Estka Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Syn dostał narty GS jr (przy okazji dziękuje Tym, którzy mi takie doradzali ). Zawsze jeździł lepiej ode mnie, bo zaczął jako przedszkolak (a ja - jako mama przedszkolaka ), ale ostatnio ta różnica jest jeszcze większa. I teraz mam pytanie: Jego narty mają promień określony jako ˃17 m, a moje mają 14 m. Czy różnice z naszych prędkościach wynikają tylko z różnicy w umiejętnościach, czy też same narty mają na to wpływ? Ps. Nie mogę niestety przetestować jego nart, bo wiązania są przystosowane do większych rozmiarów niż moje buty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujot Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Syn dostał narty GS jr (przy okazji dziękuje Tym, którzy mi takie doradzali ). Zawsze jeździł lepiej ode mnie, bo zaczął jako przedszkolak (a ja - jako mama przedszkolaka ), ale ostatnio ta różnica jest jeszcze większa. I teraz mam pytanie: Jego narty mają promień określony jako ˃17 m, a moje mają 14 m. Czy różnice z naszych prędkościach wynikają tylko z różnicy w umiejętnościach, czy też same narty mają na to wpływ? Ps. Nie mogę niestety przetestować jego nart, bo wiązania są przystosowane do większych rozmiarów niż moje buty. Zasadniczy wpływ na prędkość ma waga i opór powietrza a nie promień. Pozdro Wiesiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Czy różnice z naszych prędkościach wynikają tylko z różnicy w umiejętnościach, Bardziej w odwadze - czytaj: nieswiadomości konsekwencji.... ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Estka Posted December 31, 2016 Author Share Posted December 31, 2016 Zasadniczy wpływ na prędkość ma waga i opór powietrza a nie promień. Gabarytami jesteśmy zbliżeni. Młody jest ode mnie 3 cm wyższy i jakieś 5-6 kg cięższy. Ale narty ma dłuższe i cięższe od moich . Bardziej w odwadze To wiem, ale miałam nadzieję, że jego lepsze narty będą moją wymówką . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... paolomario Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Na jeden zjazd mojej żony nasza sześciolatka robi dwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Dany de Vino Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Gabarytami jesteśmy zbliżeni. Młody jest ode mnie 3 cm wyższy i jakieś 5-6 kg cięższy. Ale narty ma dłuższe i cięższe od moich . To wiem, ale miałam nadzieję, że jego lepsze narty będą moją wymówką . I tego się trzymaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jahu Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Zasadniczy wpływ na prędkość ma waga i opór powietrza a nie promień. Pozdro Wiesiek noo - pod warunkiem, że "Pytanie geometryczne" dotyczyło skakania z Pałacu Kultury. Sorry - tak mi tylko przyszło na myśl .. . Przy okazji Najlepszego w Nowym wszystkim SF-orumowiczom. jahu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JurekP Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 noo - pod warunkiem, że "Pytanie geometryczne" dotyczyło skakania z Pałacu Kultury. Nie powiesz nam chyba, ze nie przybierasz oplywowej pozycji na dlugich plaskich odcinkach, nawet przy predkosciach tak malych jak 20 km/h, aby pokonac je bez odpychania sie kijami albo jazdy "lyzwa"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Nauka jazdy Pytanie geometryczne
Estka Posted December 31, 2016 Author Share Posted December 31, 2016 Zasadniczy wpływ na prędkość ma waga i opór powietrza a nie promień. Gabarytami jesteśmy zbliżeni. Młody jest ode mnie 3 cm wyższy i jakieś 5-6 kg cięższy. Ale narty ma dłuższe i cięższe od moich . Bardziej w odwadze To wiem, ale miałam nadzieję, że jego lepsze narty będą moją wymówką . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolomario Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Na jeden zjazd mojej żony nasza sześciolatka robi dwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dany de Vino Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Gabarytami jesteśmy zbliżeni. Młody jest ode mnie 3 cm wyższy i jakieś 5-6 kg cięższy. Ale narty ma dłuższe i cięższe od moich . To wiem, ale miałam nadzieję, że jego lepsze narty będą moją wymówką . I tego się trzymaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jahu Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Zasadniczy wpływ na prędkość ma waga i opór powietrza a nie promień. Pozdro Wiesiek noo - pod warunkiem, że "Pytanie geometryczne" dotyczyło skakania z Pałacu Kultury. Sorry - tak mi tylko przyszło na myśl .. . Przy okazji Najlepszego w Nowym wszystkim SF-orumowiczom. jahu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JurekP Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 noo - pod warunkiem, że "Pytanie geometryczne" dotyczyło skakania z Pałacu Kultury. Nie powiesz nam chyba, ze nie przybierasz oplywowej pozycji na dlugich plaskich odcinkach, nawet przy predkosciach tak malych jak 20 km/h, aby pokonac je bez odpychania sie kijami albo jazdy "lyzwa"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Nauka jazdy Pytanie geometryczne
jahu Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Zasadniczy wpływ na prędkość ma waga i opór powietrza a nie promień. Pozdro Wiesiek noo - pod warunkiem, że "Pytanie geometryczne" dotyczyło skakania z Pałacu Kultury. Sorry - tak mi tylko przyszło na myśl .. . Przy okazji Najlepszego w Nowym wszystkim SF-orumowiczom. jahu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JurekP Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 noo - pod warunkiem, że "Pytanie geometryczne" dotyczyło skakania z Pałacu Kultury. Nie powiesz nam chyba, ze nie przybierasz oplywowej pozycji na dlugich plaskich odcinkach, nawet przy predkosciach tak malych jak 20 km/h, aby pokonac je bez odpychania sie kijami albo jazdy "lyzwa"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing
JurekP Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 noo - pod warunkiem, że "Pytanie geometryczne" dotyczyło skakania z Pałacu Kultury. Nie powiesz nam chyba, ze nie przybierasz oplywowej pozycji na dlugich plaskich odcinkach, nawet przy predkosciach tak malych jak 20 km/h, aby pokonac je bez odpychania sie kijami albo jazdy "lyzwa"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0
Recommended Posts
Browse
Activity