solar Napisano wczoraj o 01:48 Udostępnij Napisano wczoraj o 01:48 (edytowane) Witam,zastanawiam się nad zakupem nart...do tej pory co roku wypożyczam na tydzień jakieś narty i na nich jeżdżę...buty mam swoje świetnie dopasowane flex chyba 130.. Jeżdżę w miarę dobrze...i zastanawiam się czy zmiana nart z wypożyczalni na coś ciut lepszego nie da mi lepszej kontroli nad..jazda..narta... Jeżdżę od lat do Tylicza na master ski i Tylicz ski....zwykła jazda bez wodotrysków👍 Załącze link do filmików na których jadę...lubię jeździć i jeżdżę narta przy narcie... chyba stara szkoła🤣🤗ale sprawia mi to przyjemność...taka jazda👍 186cm wzrostu 85kg Nie wiem co jeszcze napisać...acha...na ta chwilę wypożyczałem narty ok 165/170cm... Pamiętam jak kiedyś na stoku była możliwość wypożyczenia i przetestowania nowych modeli nart...coś tam wypożyczyłem...i myślałem że na orczyku nie dam rady...ciężko mi było narty utrzymać w ryzach...takie śliskie👍 Pierwszy zjazd zero kontroli...masakra...kolejne zjazdy coraz lepiej....potem już normalna jazda...to tak na marginesie🤗jest różnica w. Ślizgu nowych nart a takich z wypożyczalni...i pewnie nie tylko to.... Co nieco napisałem👍🤗 Poniżej załączam link do wypocin...tudzież mojej jazdy...może dzięki niej poradzicie mi w jaki rodzaj nart celować i kupić...są tam aż 2 filmiki😜ale tutaj załącze tylko jeden. Na narty chciałbym przeznaczyć tak do 800zl...czyli mowa oczywiście o używkach.... Dziękuję za pomoc👍 Edytowane wczoraj o 01:49 przez solar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Jak tylko na tydzień i tylko na tą górkę to ja bym też pożyczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowane) Cześć,stary bez urazy - ale patrząc na Twój styl jazdy to nie dziwię się czemu narty Ci się ślizgały 😉 taki stajl jak piszesz. Szukaj dech po prostu race carver albo hybryd - 178-183 o promieniu 17-19-20m. Raz że będzie większe oparcie(nie będziesz czuł ślizgania) a dwa - podpasuja do Twojego stylu jazdy. Edytowane 21 godzin temu przez Bruner79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 47 minut temu, Bruner79 napisał: Cześć,stary bez urazy - ale patrząc na Twój styl jazdy to nie dziwię się czemu narty Ci się ślizgały 😉 taki stajl jak piszesz. Szukaj dech po prostu race carver albo hybryd - 178-183 o promieniu 17-19-20m. Raz że będzie większe oparcie(nie będziesz czuł ślizgania) a dwa - podpasuja do Twojego stylu jazdy. Chyba coś masz na magazynie 🤑 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu 49 minut temu, Bruner79 napisał: Cześć,stary bez urazy - ale patrząc na Twój styl jazdy to nie dziwię się czemu narty Ci się ślizgały 😉 taki stajl jak piszesz. Szukaj dech po prostu race carver albo hybryd - 178-183 o promieniu 17-19-20m. Raz że będzie większe oparcie(nie będziesz czuł ślizgania) a dwa - podpasuja do Twojego stylu jazdy. Rozwiniesz swoją wypowiedź..😜 Narty mi się ślizgały...bo były nowe...a nie 15 letnie tępe...to na pewno... Najważniejsze że mi się dobrze jeździ 👍ale jestem otwarty na konstruktywna krytykę 😅😜👍 PS.chyba nie doczytałeś do końca,apropo na tych nowych wypożyczonych nartach...pierwsze zjazdy masakra...taki przeskok..technologiczny i jakościowy...zapewne szok dla mnie i moich umiejętności👍potem jechałem już normalnie...nie były za śliskie....chyba że narty nowe nieużywane niczym się w jeździe nie różnią od takich wyeksploatowanych z wypożyczalni👍😜ale zapewne tak nie jest 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 6 godzin temu, solar napisał: Witam,zastanawiam się nad zakupem nart...do tej pory co roku wypożyczam na tydzień jakieś narty i na nich jeżdżę...buty mam swoje świetnie dopasowane flex chyba 130.. Jeżdżę w miarę dobrze...i zastanawiam się czy zmiana nart z wypożyczalni na coś ciut lepszego nie da mi lepszej kontroli nad..jazda..narta... Jeżdżę od lat do Tylicza na master ski i Tylicz ski....zwykła jazda bez wodotrysków👍 Załącze link do filmików na których jadę...lubię jeździć i jeżdżę narta przy narcie... chyba stara szkoła🤣🤗ale sprawia mi to przyjemność...taka jazda👍 186cm wzrostu 85kg Nie wiem co jeszcze napisać...acha...na ta chwilę wypożyczałem narty ok 165/170cm... Pamiętam jak kiedyś na stoku była możliwość wypożyczenia i przetestowania nowych modeli nart...coś tam wypożyczyłem...i myślałem że na orczyku nie dam rady...ciężko mi było narty utrzymać w ryzach...takie śliskie👍 Pierwszy zjazd zero kontroli...masakra...kolejne zjazdy coraz lepiej....potem już normalna jazda...to tak na marginesie🤗jest różnica w. Ślizgu nowych nart a takich z wypożyczalni...i pewnie nie tylko to.... Co nieco napisałem👍🤗 Poniżej załączam link do wypocin...tudzież mojej jazdy...może dzięki niej poradzicie mi w jaki rodzaj nart celować i kupić...są tam aż 2 filmiki😜ale tutaj załącze tylko jeden. Na narty chciałbym przeznaczyć tak do 800zl...czyli mowa oczywiście o używkach.... Dziękuję za pomoc👍 Cześć @solar. Ja się na narciarstwie zupełnie nie znam, ale genetycznie jestem zaprogramowany do walki ze "Skynet", a że Jesteś dość młody, więc warto powalczyć. Jeździsz stylem przez wielu nazywanym jazdą na krawędziach, ba wielu nawet mówi i pisze, że to łatwe...tylko...na krawędziach owszem, ale aby to był carving, to tu trzeba jeszcze biomechanicznej pracy dołożyć, bo na teraz, to taki kiwaczek/wahadło. Kup sobie narty, oddaj do dobrego serwisu i jak oddasz się jeszcze pod skrzydła dobrego instruktora, to jestem pewien, że będziesz bardzo fajnie na nich jeździł . Ja to tylko podstarzały marzyciel, Ty masz wszystko, aby wyjść z szarego tłumu, do grona tych, których z zainteresowaniem ogląda się jadąc wyciągiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 4 minuty temu, Gabrik napisał: Cześć @solar. Ja się na narciarstwie zupełnie nie znam, ale genetycznie jestem zaprogramowany do walki ze "Skynet", a że Jesteś dość młody, więc warto powalczyć. Jeździsz stylem przez wielu nazywanym jazdą na krawędziach, ba wielu nawet mówi i pisze, że to łatwe...tylko...na krawędziach owszem, ale aby to był carving, to tu trzeba jeszcze biomechanicznej pracy dołożyć, bo na teraz, to taki kiwaczek/wahadło. Kup sobie narty, oddaj do dobrego serwisu i jak oddasz się jeszcze pod skrzydła dobrego instruktora, to jestem pewien, że będziesz bardzo fajnie na nich jeździł . Ja to tylko podstarzały marzyciel, Ty masz wszystko, aby wyjść z szarego tłumu, do grona tych, których z zainteresowaniem ogląda się jadąc wyciągiem. Ale kolega wyraźnie napisał że chce sobie raz w sezonie przez tydzień w Tyliczu pojeździć a nie oddawać pod skrzydła- mnie się taka jazda podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar Napisano 19 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 19 godzin temu I tam mi się dobrze jeździ....jeszcze jak nie jestem zmęczony to do tego Kiwaczka/wahadełka dochodzi skłon i wyprost przy skręcie i wyjsciu...i to tyle😜😎i teraz pytanie jakie narty do stylu jazdy na wahadełko 👍😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi