esox82 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Byłem wczoraj w tym ośrodku gdyż telefonicznie ustaliłem że rusza wyciąg na Lysa Hore (najwyższa pora 1w końcu 15 stycznia..., szkoda że żadnego info na żadnej stronie nie było ale co tam drynknąłem ustaliłem i jest ok...) Generalnie bardzo słabo :/ ludzi naprawdę dużo jedyna trasa że szczytu Lysej Hory to Turisticka bardzo dużo ludzi trasa oblodzona i miejscami przetarcia... najgorsze jest to że mam wrażenie że włodarze tego ośrodka zatrzymali się w poprzedniej epoce... śniegu naprawdę jest sporo a ja nie zauważyłem żadnego podkreślam żadnego pracującego ratraka... czerwona Fiso-wska bodajże 2 na zamknięta i pozostawiona samemu sobie oczywiście znaczek zamknięta nikogo nie odstarszał więc ja również chcialem się przekonać co to znaczy jeździć po puchu niestety na moich nartkach z mizernym skutkiem... natomiast kolega na parapecie nie narzekał Na tej trasie leży co osobiście sprawdzałem 70 cm śniegu i w żaden sposób nie jest on zagospodarowany :/ Generalnie kicha na obecnym etapie rozrucchu ośrodka w którym karnet jest tylko 70 koron tańszy niż w Janskich Lazniach odradzam wyjazdy tam... zresztą jak się cos polepszy to później największym mankamentem i tak są kolejki do 2 czteerosobowego wyciągu nad tym też mogli by popracować... na plus na pewno duży darmowy parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 esox82, dnia 17 Sty 2016 - 12:59, napisał: Byłem wczoraj w tym ośrodku gdyż telefonicznie ustaliłem że rusza wyciąg na Lysa Hore (najwyższa pora 1w końcu 15 stycznia..., szkoda że żadnego info na żadnej stronie nie było ale co tam drynknąłem ustaliłem i jest ok...) Generalnie bardzo słabo :/ ludzi naprawdę dużo jedyna trasa że szczytu Lysej Hory to Turisticka bardzo dużo ludzi trasa oblodzona i miejscami przetarcia... najgorsze jest to że mam wrażenie że włodarze tego ośrodka zatrzymali się w poprzedniej epoce... śniegu naprawdę jest sporo a ja nie zauważyłem żadnego podkreślam żadnego pracującego ratraka... czerwona Fiso-wska bodajże 2 na zamknięta i pozostawiona samemu sobie oczywiście znaczek zamknięta nikogo nie odstarszał więc ja również chcialem się przekonać co to znaczy jeździć po puchu niestety na moich nartkach z mizernym skutkiem... natomiast kolega na parapecie nie narzekał Na tej trasie leży co osobiście sprawdzałem 70 cm śniegu i w żaden sposób nie jest on zagospodarowany :/ Generalnie kicha na obecnym etapie rozrucchu ośrodka w którym karnet jest tylko 70 koron tańszy niż w Janskich Lazniach odradzam wyjazdy tam... zresztą jak się cos polepszy to później największym mankamentem i tak są kolejki do 2 czteerosobowego wyciągu nad tym też mogli by popracować... na plus na pewno duży darmowy parking. W zeszłym roku było podobnie - śnieg był, ale nic z nim nie robili i chodziło tylko jedno krzesło. Piękne miejsce z niesamowitym potencjałem, ale podejście podobne jak po polskiej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 W zeszłym roku było podobnie - śnieg był, ale nic z nim nie robili i chodziło tylko jedno krzesło. Piękne miejsce z niesamowitym potencjałem, ale podejście podobne jak po polskiej stronie Miałem okazję jeździć w tej stacji w 2009 r. gdy działało wszystko, łącznie z czarnymi, było rewelacyjnie, podobnie gdy - jeśli działają wyciągi - w Szklarskiej lub Karpaczu. Góry świetne, reszta swojska.. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hajnos Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Esox82 dzięki za informację. Planowałem tam pojechać właśnie ze względu na tę trasę "turisticka", jednakże jazda po oblodzonym stoku nie wchodzi w grę, zatem będę śledzić warunki. Dziewczyna jest na etapie przesiadki z oślej łączki na dłuższe trasy. Jeśli warunki się nie poprawią, to może znacie jakieś miejsce z wyciągiem krzesełkowym i długą, prostą niebieską trasą jako alternatywą dla Rokytnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Esox82 dzięki za informację. Planowałem tam pojechać właśnie ze względu na tę trasę "turisticka", jednakże jazda po oblodzonym stoku nie wchodzi w grę, zatem będę śledzić warunki. Dziewczyna jest na etapie przesiadki z oślej łączki na dłuższe trasy. Jeśli warunki się nie poprawią, to może znacie jakieś miejsce z wyciągiem krzesełkowym i długą, prostą niebieską trasą jako alternatywą dla Rokytnic? Puchatek w Szklarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Potwierdzam co pisali wyzej. Sniegu duzo, warunki slabe. Tylko koło kaprunów i na kawalku slalomaku bylo w miare ok. Turisticka to lód, duzo ludzi walczacych o życie i zero frajdy. Czerwona fis zamknieta i masakryczne muldy ktorych po poludniu nie widac nawet bez gogli (2 orły). Tez nie rozumiem polityki wlascicieli. Oszczedzają chyba w oczekiwaniu na czeskie ferie. Jedyny plus to brak kolejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... /czarek/ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Potwierdzam co pisali wyzej. Sniegu duzo, warunki slabe. Tylko koło kaprunów i na kawalku slalomaku bylo w miare ok. Turisticka to lód, duzo ludzi walczacych o życie i zero frajdy. Czerwona fis zamknieta i masakryczne muldy ktorych po poludniu nie widac nawet bez gogli (2 orły). Tez nie rozumiem polityki wlascicieli. Oszczedzają chyba w oczekiwaniu na czeskie ferie. Jedyny plus to brak kolejek. Byłem w Rokytnicach nad Jizerou trzy razy na tygodniowych pobytach w 2007-2009 r. Był to prężny ośrodek z conajmniej dobrze przygotowanymi trasami,knajpkami i całą infrastrukturą. Owszem były problemy np. z parkingiem zabłoconym i prowadzonym trochę na żywioł, talerzykiem wyrywajacym męskość, ale w sumie było ok To o czym teraz piszesz, to chyba wynik jakichś kłopotów finansowych, bo inaczej tego nie można wytłumaczyć, gdy dodatkowo spojrzeć na to co się dzieje w Janskich,Pecu,Szpindllu.Ile tam inwestycji zrealizowano w ostatnich 2-3 latach. Szkoda, bo wokół Lysej hory są naprawdę fajne stoki.Obym nie zapeszył, ale podobnie zaczyna to wyglądać w Harrachovie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Cześć wszystkim. Też właśnie miałem jechać z synem, jestem w trakcie rezerwacji noclegu ale rozumiem że mam się grubo zastanowić? Do wyboru mam jeszcze Zieleniec i ośrodki blisko Zieleńca - Destne i Hartman. Jeżdżę z synem 2 sezon dopiero, jak myślicie jest sens jechać do Rokytnic? Szukam też w Szpindlerovym ale w rozsądnych cenach noclegu brak od 24.01. Pozdrawiam i dzięki. Sytuacja sie zmienia z dnia na dzień. Mają byc opady. Moja rodzina jest tam teraz z dziecmi i sobie chwalą bo i tak jeżdżą tylko na kaprunach i na samą góre sie nie pchają. w R są tez górki w centrum i Studenov takze nie skreslalbym z gory. Janskie lub Pec to tez dobra opcja i chyba tam sobie lepiej radzą z przygotowaniem tras. Teraz sniegu jest duzo wiec jest w czym wybierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... hajnos Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 W sobotę odwiedziłem pierwszy raz w życiu Rokytnice nad Jizorou. Jeździliśmy tylko i wyłącznie po trasach niebieskich, dlatego moje opinie będą dotyczyć tylko i wyłącznie tych tras. Warunki jakie zastaliśmy o 9 rano były całkiem niezłe, niestety w okolicach 11 wyszło słońce, a wraz z nim temperatura poszybowała mocno w górę (+7 stopni w cieniu). O ile w górnej partii trasy "turisticka" było całkiem nieźle, to w środkowej i dolnej części z godziny na godzinę widać było działanie słońca i dużej ilości narciarzy - pojawiły się duże muldy i przetarcia. Jednakże biorąc pod uwagę naszą "zimę" warunki oceniam na 5-.Teraz napiszę wrażenia odnośnie ośrodka - wyciąg prowadzący na Lysą Horę to czysta bajka dla mnie. Zasuwa aż miło jednakże absurdalnie miało to swoje minusy w sobotę. W wyniku zamknięcia czerwonej "piątki" wszyscy narciarze jadący wyciągiem byli zmuszeni do jazdy niebieską "1", co prowadziło do znacznego zagęszczenia narciarzy na niebieskiej trasie. W kolejce do wyciągu w najgorszym momencie staliśmy maksymalnie 3-5 minut. Co do samej trasy niebieskiej to przypadła mi do gustu, choć ma kilka dość stromych momentów jak na niebieską trasę. Podsumowując - ośrodek bardzo przypadł mi do gustu i z pewnością tam wrócę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... esox82 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Siema ludzie jak warunki ? Wybieram się do Rokytnic za 1,5 tygodnia i nieciekawie to wygląda :/ to że na czarnej 4 nie pojeżdże ok ale kurcze liczyłem że ogarną czerwoną 5 Fis-owską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... beti123 Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Mam pytanie, czy Rokytnice są bardzo zatłoczone w weekendy? jak to wygląda w porównaniu z Janskimi czy Pecem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... cieluÅ› Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Jest mniej ludzi tylko nie wiem jak teraz tam z warunkami. Wysłane z SGS4 za pomocą Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... rung Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Meldunek z Rokytnic: wszystko działa, śniegu dużo (na miejscu podają 110cm), nawet w zacienionych miejscach nie robił się lód. Kolejki: niższa kanapa i wyciągi "rodzinne" - spoko, kanapa na Lysą Horę - porażka, zator do 15.50. Ja jeździłem solo i korzystałem z wejścia dla jeżdżących w pojedynkę - czekałem ciut krócej. W "godzinach szczytu" przeniosłem się na talerzyki i czerwoną i czarną trasę wzdłuż nich - trasy krótsze, ale po południu wjeżdżało się na wyciąg prawe bez kolejki i przynajmniej można się było najeździć. Ogólnie - fajnie śmiganie było https://youtu.be/FX7pqSfBKws Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? Kurcze, co prawda ostatni raz w RnJ byłem ze 3 lata temu, ale wcześniej też tam bywałem i kolejka do tego wyciągu była zawsze. Może w tygodniu jest lepiej? Swoją drogą, wyciąg ma ponad 20 lat, mogliby zainwestować w 6-osobową kanapę, trasy mają szerokie, wszyscy by się zmieścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? W tygodniu jest lepiej. Od 10 do 11 kolejka wystaje trochę za bramki, ale jak się już je przejdzie to bocznym wejściem w zasadzie z marszu (najdłużej czekałem może z 5 minut). Od południa praktycznie bez kolejki. Orczyki puste, po południu trochę lodu na niebieskiej (góra za zakrętem), FiS, slalomak i czarna wyśmienite i do tego puste, można grzać całą szerokością. Od paru lat nie było tak świetnych warunków w R. Niestety niedługo ferie w Czechach i u nas kulminacja więc pewnie się zaludni jak w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? No pewnie że można a nawet trzeba, chyba że w ramach rozgrzewki pociągniesz z buta . Ja parkuję na P3 bo bliżej do przystanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców To byli przemytnicy! W strojach i na nartach historycznych. Jakąś taką tradycję mają w okolicy że urządzają weekend przemytników. Wg info z netu zjazdy miały być na Studenovie a były z Łysej. Fajnie to wyglądało, prowadzący przemytników jakoś tak samego Karkonosza przypominał, zwłaszcza że za kijki od nart służył mu długi drąg. Dziś podobno tam wielka hulanka przemytników na stokach i w knajpach. Co do kartoflisk to jak zwykle na dole wszystkich tras prowadzących do kanapy. Ale zanim człowiek zagrzebał się na tym końcowym odcinku, miał do dyspozycji 2 kilometry całkiem przyzwoitej czerwonej trasy która czerwoną jest tylko z nazwy. No może ze względy na ten końcowy etap kartoflany. Zaletą ośrodka jest to że stojąc nawet w najdłuższej kolejce do wyciągu nie obserwuje się typowych u nas przepychanek, stoi się wiec na luzie bez napinki i czas wydaje się płynąć wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Wczoraj już miękko. Stworzyli nową wersję temperatury, pokazywali na wyświetlaczu -0st.C Ten minus nie zaczarował śniegu, a szkoda, bo fajny ośrodek i można się tam wyżyć. Wyżej, do wysokości drzew było ok, tylko trochę śnieg zdegradowany, ale wszędzie poniżej już słabo. Na krótkich odcinkach dość znaczne kartoflisko, trzeba mocno popracować. Ludzi sporo, kolejka tylko do kanapy, ale idzie szybko. W barach kolejki. Parking pod samym osrodkiem o 10 juz pelny i dość drogi, ale inaczej być nie może. Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Gdy temp. dopisuje jest tam na pewno super. Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców Ja byłem w czwartek. Pomimo temperatury +10 warunki pozostawały dobre. Zabawa na powstałych muldach/odkładach była przednia. Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Pamiętamy ale wczoraj wydawało nam się że będziemy musiały korzystać z zawartości auta więc postój na płatnym wydawał się mieć głębokie uzasadnienie. Powrót do poziomu kas i z powrotem na trasy jest tam czasochłonny więc doliczając jeszcze obrócenie busem na dolny parking daje sporo czasu zmarnowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Harrachov przez ostatnie lata był na jednym karnecie (wielodniowym) z Rokytnicami i Paseky (skiregion), w tym roku nie wiedzieć czemu się odłączyli, a szkoda. O przejeżdzie na nartach nie słyszałem, chyba że na biegówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
arky Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 W zeszłym roku było podobnie - śnieg był, ale nic z nim nie robili i chodziło tylko jedno krzesło. Piękne miejsce z niesamowitym potencjałem, ale podejście podobne jak po polskiej stronie Miałem okazję jeździć w tej stacji w 2009 r. gdy działało wszystko, łącznie z czarnymi, było rewelacyjnie, podobnie gdy - jeśli działają wyciągi - w Szklarskiej lub Karpaczu. Góry świetne, reszta swojska.. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hajnos Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Esox82 dzięki za informację. Planowałem tam pojechać właśnie ze względu na tę trasę "turisticka", jednakże jazda po oblodzonym stoku nie wchodzi w grę, zatem będę śledzić warunki. Dziewczyna jest na etapie przesiadki z oślej łączki na dłuższe trasy. Jeśli warunki się nie poprawią, to może znacie jakieś miejsce z wyciągiem krzesełkowym i długą, prostą niebieską trasą jako alternatywą dla Rokytnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Esox82 dzięki za informację. Planowałem tam pojechać właśnie ze względu na tę trasę "turisticka", jednakże jazda po oblodzonym stoku nie wchodzi w grę, zatem będę śledzić warunki. Dziewczyna jest na etapie przesiadki z oślej łączki na dłuższe trasy. Jeśli warunki się nie poprawią, to może znacie jakieś miejsce z wyciągiem krzesełkowym i długą, prostą niebieską trasą jako alternatywą dla Rokytnic? Puchatek w Szklarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Potwierdzam co pisali wyzej. Sniegu duzo, warunki slabe. Tylko koło kaprunów i na kawalku slalomaku bylo w miare ok. Turisticka to lód, duzo ludzi walczacych o życie i zero frajdy. Czerwona fis zamknieta i masakryczne muldy ktorych po poludniu nie widac nawet bez gogli (2 orły). Tez nie rozumiem polityki wlascicieli. Oszczedzają chyba w oczekiwaniu na czeskie ferie. Jedyny plus to brak kolejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... /czarek/ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Potwierdzam co pisali wyzej. Sniegu duzo, warunki slabe. Tylko koło kaprunów i na kawalku slalomaku bylo w miare ok. Turisticka to lód, duzo ludzi walczacych o życie i zero frajdy. Czerwona fis zamknieta i masakryczne muldy ktorych po poludniu nie widac nawet bez gogli (2 orły). Tez nie rozumiem polityki wlascicieli. Oszczedzają chyba w oczekiwaniu na czeskie ferie. Jedyny plus to brak kolejek. Byłem w Rokytnicach nad Jizerou trzy razy na tygodniowych pobytach w 2007-2009 r. Był to prężny ośrodek z conajmniej dobrze przygotowanymi trasami,knajpkami i całą infrastrukturą. Owszem były problemy np. z parkingiem zabłoconym i prowadzonym trochę na żywioł, talerzykiem wyrywajacym męskość, ale w sumie było ok To o czym teraz piszesz, to chyba wynik jakichś kłopotów finansowych, bo inaczej tego nie można wytłumaczyć, gdy dodatkowo spojrzeć na to co się dzieje w Janskich,Pecu,Szpindllu.Ile tam inwestycji zrealizowano w ostatnich 2-3 latach. Szkoda, bo wokół Lysej hory są naprawdę fajne stoki.Obym nie zapeszył, ale podobnie zaczyna to wyglądać w Harrachovie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Cześć wszystkim. Też właśnie miałem jechać z synem, jestem w trakcie rezerwacji noclegu ale rozumiem że mam się grubo zastanowić? Do wyboru mam jeszcze Zieleniec i ośrodki blisko Zieleńca - Destne i Hartman. Jeżdżę z synem 2 sezon dopiero, jak myślicie jest sens jechać do Rokytnic? Szukam też w Szpindlerovym ale w rozsądnych cenach noclegu brak od 24.01. Pozdrawiam i dzięki. Sytuacja sie zmienia z dnia na dzień. Mają byc opady. Moja rodzina jest tam teraz z dziecmi i sobie chwalą bo i tak jeżdżą tylko na kaprunach i na samą góre sie nie pchają. w R są tez górki w centrum i Studenov takze nie skreslalbym z gory. Janskie lub Pec to tez dobra opcja i chyba tam sobie lepiej radzą z przygotowaniem tras. Teraz sniegu jest duzo wiec jest w czym wybierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... hajnos Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 W sobotę odwiedziłem pierwszy raz w życiu Rokytnice nad Jizorou. Jeździliśmy tylko i wyłącznie po trasach niebieskich, dlatego moje opinie będą dotyczyć tylko i wyłącznie tych tras. Warunki jakie zastaliśmy o 9 rano były całkiem niezłe, niestety w okolicach 11 wyszło słońce, a wraz z nim temperatura poszybowała mocno w górę (+7 stopni w cieniu). O ile w górnej partii trasy "turisticka" było całkiem nieźle, to w środkowej i dolnej części z godziny na godzinę widać było działanie słońca i dużej ilości narciarzy - pojawiły się duże muldy i przetarcia. Jednakże biorąc pod uwagę naszą "zimę" warunki oceniam na 5-.Teraz napiszę wrażenia odnośnie ośrodka - wyciąg prowadzący na Lysą Horę to czysta bajka dla mnie. Zasuwa aż miło jednakże absurdalnie miało to swoje minusy w sobotę. W wyniku zamknięcia czerwonej "piątki" wszyscy narciarze jadący wyciągiem byli zmuszeni do jazdy niebieską "1", co prowadziło do znacznego zagęszczenia narciarzy na niebieskiej trasie. W kolejce do wyciągu w najgorszym momencie staliśmy maksymalnie 3-5 minut. Co do samej trasy niebieskiej to przypadła mi do gustu, choć ma kilka dość stromych momentów jak na niebieską trasę. Podsumowując - ośrodek bardzo przypadł mi do gustu i z pewnością tam wrócę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... esox82 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Siema ludzie jak warunki ? Wybieram się do Rokytnic za 1,5 tygodnia i nieciekawie to wygląda :/ to że na czarnej 4 nie pojeżdże ok ale kurcze liczyłem że ogarną czerwoną 5 Fis-owską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... beti123 Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Mam pytanie, czy Rokytnice są bardzo zatłoczone w weekendy? jak to wygląda w porównaniu z Janskimi czy Pecem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... cieluÅ› Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Jest mniej ludzi tylko nie wiem jak teraz tam z warunkami. Wysłane z SGS4 za pomocą Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... rung Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Meldunek z Rokytnic: wszystko działa, śniegu dużo (na miejscu podają 110cm), nawet w zacienionych miejscach nie robił się lód. Kolejki: niższa kanapa i wyciągi "rodzinne" - spoko, kanapa na Lysą Horę - porażka, zator do 15.50. Ja jeździłem solo i korzystałem z wejścia dla jeżdżących w pojedynkę - czekałem ciut krócej. W "godzinach szczytu" przeniosłem się na talerzyki i czerwoną i czarną trasę wzdłuż nich - trasy krótsze, ale po południu wjeżdżało się na wyciąg prawe bez kolejki i przynajmniej można się było najeździć. Ogólnie - fajnie śmiganie było https://youtu.be/FX7pqSfBKws Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? Kurcze, co prawda ostatni raz w RnJ byłem ze 3 lata temu, ale wcześniej też tam bywałem i kolejka do tego wyciągu była zawsze. Może w tygodniu jest lepiej? Swoją drogą, wyciąg ma ponad 20 lat, mogliby zainwestować w 6-osobową kanapę, trasy mają szerokie, wszyscy by się zmieścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? W tygodniu jest lepiej. Od 10 do 11 kolejka wystaje trochę za bramki, ale jak się już je przejdzie to bocznym wejściem w zasadzie z marszu (najdłużej czekałem może z 5 minut). Od południa praktycznie bez kolejki. Orczyki puste, po południu trochę lodu na niebieskiej (góra za zakrętem), FiS, slalomak i czarna wyśmienite i do tego puste, można grzać całą szerokością. Od paru lat nie było tak świetnych warunków w R. Niestety niedługo ferie w Czechach i u nas kulminacja więc pewnie się zaludni jak w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? No pewnie że można a nawet trzeba, chyba że w ramach rozgrzewki pociągniesz z buta . Ja parkuję na P3 bo bliżej do przystanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców To byli przemytnicy! W strojach i na nartach historycznych. Jakąś taką tradycję mają w okolicy że urządzają weekend przemytników. Wg info z netu zjazdy miały być na Studenovie a były z Łysej. Fajnie to wyglądało, prowadzący przemytników jakoś tak samego Karkonosza przypominał, zwłaszcza że za kijki od nart służył mu długi drąg. Dziś podobno tam wielka hulanka przemytników na stokach i w knajpach. Co do kartoflisk to jak zwykle na dole wszystkich tras prowadzących do kanapy. Ale zanim człowiek zagrzebał się na tym końcowym odcinku, miał do dyspozycji 2 kilometry całkiem przyzwoitej czerwonej trasy która czerwoną jest tylko z nazwy. No może ze względy na ten końcowy etap kartoflany. Zaletą ośrodka jest to że stojąc nawet w najdłuższej kolejce do wyciągu nie obserwuje się typowych u nas przepychanek, stoi się wiec na luzie bez napinki i czas wydaje się płynąć wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Wczoraj już miękko. Stworzyli nową wersję temperatury, pokazywali na wyświetlaczu -0st.C Ten minus nie zaczarował śniegu, a szkoda, bo fajny ośrodek i można się tam wyżyć. Wyżej, do wysokości drzew było ok, tylko trochę śnieg zdegradowany, ale wszędzie poniżej już słabo. Na krótkich odcinkach dość znaczne kartoflisko, trzeba mocno popracować. Ludzi sporo, kolejka tylko do kanapy, ale idzie szybko. W barach kolejki. Parking pod samym osrodkiem o 10 juz pelny i dość drogi, ale inaczej być nie może. Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Gdy temp. dopisuje jest tam na pewno super. Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców Ja byłem w czwartek. Pomimo temperatury +10 warunki pozostawały dobre. Zabawa na powstałych muldach/odkładach była przednia. Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Pamiętamy ale wczoraj wydawało nam się że będziemy musiały korzystać z zawartości auta więc postój na płatnym wydawał się mieć głębokie uzasadnienie. Powrót do poziomu kas i z powrotem na trasy jest tam czasochłonny więc doliczając jeszcze obrócenie busem na dolny parking daje sporo czasu zmarnowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Harrachov przez ostatnie lata był na jednym karnecie (wielodniowym) z Rokytnicami i Paseky (skiregion), w tym roku nie wiedzieć czemu się odłączyli, a szkoda. O przejeżdzie na nartach nie słyszałem, chyba że na biegówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
hajnos Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Esox82 dzięki za informację. Planowałem tam pojechać właśnie ze względu na tę trasę "turisticka", jednakże jazda po oblodzonym stoku nie wchodzi w grę, zatem będę śledzić warunki. Dziewczyna jest na etapie przesiadki z oślej łączki na dłuższe trasy. Jeśli warunki się nie poprawią, to może znacie jakieś miejsce z wyciągiem krzesełkowym i długą, prostą niebieską trasą jako alternatywą dla Rokytnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Esox82 dzięki za informację. Planowałem tam pojechać właśnie ze względu na tę trasę "turisticka", jednakże jazda po oblodzonym stoku nie wchodzi w grę, zatem będę śledzić warunki. Dziewczyna jest na etapie przesiadki z oślej łączki na dłuższe trasy. Jeśli warunki się nie poprawią, to może znacie jakieś miejsce z wyciągiem krzesełkowym i długą, prostą niebieską trasą jako alternatywą dla Rokytnic? Puchatek w Szklarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Potwierdzam co pisali wyzej. Sniegu duzo, warunki slabe. Tylko koło kaprunów i na kawalku slalomaku bylo w miare ok. Turisticka to lód, duzo ludzi walczacych o życie i zero frajdy. Czerwona fis zamknieta i masakryczne muldy ktorych po poludniu nie widac nawet bez gogli (2 orły). Tez nie rozumiem polityki wlascicieli. Oszczedzają chyba w oczekiwaniu na czeskie ferie. Jedyny plus to brak kolejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... /czarek/ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Potwierdzam co pisali wyzej. Sniegu duzo, warunki slabe. Tylko koło kaprunów i na kawalku slalomaku bylo w miare ok. Turisticka to lód, duzo ludzi walczacych o życie i zero frajdy. Czerwona fis zamknieta i masakryczne muldy ktorych po poludniu nie widac nawet bez gogli (2 orły). Tez nie rozumiem polityki wlascicieli. Oszczedzają chyba w oczekiwaniu na czeskie ferie. Jedyny plus to brak kolejek. Byłem w Rokytnicach nad Jizerou trzy razy na tygodniowych pobytach w 2007-2009 r. Był to prężny ośrodek z conajmniej dobrze przygotowanymi trasami,knajpkami i całą infrastrukturą. Owszem były problemy np. z parkingiem zabłoconym i prowadzonym trochę na żywioł, talerzykiem wyrywajacym męskość, ale w sumie było ok To o czym teraz piszesz, to chyba wynik jakichś kłopotów finansowych, bo inaczej tego nie można wytłumaczyć, gdy dodatkowo spojrzeć na to co się dzieje w Janskich,Pecu,Szpindllu.Ile tam inwestycji zrealizowano w ostatnich 2-3 latach. Szkoda, bo wokół Lysej hory są naprawdę fajne stoki.Obym nie zapeszył, ale podobnie zaczyna to wyglądać w Harrachovie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Cześć wszystkim. Też właśnie miałem jechać z synem, jestem w trakcie rezerwacji noclegu ale rozumiem że mam się grubo zastanowić? Do wyboru mam jeszcze Zieleniec i ośrodki blisko Zieleńca - Destne i Hartman. Jeżdżę z synem 2 sezon dopiero, jak myślicie jest sens jechać do Rokytnic? Szukam też w Szpindlerovym ale w rozsądnych cenach noclegu brak od 24.01. Pozdrawiam i dzięki. Sytuacja sie zmienia z dnia na dzień. Mają byc opady. Moja rodzina jest tam teraz z dziecmi i sobie chwalą bo i tak jeżdżą tylko na kaprunach i na samą góre sie nie pchają. w R są tez górki w centrum i Studenov takze nie skreslalbym z gory. Janskie lub Pec to tez dobra opcja i chyba tam sobie lepiej radzą z przygotowaniem tras. Teraz sniegu jest duzo wiec jest w czym wybierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... hajnos Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 W sobotę odwiedziłem pierwszy raz w życiu Rokytnice nad Jizorou. Jeździliśmy tylko i wyłącznie po trasach niebieskich, dlatego moje opinie będą dotyczyć tylko i wyłącznie tych tras. Warunki jakie zastaliśmy o 9 rano były całkiem niezłe, niestety w okolicach 11 wyszło słońce, a wraz z nim temperatura poszybowała mocno w górę (+7 stopni w cieniu). O ile w górnej partii trasy "turisticka" było całkiem nieźle, to w środkowej i dolnej części z godziny na godzinę widać było działanie słońca i dużej ilości narciarzy - pojawiły się duże muldy i przetarcia. Jednakże biorąc pod uwagę naszą "zimę" warunki oceniam na 5-.Teraz napiszę wrażenia odnośnie ośrodka - wyciąg prowadzący na Lysą Horę to czysta bajka dla mnie. Zasuwa aż miło jednakże absurdalnie miało to swoje minusy w sobotę. W wyniku zamknięcia czerwonej "piątki" wszyscy narciarze jadący wyciągiem byli zmuszeni do jazdy niebieską "1", co prowadziło do znacznego zagęszczenia narciarzy na niebieskiej trasie. W kolejce do wyciągu w najgorszym momencie staliśmy maksymalnie 3-5 minut. Co do samej trasy niebieskiej to przypadła mi do gustu, choć ma kilka dość stromych momentów jak na niebieską trasę. Podsumowując - ośrodek bardzo przypadł mi do gustu i z pewnością tam wrócę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... esox82 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Siema ludzie jak warunki ? Wybieram się do Rokytnic za 1,5 tygodnia i nieciekawie to wygląda :/ to że na czarnej 4 nie pojeżdże ok ale kurcze liczyłem że ogarną czerwoną 5 Fis-owską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... beti123 Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Mam pytanie, czy Rokytnice są bardzo zatłoczone w weekendy? jak to wygląda w porównaniu z Janskimi czy Pecem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... cieluÅ› Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Jest mniej ludzi tylko nie wiem jak teraz tam z warunkami. Wysłane z SGS4 za pomocą Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... rung Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Meldunek z Rokytnic: wszystko działa, śniegu dużo (na miejscu podają 110cm), nawet w zacienionych miejscach nie robił się lód. Kolejki: niższa kanapa i wyciągi "rodzinne" - spoko, kanapa na Lysą Horę - porażka, zator do 15.50. Ja jeździłem solo i korzystałem z wejścia dla jeżdżących w pojedynkę - czekałem ciut krócej. W "godzinach szczytu" przeniosłem się na talerzyki i czerwoną i czarną trasę wzdłuż nich - trasy krótsze, ale po południu wjeżdżało się na wyciąg prawe bez kolejki i przynajmniej można się było najeździć. Ogólnie - fajnie śmiganie było https://youtu.be/FX7pqSfBKws Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? Kurcze, co prawda ostatni raz w RnJ byłem ze 3 lata temu, ale wcześniej też tam bywałem i kolejka do tego wyciągu była zawsze. Może w tygodniu jest lepiej? Swoją drogą, wyciąg ma ponad 20 lat, mogliby zainwestować w 6-osobową kanapę, trasy mają szerokie, wszyscy by się zmieścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? W tygodniu jest lepiej. Od 10 do 11 kolejka wystaje trochę za bramki, ale jak się już je przejdzie to bocznym wejściem w zasadzie z marszu (najdłużej czekałem może z 5 minut). Od południa praktycznie bez kolejki. Orczyki puste, po południu trochę lodu na niebieskiej (góra za zakrętem), FiS, slalomak i czarna wyśmienite i do tego puste, można grzać całą szerokością. Od paru lat nie było tak świetnych warunków w R. Niestety niedługo ferie w Czechach i u nas kulminacja więc pewnie się zaludni jak w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? No pewnie że można a nawet trzeba, chyba że w ramach rozgrzewki pociągniesz z buta . Ja parkuję na P3 bo bliżej do przystanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców To byli przemytnicy! W strojach i na nartach historycznych. Jakąś taką tradycję mają w okolicy że urządzają weekend przemytników. Wg info z netu zjazdy miały być na Studenovie a były z Łysej. Fajnie to wyglądało, prowadzący przemytników jakoś tak samego Karkonosza przypominał, zwłaszcza że za kijki od nart służył mu długi drąg. Dziś podobno tam wielka hulanka przemytników na stokach i w knajpach. Co do kartoflisk to jak zwykle na dole wszystkich tras prowadzących do kanapy. Ale zanim człowiek zagrzebał się na tym końcowym odcinku, miał do dyspozycji 2 kilometry całkiem przyzwoitej czerwonej trasy która czerwoną jest tylko z nazwy. No może ze względy na ten końcowy etap kartoflany. Zaletą ośrodka jest to że stojąc nawet w najdłuższej kolejce do wyciągu nie obserwuje się typowych u nas przepychanek, stoi się wiec na luzie bez napinki i czas wydaje się płynąć wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Wczoraj już miękko. Stworzyli nową wersję temperatury, pokazywali na wyświetlaczu -0st.C Ten minus nie zaczarował śniegu, a szkoda, bo fajny ośrodek i można się tam wyżyć. Wyżej, do wysokości drzew było ok, tylko trochę śnieg zdegradowany, ale wszędzie poniżej już słabo. Na krótkich odcinkach dość znaczne kartoflisko, trzeba mocno popracować. Ludzi sporo, kolejka tylko do kanapy, ale idzie szybko. W barach kolejki. Parking pod samym osrodkiem o 10 juz pelny i dość drogi, ale inaczej być nie może. Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Gdy temp. dopisuje jest tam na pewno super. Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców Ja byłem w czwartek. Pomimo temperatury +10 warunki pozostawały dobre. Zabawa na powstałych muldach/odkładach była przednia. Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Pamiętamy ale wczoraj wydawało nam się że będziemy musiały korzystać z zawartości auta więc postój na płatnym wydawał się mieć głębokie uzasadnienie. Powrót do poziomu kas i z powrotem na trasy jest tam czasochłonny więc doliczając jeszcze obrócenie busem na dolny parking daje sporo czasu zmarnowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Harrachov przez ostatnie lata był na jednym karnecie (wielodniowym) z Rokytnicami i Paseky (skiregion), w tym roku nie wiedzieć czemu się odłączyli, a szkoda. O przejeżdzie na nartach nie słyszałem, chyba że na biegówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jarod Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Potwierdzam co pisali wyzej. Sniegu duzo, warunki slabe. Tylko koło kaprunów i na kawalku slalomaku bylo w miare ok. Turisticka to lód, duzo ludzi walczacych o życie i zero frajdy. Czerwona fis zamknieta i masakryczne muldy ktorych po poludniu nie widac nawet bez gogli (2 orły). Tez nie rozumiem polityki wlascicieli. Oszczedzają chyba w oczekiwaniu na czeskie ferie. Jedyny plus to brak kolejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/czarek/ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Potwierdzam co pisali wyzej. Sniegu duzo, warunki slabe. Tylko koło kaprunów i na kawalku slalomaku bylo w miare ok. Turisticka to lód, duzo ludzi walczacych o życie i zero frajdy. Czerwona fis zamknieta i masakryczne muldy ktorych po poludniu nie widac nawet bez gogli (2 orły). Tez nie rozumiem polityki wlascicieli. Oszczedzają chyba w oczekiwaniu na czeskie ferie. Jedyny plus to brak kolejek. Byłem w Rokytnicach nad Jizerou trzy razy na tygodniowych pobytach w 2007-2009 r. Był to prężny ośrodek z conajmniej dobrze przygotowanymi trasami,knajpkami i całą infrastrukturą. Owszem były problemy np. z parkingiem zabłoconym i prowadzonym trochę na żywioł, talerzykiem wyrywajacym męskość, ale w sumie było ok To o czym teraz piszesz, to chyba wynik jakichś kłopotów finansowych, bo inaczej tego nie można wytłumaczyć, gdy dodatkowo spojrzeć na to co się dzieje w Janskich,Pecu,Szpindllu.Ile tam inwestycji zrealizowano w ostatnich 2-3 latach. Szkoda, bo wokół Lysej hory są naprawdę fajne stoki.Obym nie zapeszył, ale podobnie zaczyna to wyglądać w Harrachovie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Cześć wszystkim. Też właśnie miałem jechać z synem, jestem w trakcie rezerwacji noclegu ale rozumiem że mam się grubo zastanowić? Do wyboru mam jeszcze Zieleniec i ośrodki blisko Zieleńca - Destne i Hartman. Jeżdżę z synem 2 sezon dopiero, jak myślicie jest sens jechać do Rokytnic? Szukam też w Szpindlerovym ale w rozsądnych cenach noclegu brak od 24.01. Pozdrawiam i dzięki. Sytuacja sie zmienia z dnia na dzień. Mają byc opady. Moja rodzina jest tam teraz z dziecmi i sobie chwalą bo i tak jeżdżą tylko na kaprunach i na samą góre sie nie pchają. w R są tez górki w centrum i Studenov takze nie skreslalbym z gory. Janskie lub Pec to tez dobra opcja i chyba tam sobie lepiej radzą z przygotowaniem tras. Teraz sniegu jest duzo wiec jest w czym wybierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... hajnos Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 W sobotę odwiedziłem pierwszy raz w życiu Rokytnice nad Jizorou. Jeździliśmy tylko i wyłącznie po trasach niebieskich, dlatego moje opinie będą dotyczyć tylko i wyłącznie tych tras. Warunki jakie zastaliśmy o 9 rano były całkiem niezłe, niestety w okolicach 11 wyszło słońce, a wraz z nim temperatura poszybowała mocno w górę (+7 stopni w cieniu). O ile w górnej partii trasy "turisticka" było całkiem nieźle, to w środkowej i dolnej części z godziny na godzinę widać było działanie słońca i dużej ilości narciarzy - pojawiły się duże muldy i przetarcia. Jednakże biorąc pod uwagę naszą "zimę" warunki oceniam na 5-.Teraz napiszę wrażenia odnośnie ośrodka - wyciąg prowadzący na Lysą Horę to czysta bajka dla mnie. Zasuwa aż miło jednakże absurdalnie miało to swoje minusy w sobotę. W wyniku zamknięcia czerwonej "piątki" wszyscy narciarze jadący wyciągiem byli zmuszeni do jazdy niebieską "1", co prowadziło do znacznego zagęszczenia narciarzy na niebieskiej trasie. W kolejce do wyciągu w najgorszym momencie staliśmy maksymalnie 3-5 minut. Co do samej trasy niebieskiej to przypadła mi do gustu, choć ma kilka dość stromych momentów jak na niebieską trasę. Podsumowując - ośrodek bardzo przypadł mi do gustu i z pewnością tam wrócę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... esox82 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Siema ludzie jak warunki ? Wybieram się do Rokytnic za 1,5 tygodnia i nieciekawie to wygląda :/ to że na czarnej 4 nie pojeżdże ok ale kurcze liczyłem że ogarną czerwoną 5 Fis-owską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... beti123 Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Mam pytanie, czy Rokytnice są bardzo zatłoczone w weekendy? jak to wygląda w porównaniu z Janskimi czy Pecem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... cieluÅ› Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Jest mniej ludzi tylko nie wiem jak teraz tam z warunkami. Wysłane z SGS4 za pomocą Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... rung Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Meldunek z Rokytnic: wszystko działa, śniegu dużo (na miejscu podają 110cm), nawet w zacienionych miejscach nie robił się lód. Kolejki: niższa kanapa i wyciągi "rodzinne" - spoko, kanapa na Lysą Horę - porażka, zator do 15.50. Ja jeździłem solo i korzystałem z wejścia dla jeżdżących w pojedynkę - czekałem ciut krócej. W "godzinach szczytu" przeniosłem się na talerzyki i czerwoną i czarną trasę wzdłuż nich - trasy krótsze, ale po południu wjeżdżało się na wyciąg prawe bez kolejki i przynajmniej można się było najeździć. Ogólnie - fajnie śmiganie było https://youtu.be/FX7pqSfBKws Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? Kurcze, co prawda ostatni raz w RnJ byłem ze 3 lata temu, ale wcześniej też tam bywałem i kolejka do tego wyciągu była zawsze. Może w tygodniu jest lepiej? Swoją drogą, wyciąg ma ponad 20 lat, mogliby zainwestować w 6-osobową kanapę, trasy mają szerokie, wszyscy by się zmieścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? W tygodniu jest lepiej. Od 10 do 11 kolejka wystaje trochę za bramki, ale jak się już je przejdzie to bocznym wejściem w zasadzie z marszu (najdłużej czekałem może z 5 minut). Od południa praktycznie bez kolejki. Orczyki puste, po południu trochę lodu na niebieskiej (góra za zakrętem), FiS, slalomak i czarna wyśmienite i do tego puste, można grzać całą szerokością. Od paru lat nie było tak świetnych warunków w R. Niestety niedługo ferie w Czechach i u nas kulminacja więc pewnie się zaludni jak w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? No pewnie że można a nawet trzeba, chyba że w ramach rozgrzewki pociągniesz z buta . Ja parkuję na P3 bo bliżej do przystanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców To byli przemytnicy! W strojach i na nartach historycznych. Jakąś taką tradycję mają w okolicy że urządzają weekend przemytników. Wg info z netu zjazdy miały być na Studenovie a były z Łysej. Fajnie to wyglądało, prowadzący przemytników jakoś tak samego Karkonosza przypominał, zwłaszcza że za kijki od nart służył mu długi drąg. Dziś podobno tam wielka hulanka przemytników na stokach i w knajpach. Co do kartoflisk to jak zwykle na dole wszystkich tras prowadzących do kanapy. Ale zanim człowiek zagrzebał się na tym końcowym odcinku, miał do dyspozycji 2 kilometry całkiem przyzwoitej czerwonej trasy która czerwoną jest tylko z nazwy. No może ze względy na ten końcowy etap kartoflany. Zaletą ośrodka jest to że stojąc nawet w najdłuższej kolejce do wyciągu nie obserwuje się typowych u nas przepychanek, stoi się wiec na luzie bez napinki i czas wydaje się płynąć wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Wczoraj już miękko. Stworzyli nową wersję temperatury, pokazywali na wyświetlaczu -0st.C Ten minus nie zaczarował śniegu, a szkoda, bo fajny ośrodek i można się tam wyżyć. Wyżej, do wysokości drzew było ok, tylko trochę śnieg zdegradowany, ale wszędzie poniżej już słabo. Na krótkich odcinkach dość znaczne kartoflisko, trzeba mocno popracować. Ludzi sporo, kolejka tylko do kanapy, ale idzie szybko. W barach kolejki. Parking pod samym osrodkiem o 10 juz pelny i dość drogi, ale inaczej być nie może. Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Gdy temp. dopisuje jest tam na pewno super. Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców Ja byłem w czwartek. Pomimo temperatury +10 warunki pozostawały dobre. Zabawa na powstałych muldach/odkładach była przednia. Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Pamiętamy ale wczoraj wydawało nam się że będziemy musiały korzystać z zawartości auta więc postój na płatnym wydawał się mieć głębokie uzasadnienie. Powrót do poziomu kas i z powrotem na trasy jest tam czasochłonny więc doliczając jeszcze obrócenie busem na dolny parking daje sporo czasu zmarnowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Harrachov przez ostatnie lata był na jednym karnecie (wielodniowym) z Rokytnicami i Paseky (skiregion), w tym roku nie wiedzieć czemu się odłączyli, a szkoda. O przejeżdzie na nartach nie słyszałem, chyba że na biegówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jarod Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Cześć wszystkim. Też właśnie miałem jechać z synem, jestem w trakcie rezerwacji noclegu ale rozumiem że mam się grubo zastanowić? Do wyboru mam jeszcze Zieleniec i ośrodki blisko Zieleńca - Destne i Hartman. Jeżdżę z synem 2 sezon dopiero, jak myślicie jest sens jechać do Rokytnic? Szukam też w Szpindlerovym ale w rozsądnych cenach noclegu brak od 24.01. Pozdrawiam i dzięki. Sytuacja sie zmienia z dnia na dzień. Mają byc opady. Moja rodzina jest tam teraz z dziecmi i sobie chwalą bo i tak jeżdżą tylko na kaprunach i na samą góre sie nie pchają. w R są tez górki w centrum i Studenov takze nie skreslalbym z gory. Janskie lub Pec to tez dobra opcja i chyba tam sobie lepiej radzą z przygotowaniem tras. Teraz sniegu jest duzo wiec jest w czym wybierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hajnos Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 W sobotę odwiedziłem pierwszy raz w życiu Rokytnice nad Jizorou. Jeździliśmy tylko i wyłącznie po trasach niebieskich, dlatego moje opinie będą dotyczyć tylko i wyłącznie tych tras. Warunki jakie zastaliśmy o 9 rano były całkiem niezłe, niestety w okolicach 11 wyszło słońce, a wraz z nim temperatura poszybowała mocno w górę (+7 stopni w cieniu). O ile w górnej partii trasy "turisticka" było całkiem nieźle, to w środkowej i dolnej części z godziny na godzinę widać było działanie słońca i dużej ilości narciarzy - pojawiły się duże muldy i przetarcia. Jednakże biorąc pod uwagę naszą "zimę" warunki oceniam na 5-.Teraz napiszę wrażenia odnośnie ośrodka - wyciąg prowadzący na Lysą Horę to czysta bajka dla mnie. Zasuwa aż miło jednakże absurdalnie miało to swoje minusy w sobotę. W wyniku zamknięcia czerwonej "piątki" wszyscy narciarze jadący wyciągiem byli zmuszeni do jazdy niebieską "1", co prowadziło do znacznego zagęszczenia narciarzy na niebieskiej trasie. W kolejce do wyciągu w najgorszym momencie staliśmy maksymalnie 3-5 minut. Co do samej trasy niebieskiej to przypadła mi do gustu, choć ma kilka dość stromych momentów jak na niebieską trasę. Podsumowując - ośrodek bardzo przypadł mi do gustu i z pewnością tam wrócę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esox82 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Siema ludzie jak warunki ? Wybieram się do Rokytnic za 1,5 tygodnia i nieciekawie to wygląda :/ to że na czarnej 4 nie pojeżdże ok ale kurcze liczyłem że ogarną czerwoną 5 Fis-owską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beti123 Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Mam pytanie, czy Rokytnice są bardzo zatłoczone w weekendy? jak to wygląda w porównaniu z Janskimi czy Pecem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieluÅ› Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Jest mniej ludzi tylko nie wiem jak teraz tam z warunkami. Wysłane z SGS4 za pomocą Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Meldunek z Rokytnic: wszystko działa, śniegu dużo (na miejscu podają 110cm), nawet w zacienionych miejscach nie robił się lód. Kolejki: niższa kanapa i wyciągi "rodzinne" - spoko, kanapa na Lysą Horę - porażka, zator do 15.50. Ja jeździłem solo i korzystałem z wejścia dla jeżdżących w pojedynkę - czekałem ciut krócej. W "godzinach szczytu" przeniosłem się na talerzyki i czerwoną i czarną trasę wzdłuż nich - trasy krótsze, ale po południu wjeżdżało się na wyciąg prawe bez kolejki i przynajmniej można się było najeździć. Ogólnie - fajnie śmiganie było https://youtu.be/FX7pqSfBKws Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? Kurcze, co prawda ostatni raz w RnJ byłem ze 3 lata temu, ale wcześniej też tam bywałem i kolejka do tego wyciągu była zawsze. Może w tygodniu jest lepiej? Swoją drogą, wyciąg ma ponad 20 lat, mogliby zainwestować w 6-osobową kanapę, trasy mają szerokie, wszyscy by się zmieścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? W tygodniu jest lepiej. Od 10 do 11 kolejka wystaje trochę za bramki, ale jak się już je przejdzie to bocznym wejściem w zasadzie z marszu (najdłużej czekałem może z 5 minut). Od południa praktycznie bez kolejki. Orczyki puste, po południu trochę lodu na niebieskiej (góra za zakrętem), FiS, slalomak i czarna wyśmienite i do tego puste, można grzać całą szerokością. Od paru lat nie było tak świetnych warunków w R. Niestety niedługo ferie w Czechach i u nas kulminacja więc pewnie się zaludni jak w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? No pewnie że można a nawet trzeba, chyba że w ramach rozgrzewki pociągniesz z buta . Ja parkuję na P3 bo bliżej do przystanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców To byli przemytnicy! W strojach i na nartach historycznych. Jakąś taką tradycję mają w okolicy że urządzają weekend przemytników. Wg info z netu zjazdy miały być na Studenovie a były z Łysej. Fajnie to wyglądało, prowadzący przemytników jakoś tak samego Karkonosza przypominał, zwłaszcza że za kijki od nart służył mu długi drąg. Dziś podobno tam wielka hulanka przemytników na stokach i w knajpach. Co do kartoflisk to jak zwykle na dole wszystkich tras prowadzących do kanapy. Ale zanim człowiek zagrzebał się na tym końcowym odcinku, miał do dyspozycji 2 kilometry całkiem przyzwoitej czerwonej trasy która czerwoną jest tylko z nazwy. No może ze względy na ten końcowy etap kartoflany. Zaletą ośrodka jest to że stojąc nawet w najdłuższej kolejce do wyciągu nie obserwuje się typowych u nas przepychanek, stoi się wiec na luzie bez napinki i czas wydaje się płynąć wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Wczoraj już miękko. Stworzyli nową wersję temperatury, pokazywali na wyświetlaczu -0st.C Ten minus nie zaczarował śniegu, a szkoda, bo fajny ośrodek i można się tam wyżyć. Wyżej, do wysokości drzew było ok, tylko trochę śnieg zdegradowany, ale wszędzie poniżej już słabo. Na krótkich odcinkach dość znaczne kartoflisko, trzeba mocno popracować. Ludzi sporo, kolejka tylko do kanapy, ale idzie szybko. W barach kolejki. Parking pod samym osrodkiem o 10 juz pelny i dość drogi, ale inaczej być nie może. Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Gdy temp. dopisuje jest tam na pewno super. Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców Ja byłem w czwartek. Pomimo temperatury +10 warunki pozostawały dobre. Zabawa na powstałych muldach/odkładach była przednia. Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Pamiętamy ale wczoraj wydawało nam się że będziemy musiały korzystać z zawartości auta więc postój na płatnym wydawał się mieć głębokie uzasadnienie. Powrót do poziomu kas i z powrotem na trasy jest tam czasochłonny więc doliczając jeszcze obrócenie busem na dolny parking daje sporo czasu zmarnowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Harrachov przez ostatnie lata był na jednym karnecie (wielodniowym) z Rokytnicami i Paseky (skiregion), w tym roku nie wiedzieć czemu się odłączyli, a szkoda. O przejeżdzie na nartach nie słyszałem, chyba że na biegówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jarod Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 No i to jest porządny meldunek, z opisem, zdjęciami i filmikami Byłeś jeden dzień czy więcej, bo ciekawi mnie czy ta - pewnie półgodzinna - kolejka do krzesła cały czas taka? W tygodniu jest lepiej. Od 10 do 11 kolejka wystaje trochę za bramki, ale jak się już je przejdzie to bocznym wejściem w zasadzie z marszu (najdłużej czekałem może z 5 minut). Od południa praktycznie bez kolejki. Orczyki puste, po południu trochę lodu na niebieskiej (góra za zakrętem), FiS, slalomak i czarna wyśmienite i do tego puste, można grzać całą szerokością. Od paru lat nie było tak świetnych warunków w R. Niestety niedługo ferie w Czechach i u nas kulminacja więc pewnie się zaludni jak w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? No pewnie że można a nawet trzeba, chyba że w ramach rozgrzewki pociągniesz z buta . Ja parkuję na P3 bo bliżej do przystanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców To byli przemytnicy! W strojach i na nartach historycznych. Jakąś taką tradycję mają w okolicy że urządzają weekend przemytników. Wg info z netu zjazdy miały być na Studenovie a były z Łysej. Fajnie to wyglądało, prowadzący przemytników jakoś tak samego Karkonosza przypominał, zwłaszcza że za kijki od nart służył mu długi drąg. Dziś podobno tam wielka hulanka przemytników na stokach i w knajpach. Co do kartoflisk to jak zwykle na dole wszystkich tras prowadzących do kanapy. Ale zanim człowiek zagrzebał się na tym końcowym odcinku, miał do dyspozycji 2 kilometry całkiem przyzwoitej czerwonej trasy która czerwoną jest tylko z nazwy. No może ze względy na ten końcowy etap kartoflany. Zaletą ośrodka jest to że stojąc nawet w najdłuższej kolejce do wyciągu nie obserwuje się typowych u nas przepychanek, stoi się wiec na luzie bez napinki i czas wydaje się płynąć wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Wczoraj już miękko. Stworzyli nową wersję temperatury, pokazywali na wyświetlaczu -0st.C Ten minus nie zaczarował śniegu, a szkoda, bo fajny ośrodek i można się tam wyżyć. Wyżej, do wysokości drzew było ok, tylko trochę śnieg zdegradowany, ale wszędzie poniżej już słabo. Na krótkich odcinkach dość znaczne kartoflisko, trzeba mocno popracować. Ludzi sporo, kolejka tylko do kanapy, ale idzie szybko. W barach kolejki. Parking pod samym osrodkiem o 10 juz pelny i dość drogi, ale inaczej być nie może. Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Gdy temp. dopisuje jest tam na pewno super. Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców Ja byłem w czwartek. Pomimo temperatury +10 warunki pozostawały dobre. Zabawa na powstałych muldach/odkładach była przednia. Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Pamiętamy ale wczoraj wydawało nam się że będziemy musiały korzystać z zawartości auta więc postój na płatnym wydawał się mieć głębokie uzasadnienie. Powrót do poziomu kas i z powrotem na trasy jest tam czasochłonny więc doliczając jeszcze obrócenie busem na dolny parking daje sporo czasu zmarnowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Harrachov przez ostatnie lata był na jednym karnecie (wielodniowym) z Rokytnicami i Paseky (skiregion), w tym roku nie wiedzieć czemu się odłączyli, a szkoda. O przejeżdzie na nartach nie słyszałem, chyba że na biegówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Rhotax Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarod Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ten SKIBUS między studnovem i horni domky jest darmowy ? Można "dać się podrzuć" skibusowi pomiędzy parkingiem P2 i P1 czy będą jęczeć, że to krótki odcinek i nie zabierają z P2 pasażerów ? No pewnie że można a nawet trzeba, chyba że w ramach rozgrzewki pociągniesz z buta . Ja parkuję na P3 bo bliżej do przystanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców To byli przemytnicy! W strojach i na nartach historycznych. Jakąś taką tradycję mają w okolicy że urządzają weekend przemytników. Wg info z netu zjazdy miały być na Studenovie a były z Łysej. Fajnie to wyglądało, prowadzący przemytników jakoś tak samego Karkonosza przypominał, zwłaszcza że za kijki od nart służył mu długi drąg. Dziś podobno tam wielka hulanka przemytników na stokach i w knajpach. Co do kartoflisk to jak zwykle na dole wszystkich tras prowadzących do kanapy. Ale zanim człowiek zagrzebał się na tym końcowym odcinku, miał do dyspozycji 2 kilometry całkiem przyzwoitej czerwonej trasy która czerwoną jest tylko z nazwy. No może ze względy na ten końcowy etap kartoflany. Zaletą ośrodka jest to że stojąc nawet w najdłuższej kolejce do wyciągu nie obserwuje się typowych u nas przepychanek, stoi się wiec na luzie bez napinki i czas wydaje się płynąć wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Wczoraj już miękko. Stworzyli nową wersję temperatury, pokazywali na wyświetlaczu -0st.C Ten minus nie zaczarował śniegu, a szkoda, bo fajny ośrodek i można się tam wyżyć. Wyżej, do wysokości drzew było ok, tylko trochę śnieg zdegradowany, ale wszędzie poniżej już słabo. Na krótkich odcinkach dość znaczne kartoflisko, trzeba mocno popracować. Ludzi sporo, kolejka tylko do kanapy, ale idzie szybko. W barach kolejki. Parking pod samym osrodkiem o 10 juz pelny i dość drogi, ale inaczej być nie może. Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Gdy temp. dopisuje jest tam na pewno super. Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców Ja byłem w czwartek. Pomimo temperatury +10 warunki pozostawały dobre. Zabawa na powstałych muldach/odkładach była przednia. Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Pamiętamy ale wczoraj wydawało nam się że będziemy musiały korzystać z zawartości auta więc postój na płatnym wydawał się mieć głębokie uzasadnienie. Powrót do poziomu kas i z powrotem na trasy jest tam czasochłonny więc doliczając jeszcze obrócenie busem na dolny parking daje sporo czasu zmarnowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Harrachov przez ostatnie lata był na jednym karnecie (wielodniowym) z Rokytnicami i Paseky (skiregion), w tym roku nie wiedzieć czemu się odłączyli, a szkoda. O przejeżdzie na nartach nie słyszałem, chyba że na biegówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców To byli przemytnicy! W strojach i na nartach historycznych. Jakąś taką tradycję mają w okolicy że urządzają weekend przemytników. Wg info z netu zjazdy miały być na Studenovie a były z Łysej. Fajnie to wyglądało, prowadzący przemytników jakoś tak samego Karkonosza przypominał, zwłaszcza że za kijki od nart służył mu długi drąg. Dziś podobno tam wielka hulanka przemytników na stokach i w knajpach. Co do kartoflisk to jak zwykle na dole wszystkich tras prowadzących do kanapy. Ale zanim człowiek zagrzebał się na tym końcowym odcinku, miał do dyspozycji 2 kilometry całkiem przyzwoitej czerwonej trasy która czerwoną jest tylko z nazwy. No może ze względy na ten końcowy etap kartoflany. Zaletą ośrodka jest to że stojąc nawet w najdłuższej kolejce do wyciągu nie obserwuje się typowych u nas przepychanek, stoi się wiec na luzie bez napinki i czas wydaje się płynąć wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Wczoraj już miękko. Stworzyli nową wersję temperatury, pokazywali na wyświetlaczu -0st.C Ten minus nie zaczarował śniegu, a szkoda, bo fajny ośrodek i można się tam wyżyć. Wyżej, do wysokości drzew było ok, tylko trochę śnieg zdegradowany, ale wszędzie poniżej już słabo. Na krótkich odcinkach dość znaczne kartoflisko, trzeba mocno popracować. Ludzi sporo, kolejka tylko do kanapy, ale idzie szybko. W barach kolejki. Parking pod samym osrodkiem o 10 juz pelny i dość drogi, ale inaczej być nie może. Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Gdy temp. dopisuje jest tam na pewno super. Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców Ja byłem w czwartek. Pomimo temperatury +10 warunki pozostawały dobre. Zabawa na powstałych muldach/odkładach była przednia. Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Pamiętamy ale wczoraj wydawało nam się że będziemy musiały korzystać z zawartości auta więc postój na płatnym wydawał się mieć głębokie uzasadnienie. Powrót do poziomu kas i z powrotem na trasy jest tam czasochłonny więc doliczając jeszcze obrócenie busem na dolny parking daje sporo czasu zmarnowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Harrachov przez ostatnie lata był na jednym karnecie (wielodniowym) z Rokytnicami i Paseky (skiregion), w tym roku nie wiedzieć czemu się odłączyli, a szkoda. O przejeżdzie na nartach nie słyszałem, chyba że na biegówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
ronin Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Wczoraj już miękko. Stworzyli nową wersję temperatury, pokazywali na wyświetlaczu -0st.C Ten minus nie zaczarował śniegu, a szkoda, bo fajny ośrodek i można się tam wyżyć. Wyżej, do wysokości drzew było ok, tylko trochę śnieg zdegradowany, ale wszędzie poniżej już słabo. Na krótkich odcinkach dość znaczne kartoflisko, trzeba mocno popracować. Ludzi sporo, kolejka tylko do kanapy, ale idzie szybko. W barach kolejki. Parking pod samym osrodkiem o 10 juz pelny i dość drogi, ale inaczej być nie może. Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Gdy temp. dopisuje jest tam na pewno super. Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu retro przebierańców Ja byłem w czwartek. Pomimo temperatury +10 warunki pozostawały dobre. Zabawa na powstałych muldach/odkładach była przednia. Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Pamiętamy ale wczoraj wydawało nam się że będziemy musiały korzystać z zawartości auta więc postój na płatnym wydawał się mieć głębokie uzasadnienie. Powrót do poziomu kas i z powrotem na trasy jest tam czasochłonny więc doliczając jeszcze obrócenie busem na dolny parking daje sporo czasu zmarnowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Harrachov przez ostatnie lata był na jednym karnecie (wielodniowym) z Rokytnicami i Paseky (skiregion), w tym roku nie wiedzieć czemu się odłączyli, a szkoda. O przejeżdzie na nartach nie słyszałem, chyba że na biegówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
zeberkaa Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeśli chodzi o parking, to warto pamiętać, że tylko górny parking nr 1 jest płatny, a z niższych 2, 3 i 4 pod stację dowożą darmowe skibusy. Po skończonej jeździe na nartach można dojechać na sam parking. Pamiętamy ale wczoraj wydawało nam się że będziemy musiały korzystać z zawartości auta więc postój na płatnym wydawał się mieć głębokie uzasadnienie. Powrót do poziomu kas i z powrotem na trasy jest tam czasochłonny więc doliczając jeszcze obrócenie busem na dolny parking daje sporo czasu zmarnowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Harrachov przez ostatnie lata był na jednym karnecie (wielodniowym) z Rokytnicami i Paseky (skiregion), w tym roku nie wiedzieć czemu się odłączyli, a szkoda. O przejeżdzie na nartach nie słyszałem, chyba że na biegówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky
Skyflyer Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Karnet pozwala jeździć na Horni Domki i na Studenowie. Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Harrachov przez ostatnie lata był na jednym karnecie (wielodniowym) z Rokytnicami i Paseky (skiregion), w tym roku nie wiedzieć czemu się odłączyli, a szkoda. O przejeżdzie na nartach nie słyszałem, chyba że na biegówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Rokytnice nad Jizerou/Horní Domky
jarod Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Harrachov przez ostatnie lata był na jednym karnecie (wielodniowym) z Rokytnicami i Paseky (skiregion), w tym roku nie wiedzieć czemu się odłączyli, a szkoda. O przejeżdzie na nartach nie słyszałem, chyba że na biegówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
zeberkaa Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Szkoda, że również nie na Harrachov, bo podobno można z niego przejechać do Rokytnic (Studenov) i z powrotem na nartach. Tak jak połączyła się Cerna Hora i Pec Pod Snezkou jednym karnetem, z możliwością przejazdu na nartach (w jedną stronę). Byłyby wtedy 3 wielkie ośrodki narciarskie w czeskich Karkonoszach. Właśnie patrząc na mapę miałam te same myśli. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 7 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
Rhotax Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Czas jazdy wyciągu. Zawsze dla kolejek wypisują jako parametr przepustowość (liczba osób na godzinę). Dla mnie osobiście, PRAKTYCZNIE to taka bezużyteczna informacja, wolałbym już znać CZAS pojedynczej jazdy kolejki z samego dołu na górę. Wtedy mogę sobie jakoś kalkulować na bieżąco (patrząc na to ile stoję w kolejkach) ile jeszcze zdążę razy wjechać i zjechać itd. Meritum. Ktoś wie ile trwa wjazd wyciągiem na Łysą Górę "LD Lysá hora"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi