star Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 Certova Hora... Nazwa zobowiązuje... Na koniec sezonu... Nagroda... Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 Jezdzi ktos do Harrachova? Widze maly ruch w temacie, a chetnie ustawilbym sie z kims na wspolne smiganie w Karkonosze PL/CZ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaem Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Byłem dzisiaj - planowana była Szrenica, ale dojazd do krzeseł bez śniegu na odległości +/- 30 m, więc odpuściłem paplanie się w błocie i po 20 minutach byłem pod Certovą Horą. Warunki - rano beton, od 10.30 puszczało, ale do końca bez dramatu. Śniegu wszędzie pod dostatkiem, praktycznie zero przetarć. Pogoda - bez słońca, rano ok. 6 stopni, o 14.30 4 stopnie i spada. Ludzie- mało, na parkingach luz. Słowem, można było się wyjeździć do upadłego. Karnet: 630 kC + 50 zaloha zwrotna. Danie w knajpce na dole: 130 - 170 kC. Udany dzień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 W zeszłym sezonie nie byłem ani razu w Harrachovie (na fotce), ups. PS. Podobnie jak w Koutach.https://sport.onet.p...rrachov/e6p1vjt Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Ryzoviste. 13-17 II. Gryf. Jakby ktoś był proszę dać znać. PS w Szklarskiej full. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 W Harrachovie niestety czarna i jedna czerwona nieczynne. Mało śniegu ponoć mają, chociaż napadało ostatnio. Trasy nawet w deszcz dosyć dobrze przygotowane były. Czarna to niestety standard. Choć może przejezdna? A która czerwona? PS dziś tam ruszam. Przystanek Szklarska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 Pierwszy raz byłem w H w zeszłym roku i czarna była czynna. Nieczynna jest czerwona pomiędzy niebieską i czarną. Dzisiaj z okna widziałem że ktoś zjeżdżał na niej, ale nie wiem czy na legalu. Zaraz pójdę na narty to wieczorem zdam raport Relacjonuj. Może fotkę wrzuć? A jaki stan dróg w okolicy Ryzoviste? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 Czerwona do Ryżoviste niby zamknięta ale sporo osób tam zjeżdżało. Próbowali ratrakować, ale zaczęła trawa wychodzić. Mimo wszystko spokojnie można jeździć, nikt nie goni. Dzisiaj tylko 2 godziny na zjazdówkach byłem więc nawet na wyciąg pod skocznie nie przechodziłem. Słyszałem tylko że tam dłuższa kolejka do wyciągu. Na Ryżoviste do 11 było z biegu, około 12 jak schodziłem czekało się z 10 minut. Drogi czarne (chyba solone), ale co jakiś czas dosypuje śnieg więc może być różnie. Będziesz jutro, pojutrze? Mieszkamy w Gryfie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Dotarliśmy. Łańcuchy się przydały, choć nie za pierwszym razem. Dwa razy dojechałem tam gdzie bez. Ryzoviste, Apartamenty Gryf. Widać, że ratrakują czerwoną, między niebieską i czarną, czyli tą na Ryzoviste. Będzie jazda ale jutro. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Dotarliśmy. Łańcuchy się przydały, choć nie za pierwszym razem. Dwa razy dojechałem tam gdzie bez. Ryzoviste, Apartamenty Gryf. Widać, że ratrakują czerwoną, między niebieską i czarną, czyli tą na Ryzoviste. Będzie jazda ale jutro. zazdro. Lubie Harrachov Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 zazdro. Lubie Harrachov No to fotki z wieczora, czarna wygląda na przejezdną. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Od 8, po świeżym. Ratrakowana niebieska. Długo trzyma poziom. Czerwona freeride. Niby zamknięta, ale wszyscy się puścili. Czarna przejezdna, miękko, nierówno, prawdziwy free. Trawę widać, przetarć brak. Ogólnie miodzio. Slalomki w miękkim idealne. Szczególnie na stromym. Zakręt w miejscu. Wybijają w górę. Dynamit. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Na stronę Down Town zjechałem raz. Przelodzenia i odsypy już po godzinie. Pewno to co napadało szybko się rozjechalo, a zostało twarde po ratraku. Kolejka do kanapy. Tak więc Ryzoviste zwycięzcą, jazda bez kolejki do kolejki. PS Fajną Czaszkę poznałem, 60±, ale od razu za mną na czerwoną ruszyla, tą na Ryzoviste, nie ratrakowaną, ale już cokolwiek rozjechaną, tak szukałem świeżego, że przez strumienie ja powiozlem, nawet się nie skrzywiła. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 1 year later... star Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 Kanapa na Ryzoviste taka jak na Certova. Parking tak samo płatny. Kolejki brak w odróżnieniu. Trasa niebieska zamiast czerwonej. Komórką tu nie zapłacisz. Ale o COVID certyfikat nie spytają. Ot plusy ujemne. No i parking pod sam stok. Choć droga dłuższa. Z ominięciem centrum za to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 1 month later... star Posted February 17 Share Posted February 17 Miodzio. Wiatr i deszcz wystraszyły, miekki nowy na sztruksie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 18 Share Posted February 18 (edited) Dziś poprawka. Scott ładnie zacieśnia skręty, ale na slalom na stromym to za mało, AM wciąga las. Zły las. Edited February 18 by star 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted February 18 Share Posted February 18 @starzazdro, az mnie skreca 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 18 Share Posted February 18 19 minut temu, nikon255 napisał: @starzazdro, az mnie skreca 😄 Warun na gigantke. Tak sobie jezdzilem dół czarnej i czasami cała czerwona, na bogato, od sasa do lasa. Trochę zła selekcja nart, no ale wg szkoły Mitka najlepsze te które mam w bagażniku inne suszylem w pokoju. Nie mega zła, bo az takiego lodu to nie było, z czasem coraz bardziej miękko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 Next Page 4 of 4 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 1
star Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 zazdro. Lubie Harrachov No to fotki z wieczora, czarna wygląda na przejezdną. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Od 8, po świeżym. Ratrakowana niebieska. Długo trzyma poziom. Czerwona freeride. Niby zamknięta, ale wszyscy się puścili. Czarna przejezdna, miękko, nierówno, prawdziwy free. Trawę widać, przetarć brak. Ogólnie miodzio. Slalomki w miękkim idealne. Szczególnie na stromym. Zakręt w miejscu. Wybijają w górę. Dynamit. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Na stronę Down Town zjechałem raz. Przelodzenia i odsypy już po godzinie. Pewno to co napadało szybko się rozjechalo, a zostało twarde po ratraku. Kolejka do kanapy. Tak więc Ryzoviste zwycięzcą, jazda bez kolejki do kolejki. PS Fajną Czaszkę poznałem, 60±, ale od razu za mną na czerwoną ruszyla, tą na Ryzoviste, nie ratrakowaną, ale już cokolwiek rozjechaną, tak szukałem świeżego, że przez strumienie ja powiozlem, nawet się nie skrzywiła. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 Kanapa na Ryzoviste taka jak na Certova. Parking tak samo płatny. Kolejki brak w odróżnieniu. Trasa niebieska zamiast czerwonej. Komórką tu nie zapłacisz. Ale o COVID certyfikat nie spytają. Ot plusy ujemne. No i parking pod sam stok. Choć droga dłuższa. Z ominięciem centrum za to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 17 Share Posted February 17 Miodzio. Wiatr i deszcz wystraszyły, miekki nowy na sztruksie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 18 Share Posted February 18 (edited) Dziś poprawka. Scott ładnie zacieśnia skręty, ale na slalom na stromym to za mało, AM wciąga las. Zły las. Edited February 18 by star 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted February 18 Share Posted February 18 @starzazdro, az mnie skreca 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 18 Share Posted February 18 19 minut temu, nikon255 napisał: @starzazdro, az mnie skreca 😄 Warun na gigantke. Tak sobie jezdzilem dół czarnej i czasami cała czerwona, na bogato, od sasa do lasa. Trochę zła selekcja nart, no ale wg szkoły Mitka najlepsze te które mam w bagażniku inne suszylem w pokoju. Nie mega zła, bo az takiego lodu to nie było, z czasem coraz bardziej miękko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts