mlesik Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia Mam pytanie. Potrzebuje porady. Kupiłem żonie rossignola mastersa 173. Sam jeżdżę na takich samych tylko dłuższych wiec wiem że to zajebista narta. Niedopatrzylem tylko wiązań i są z gripwalkiem. Żadnych innych nart nie mamy z tym wynalazkiem więc dla mnie to jakąś kretyńska nowość. Czy to problem? Płaska podeszwa i wiązanie z gripwalkiem. Byłem w dwóch serwisach i usłyszałem że nie ma żadnego problemu ale dziwnie to wygląda. Przód buta opiera się tylko w jednym miejscu Help. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia Jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick2 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia j.w., alpejskie buty możesz bezpiecznie wpinać w GW, tylko w drugą stronę to nie działa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia Możesz też sobie dokupić podeszwy GW do swoich butów i podmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano Sobota o 17:37 Udostępnij Napisano Sobota o 17:37 4 godziny temu, Bacek napisał: Możesz też sobie dokupić podeszwy GW do swoich butów i podmienić. O ile jest taka możliwość, tylko po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 17:45 Udostępnij Napisano Sobota o 17:45 8 minut temu, PTT napisał: O ile jest taka możliwość, tylko po co. wygodniej się chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano Sobota o 17:50 Udostępnij Napisano Sobota o 17:50 2 minuty temu, Jan napisał: wygodniej się chodzi W takich butach się jeździ na nartach. Parę kroków do knajpy to chyba nie jest problem 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 17:54 Udostępnij Napisano Sobota o 17:54 3 minuty temu, PTT napisał: W takich butach się jeździ na nartach. Parę kroków do knajpy to chyba nie jest problem ale za to w knajpie wygodniej się tańczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano Sobota o 18:01 Udostępnij Napisano Sobota o 18:01 5 minut temu, Jan napisał: ale za to w knajpie wygodniej się tańczy Do tańca trzeba dwojga. Zatańczysz z kelnerką z przytupem na nogę w takich Butach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 18:12 Udostępnij Napisano Sobota o 18:12 9 minut temu, PTT napisał: Do tańca trzeba dwojga. Zatańczysz z kelnerką z przytupem na nogę w takich Butach? tañczę tylko z żoną a one też nosi GW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano Sobota o 18:15 Udostępnij Napisano Sobota o 18:15 2 minuty temu, Jan napisał: tañczę tylko z żoną a one też nosi GW Czyli nie będzie bolało! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano Sobota o 18:20 Udostępnij Napisano Sobota o 18:20 41 minutes ago, PTT said: O ile jest taka możliwość, tylko po co. Bo można. Ja akurat odwrotny problem miałem. Młodej musiałem kupić buty a teraz wszystko GW a ona ma wiązania zwykłe. Ale coś jeszcze ze starych zapasów było. Jak znam życie ucieszyła by się z takich podeszw a nie ze staroci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano Wtorek o 05:27 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 05:27 W dniu 10.01.2026 o 14:17, Bacek napisał: Możesz też sobie dokupić podeszwy GW do swoich butów i podmienić. Tylko podstawowe narty mają wiązanie bez gripwalka. Te gigantki to ma być druga para. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu But nie opiera się całą podeszwą, bo ideą jest łatwe wypinanie w bok (a wtedy szurająca na całej płaszczyźnie podeszwa nie pomaga). Poza tym jak koledzy już wspomnieli można użyć buta z GripWalk, dzięki czemu w takim bucie wygodniej chodzi się po twardych powierzchniach (podeszwa jest miększa i mniej się niszczy skorupa bo podkładki Gripwalk są wymienne). Nic tylko się cieszyć. I nie jest to kretyńskie rozwiązanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 hours ago, Kubis said: mniej się niszczy skorupa bo podkładki Gripwalk są wymienne To akurat żaden argument bo zwykłe podkładki też są wymienne w większości, pomijając pewnie jakieś sportowe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu On 1/13/2026 at 6:27 AM, mlesik said: Tylko podstawowe narty mają wiązanie bez gripwalka. Te gigantki to ma być druga para. To jak masz/używasz narty z wiązaniami nie dostosowanymi do GripWalk to pozostajesz na zwykłych podkładkach, one są "kompatybilne" i z takimi i z takimi wiązaniami. Odwrotnie to już nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi