Administrator Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 Lubawka - Święta Góra Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka. Strona ośrodka: http://adresstrony.pl Położenie Dojazd Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy (liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki) Ceny (cennik karnetów itp) Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Galeria zdjęć (link do galerii zdjęć z tego ośrodka) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreL Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Czy ktoś się orientuje w sprawie otwarcia tego wyciągu. Dziękuję za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackW Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Byłem dzisiaj w swoich sprawach w Trutnowie i powiem Ci, że nie ma w Lubawce śniegu, więc nie ma co liczyć do najbliższych opadów, że będzie można tam pojeździć, nie mam pojęcia czy stok był w ogóle czynny w tym sezonie bo podobno jakieś problemy były z dzierżawcą, pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olsen Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 Wyciąg w tym sezonie nie był czynny i wszystko wskazuje na to, że nie będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzf Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 A jak wygląda sytuacja w tym roku? Ile tam jest oswietlonych tras do jazdy nocnej? Do której godziny kręcą? Ktoś się orientuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pakotomasz Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Wybieramy się ze znajomymi na weekend pod koniec lutego właśnie do Lubawki. Przy okazji chcemy troszkę pojeździć na nartach, ale nigdy nie byliśmy w tych okolicach dlatego chciałbym zapytać jaki ośrodek polecalibyście dla początkujących i powiedzmy średnio-zaawansowanych narciarzy? Mogą też być te na terenie Czech, w miarę blisko od granicy;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radcom Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Ten: http://www.bretcz.cz/ Chociaż może okazać się, że i w Lubawce wam się spodoba... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pakotomasz Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Dzięki A coś z dłuższymi trasami znajdziemy w okolicy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radcom Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Tak, całkiem obok: http://www.skizacler.com/pl/ Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzon Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Niezły wybór tras i stosunkowo blisko (30 km) http://www.cerna-hora.cz/zima/?lang=7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radcom Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Nie jest tak tłoczno, jednak jest to dość popularny stok. jednak ja osobiście (przy dobrych warunkach śniegowych), zostałbym na Świętej Górze. Fajny stok... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mohikanian Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Ze względu na bliskość od Zaclerza.cernej Hory czy Peca pod Snezkou ta Lubawka to dość mało atrakcyjna propozycja.Fakt nie byłem tam kilka lat ,bo nie wiedzę powodu.Ale spotykam ludzi którzy z tej górki zjechali i przyjechali np do Peca czy Zaclerza komentując negatywnie. Nie wiem co jest atutem tej górki,że krótka ,niedośnieżona i dla lubiących muldy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radcom Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Swojsko jest... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radcom Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 No i niestety koniec. Szkoda, bo stok fajny z dużym potencjałem... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzon Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 No i niestety koniec. Szkoda, bo stok fajny z dużym potencjałem... Pozdrawiam, radcom A co się stało? Pytam, bo to mój rodzinny "fyrtel". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 A co się stało? Pytam, bo to mój rodzinny "fyrtel". Właśnie nic się nie dzieje. Dotychczasowy dzierżawca dał sobie najwyraźniej spokój. Szkoda bo bez opieki wyciąg szlag trafi... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Takie małe wyciągi bez sztucznego śniegu w obecnych warunkach nie mają szansy przetrwać. Nawet te ośrodki ze sztucznym mają problemy. Patrząc na to realnie to najlepiej elementy wyciągu złożyć i schować do stodoły. Może za 10 lat plamy na słońcu się powiększą i przyjdą lepsze zimy, wtedy wyciąg się uruchomi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Takie małe wyciągi bez sztucznego śniegu w obecnych warunkach nie mają szansy przetrwać. Nawet te ośrodki ze sztucznym mają problemy. Patrząc na to realnie to najlepiej elementy wyciągu złożyć i schować do stodoły. Może za 10 lat plamy na słońcu się powiększą i przyjdą lepsze zimy, wtedy wyciąg się uruchomi. Gdyby można było tak zrobić, to wiele wyciągów by przetrwało w szopach i stodołach. Niestety jak raz zdemontujesz wyciąg, to ponowny montaż wymaga takich samych procedur jak budowa nowego. Więc się nie opłaca... A miejscówka ma potencjał. Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Orczyki ściąga się zawsze po sezonie. Z liną to nie bardzo, gdyż istnieje ryzyko rozplotu i uszkodzenia. Po za tym przechowywanie byłoby kłopotliwe. Z silnikiem tez nie bardzo, gdyż należałoby zdemontować cały zespół wraz z przekładnia i sprzęgłem. Dlatego zawsze te elementy pozostają na miejscu. Dodatkowo każdy rok bez pracy powoduje konieczność wykonania ponownych dopuszczeń, a to są kolejne koszty. I tak właśnie umierają kolejne ośrodki, rodem z PRL-u. Złośliwcy powiedzieliby, że to dekomunizacja... Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JackW Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Radio Wrocław: http://www.prw.pl/ar...agiem-w-Lubawce Jeśli chodzi o stok to góra jest bardzo fajna, potem z tej drogi leśnej w połowie niestety sypały się kamyczki, za nią spokojnie do wyciągu. Można było się wyjeździć, jak tam byłem kilka lat temu to karnet (papierowy, dziurkowany ) kosztował grosze. Niestety słabe zimy wykańczają takie miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... arky Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Perfekcyjnie został wykonany na Świeradowcu.. Brzozy mają już po 3 m na stoku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 weeks later... pakotomasz Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Oj to nie dobrze Pod koniec lutego wybieram się do Lubawki i miałem nadzieję, że uda się coś pojeździć. Wiem, że w pobliżu są większe, lepsze stoki, ale chciałem właśnie tam choćby parę razy sobie zjechać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 2 years later... JackW Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... rung Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce hehe, a to checa A niech im się powodzi, a co tam Mapa ośrodka narysowana kredkami - ma swój urok, tak jak mapa z Rzeczki, któą niedawno wrzucałem Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Lubawka - Święta Góra × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
radcom Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 A co się stało? Pytam, bo to mój rodzinny "fyrtel". Właśnie nic się nie dzieje. Dotychczasowy dzierżawca dał sobie najwyraźniej spokój. Szkoda bo bez opieki wyciąg szlag trafi... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Takie małe wyciągi bez sztucznego śniegu w obecnych warunkach nie mają szansy przetrwać. Nawet te ośrodki ze sztucznym mają problemy. Patrząc na to realnie to najlepiej elementy wyciągu złożyć i schować do stodoły. Może za 10 lat plamy na słońcu się powiększą i przyjdą lepsze zimy, wtedy wyciąg się uruchomi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Takie małe wyciągi bez sztucznego śniegu w obecnych warunkach nie mają szansy przetrwać. Nawet te ośrodki ze sztucznym mają problemy. Patrząc na to realnie to najlepiej elementy wyciągu złożyć i schować do stodoły. Może za 10 lat plamy na słońcu się powiększą i przyjdą lepsze zimy, wtedy wyciąg się uruchomi. Gdyby można było tak zrobić, to wiele wyciągów by przetrwało w szopach i stodołach. Niestety jak raz zdemontujesz wyciąg, to ponowny montaż wymaga takich samych procedur jak budowa nowego. Więc się nie opłaca... A miejscówka ma potencjał. Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Orczyki ściąga się zawsze po sezonie. Z liną to nie bardzo, gdyż istnieje ryzyko rozplotu i uszkodzenia. Po za tym przechowywanie byłoby kłopotliwe. Z silnikiem tez nie bardzo, gdyż należałoby zdemontować cały zespół wraz z przekładnia i sprzęgłem. Dlatego zawsze te elementy pozostają na miejscu. Dodatkowo każdy rok bez pracy powoduje konieczność wykonania ponownych dopuszczeń, a to są kolejne koszty. I tak właśnie umierają kolejne ośrodki, rodem z PRL-u. Złośliwcy powiedzieliby, że to dekomunizacja... Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JackW Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Radio Wrocław: http://www.prw.pl/ar...agiem-w-Lubawce Jeśli chodzi o stok to góra jest bardzo fajna, potem z tej drogi leśnej w połowie niestety sypały się kamyczki, za nią spokojnie do wyciągu. Można było się wyjeździć, jak tam byłem kilka lat temu to karnet (papierowy, dziurkowany ) kosztował grosze. Niestety słabe zimy wykańczają takie miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... arky Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Perfekcyjnie został wykonany na Świeradowcu.. Brzozy mają już po 3 m na stoku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 weeks later... pakotomasz Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Oj to nie dobrze Pod koniec lutego wybieram się do Lubawki i miałem nadzieję, że uda się coś pojeździć. Wiem, że w pobliżu są większe, lepsze stoki, ale chciałem właśnie tam choćby parę razy sobie zjechać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 2 years later... JackW Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... rung Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce hehe, a to checa A niech im się powodzi, a co tam Mapa ośrodka narysowana kredkami - ma swój urok, tak jak mapa z Rzeczki, któą niedawno wrzucałem Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Lubawka - Święta Góra
MarioJ Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Takie małe wyciągi bez sztucznego śniegu w obecnych warunkach nie mają szansy przetrwać. Nawet te ośrodki ze sztucznym mają problemy. Patrząc na to realnie to najlepiej elementy wyciągu złożyć i schować do stodoły. Może za 10 lat plamy na słońcu się powiększą i przyjdą lepsze zimy, wtedy wyciąg się uruchomi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radcom Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Takie małe wyciągi bez sztucznego śniegu w obecnych warunkach nie mają szansy przetrwać. Nawet te ośrodki ze sztucznym mają problemy. Patrząc na to realnie to najlepiej elementy wyciągu złożyć i schować do stodoły. Może za 10 lat plamy na słońcu się powiększą i przyjdą lepsze zimy, wtedy wyciąg się uruchomi. Gdyby można było tak zrobić, to wiele wyciągów by przetrwało w szopach i stodołach. Niestety jak raz zdemontujesz wyciąg, to ponowny montaż wymaga takich samych procedur jak budowa nowego. Więc się nie opłaca... A miejscówka ma potencjał. Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Orczyki ściąga się zawsze po sezonie. Z liną to nie bardzo, gdyż istnieje ryzyko rozplotu i uszkodzenia. Po za tym przechowywanie byłoby kłopotliwe. Z silnikiem tez nie bardzo, gdyż należałoby zdemontować cały zespół wraz z przekładnia i sprzęgłem. Dlatego zawsze te elementy pozostają na miejscu. Dodatkowo każdy rok bez pracy powoduje konieczność wykonania ponownych dopuszczeń, a to są kolejne koszty. I tak właśnie umierają kolejne ośrodki, rodem z PRL-u. Złośliwcy powiedzieliby, że to dekomunizacja... Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JackW Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Radio Wrocław: http://www.prw.pl/ar...agiem-w-Lubawce Jeśli chodzi o stok to góra jest bardzo fajna, potem z tej drogi leśnej w połowie niestety sypały się kamyczki, za nią spokojnie do wyciągu. Można było się wyjeździć, jak tam byłem kilka lat temu to karnet (papierowy, dziurkowany ) kosztował grosze. Niestety słabe zimy wykańczają takie miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... arky Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Perfekcyjnie został wykonany na Świeradowcu.. Brzozy mają już po 3 m na stoku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 weeks later... pakotomasz Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Oj to nie dobrze Pod koniec lutego wybieram się do Lubawki i miałem nadzieję, że uda się coś pojeździć. Wiem, że w pobliżu są większe, lepsze stoki, ale chciałem właśnie tam choćby parę razy sobie zjechać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 2 years later... JackW Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... rung Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce hehe, a to checa A niech im się powodzi, a co tam Mapa ośrodka narysowana kredkami - ma swój urok, tak jak mapa z Rzeczki, któą niedawno wrzucałem Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Lubawka - Święta Góra
MarioJ Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radcom Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Orczyki ściąga się zawsze po sezonie. Z liną to nie bardzo, gdyż istnieje ryzyko rozplotu i uszkodzenia. Po za tym przechowywanie byłoby kłopotliwe. Z silnikiem tez nie bardzo, gdyż należałoby zdemontować cały zespół wraz z przekładnia i sprzęgłem. Dlatego zawsze te elementy pozostają na miejscu. Dodatkowo każdy rok bez pracy powoduje konieczność wykonania ponownych dopuszczeń, a to są kolejne koszty. I tak właśnie umierają kolejne ośrodki, rodem z PRL-u. Złośliwcy powiedzieliby, że to dekomunizacja... Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackW Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Radio Wrocław: http://www.prw.pl/ar...agiem-w-Lubawce Jeśli chodzi o stok to góra jest bardzo fajna, potem z tej drogi leśnej w połowie niestety sypały się kamyczki, za nią spokojnie do wyciągu. Można było się wyjeździć, jak tam byłem kilka lat temu to karnet (papierowy, dziurkowany ) kosztował grosze. Niestety słabe zimy wykańczają takie miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arky Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Perfekcyjnie został wykonany na Świeradowcu.. Brzozy mają już po 3 m na stoku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 weeks later... pakotomasz Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Oj to nie dobrze Pod koniec lutego wybieram się do Lubawki i miałem nadzieję, że uda się coś pojeździć. Wiem, że w pobliżu są większe, lepsze stoki, ale chciałem właśnie tam choćby parę razy sobie zjechać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 2 years later... JackW Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... rung Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce hehe, a to checa A niech im się powodzi, a co tam Mapa ośrodka narysowana kredkami - ma swój urok, tak jak mapa z Rzeczki, któą niedawno wrzucałem Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing
pakotomasz Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Oj to nie dobrze Pod koniec lutego wybieram się do Lubawki i miałem nadzieję, że uda się coś pojeździć. Wiem, że w pobliżu są większe, lepsze stoki, ale chciałem właśnie tam choćby parę razy sobie zjechać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackW Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rung Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce hehe, a to checa A niech im się powodzi, a co tam Mapa ośrodka narysowana kredkami - ma swój urok, tak jak mapa z Rzeczki, któą niedawno wrzucałem Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0
Recommended Posts