wszystko GW a ona ma wiązania zwykłe. Ale coś jeszcze ze starych zapasów było. Jak znam życie ucieszyła by się z takich podeszw a nie ze staroci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlesik Posted January 13 Author Share Posted January 13 W dniu 10.01.2026 o 14:17, Bacek napisał: Możesz też sobie dokupić podeszwy GW do swoich butów i podmienić. Tylko podstawowe narty mają wiązanie bez gripwalka. Te gigantki to ma być druga para. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubis Posted January 16 Share Posted January 16 But nie opiera się całą podeszwą, bo ideą jest łatwe wypinanie w bok (a wtedy szurająca na całej płaszczyźnie podeszwa nie pomaga). Poza tym jak koledzy już wspomnieli można użyć buta z GripWalk, dzięki czemu w takim bucie wygodniej chodzi się po twardych powierzchniach (podeszwa jest miększa i mniej się niszczy skorupa bo podkładki Gripwalk są wymienne). Nic tylko się cieszyć. I nie jest to kretyńskie rozwiązanie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacek Posted January 16 Share Posted January 16 3 hours ago, Kubis said: mniej się niszczy skorupa bo podkładki Gripwalk są wymienne To akurat żaden argument bo zwykłe podkładki też są wymienne w większości, pomijając pewnie jakieś sportowe modele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacek Posted January 16 Share Posted January 16 On 1/13/2026 at 6:27 AM, mlesik said: Tylko podstawowe narty mają wiązanie bez gripwalka. Te gigantki to ma być druga para. To jak masz/używasz narty z wiązaniami nie dostosowanymi do GripWalk to pozostajesz na zwykłych podkładkach, one są "kompatybilne" i z takimi i z takimi wiązaniami. Odwrotnie to już nie działa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubis Posted January 19 Share Posted January 19 W dniu 16.01.2026 o 13:25, Bacek napisał: To akurat żaden argument bo zwykłe podkładki też są wymienne w większości, pomijając pewnie jakieś sportowe modele. To żaden, czy jednak są takie buty (i to drogie), które dostają po D na betonach, kamyczkach, ażurowych stalowych schodach itp. To obiektywna zaleta, sorry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacek Posted January 19 Share Posted January 19 23 minutes ago, Kubis said: To żaden, czy jednak są takie buty Żaden, jak buty mają wymienne podkładki to mozesz sobie wymieniać na jedne albo drugie. Jak nie mają to nie mają i nie ważne jaką wbudowaną podkładkę mają. Wymienić jej nie możesz i nie ma to nic wspólnego z tym czy są standard czy gripwalk. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts