jawor61 Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 Cześć. Po dłuuuugiej przerwie wybieram się na Chopok /ski pass za darmo - sprytna sezonówka 😀/. Ponieważ termin będzie zależny od aktualnej pogody liczę się z dojazdem 15-30 km. Słyszałem, że gdy jest dużo chętnych to są problemy z parkingami. Czy ktoś może przybliżyć temat, czy jest np. jakiś duży parking z transferem busem? Czy podobne problemy są w Łomnicy i Strbskim Plesie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skipper Kiper Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 Parking jest na wysokosci Pavcina Lehota, bezpłatny, dalej autobusem. Na Zahradkach i w Jasnej są parkingi, w zeszłym roku jak dobrze pamietam dla sprytnej sezonówki bezpłatne, w weekend chyba trzeba bylo negocjowac przepuszczenie przez Pavciną Lehote. Info z ubiegłego sezonu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harnaś Posted December 13, 2022 Share Posted December 13, 2022 Dawno nie byłem, ale żeby dojechać autem pod wyciągi, to w weekend trzeba stosunkowo wcześniej przyjechać (najlepiej przed otwarciem wyciągów). Potem zatrzymują na początku doliny i trzeba jechać autobusem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted December 13, 2022 Share Posted December 13, 2022 6 godzin temu, Harnaś napisał: Dawno nie byłem, ale żeby dojechać autem pod wyciągi, to w weekend trzeba stosunkowo wcześniej przyjechać (najlepiej przed otwarciem wyciągów). Potem zatrzymują na początku doliny i trzeba jechać autobusem. Chyba, że mieszkasz w dolinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawor61 Posted December 14, 2022 Author Share Posted December 14, 2022 Czyli kto rano wstaje ten parkuje pod wyciągiem 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawor61 Posted January 19, 2023 Author Share Posted January 19, 2023 Od przyszłego poniedziałku wreszcie szykuje się dobra pogoda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawor61 Posted December 17, 2023 Author Share Posted December 17, 2023 Otworzyłem ten temat to coś dorzucę. W zeszłym sezonie byłem 2 razy w Jasnej, w styczniu i marcu 2023. Dojeżdżałem z Liptowskiego Mikulasza. Darmowy parking PS dla sezonówek jest w Luczkach na przeciwko płatnego P4. Trzeba być przed godz. 8.00 , bo szybko się zapełnia. Dla spóźnialskich zostaje darmowy PS w Otupne obok P1. Jest większy, z dużą szansą na miejsce przed 8.30. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts