rsowa Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 po zeszłorocznej wyprawie naszym przepięknym wybrzeżem przyszedł czas na ... na Scianę naszą Wschodnią. wyjazd planowany w sierpniu, 4 -5 dni jazdy po jakieś 60-70 km dziennie. nie ma ustalonej trasy ( może wzdłuż Bugu? ) nie ma jeszce generalnie nic . nawet sierpniowej daty. pozwoliłem sobie dziś obdzwonić starą gwardie i wiem że na wyjazd piszą się : Zdanpak, Kitki, Otisek,Rossi, Nera, Robaki z przebrzydłego Długiego Targu ,Fredowski, Pawełek Ps z miasta gdzie zawsze ... jak w Kieleckim , Ordak, Ciocia Ola i Tomasson (Jahu?). I teraz pytanie do zainteresowanych : kiedy ( sierpień) , z namiotami czy bez, ile dni jazdy i ile km dziennie? może ktoś ma jakieś pomysły? może ktoś ma wiedzę na temat "ściany" wszystkie sugestie bierzemy pod uwagę pozdro sowa ps. jeżeli kogos pominąłem w deklaracjach wyjazdu to sorki - skleroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Siema Robert. Jeśli mogą też niezrzeszeni, to i ja bym się nieśmiało zapisał Tylko obawiam się czy 4-5 dni wystarczy, bo np. wg opisu Marcina Hyły to wychodzi że potrzebowalibyśmy prawie 10. Ale to wszystko oczywiście do dogrania Pozdrawiam i dzięki za fajny pomysł marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rsowa Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Siema Robert. Jeśli mogą też niezrzeszeni, to i ja bym się nieśmiało zapisał Tylko obawiam się czy 4-5 dni wystarczy, bo np. wg opisu Marcina Hyły to wychodzi że potrzebowalibyśmy prawie 10. Ale to wszystko oczywiście do dogrania Pozdrawiam i dzięki za fajny pomysł marioo hejka Mario . napisałem z HG a nie że tylko HG. wszyscy ale to wszyscy są mile widziani na tym małym rowerowym zlocie Użytkownik rsowa edytował ten post 08 kwiecień 2010 - 23:18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Fakt. Rozmawiałem z Robertem o pomysłach rowerowych na lato. Ale tylko o tym. Żadnego akcesu z mojej strony nie było. Więc niestety z wielu powodów (głównie czasowych) nie będę mógł byc zaszczyconym z powodu uczestnictwa w takiej imprezie. Dla mnie - tak jak w zimie - to mogą byc najwyżej 3, max 4 dni w połączeniu z weekendem, co da się zrobić akurat na dzikim ... np. Roztoczu ... Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzdurka Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Jareczku, jakaś jakby ironia z Twej wiadomości wyziera, a może tylko mi się wydaje Ja się wstępnie piszę, chociaż z powodu mocnego ograniczenia czasowego ostatnimi czasy, im mniej dni, tym lepiej. Co do pytania o namioty, to raczej niechętnie Formuła wyjazdu jak w zeszłym roku, polegająca na spaniu w zarezerwowanych wcześniej domkach, w sensownych warunkach, dużo bardziej do mnie przamawia A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 jak w drugiej połowie sierpnia to też się piszę do tak zacnego grona . forma noclegu -namiot czy domek? latamito :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rsowa Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Fakt. Rozmawiałem z Robertem o pomysłach rowerowych na lato. Ale tylko o tym. Żadnego akcesu z mojej strony nie było. Więc niestety z wielu powodów (głównie czasowych) nie będę mógł byc zaszczyconym z powodu uczestnictwa w takiej imprezie. Dla mnie - tak jak w zimie - to mogą byc najwyżej 3, max 4 dni w połączeniu z weekendem, co da się zrobić akurat na dzikim ... np. Roztoczu ... Zdravim :-) widocznie źle Cię Jareczku zrozumiałem. jeżeli chodzi o termin to myślę że druga połowa sierpnia byłaby oki( co myślicie o 20 sierpnia?). pogoda zróżnicowana co daje nam mozliwości jazdy w różnych warunkach, a i tak generalnie wszycy biorą urlopy rodzinne w lipcu. już szukam tras i kwaterek bo chyba jak to Bzdurka napisała nie ma sensu ciągnąć namiotów i śpiworów. pozdro he rsowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ja bym jednak dokonczyl Wybrzeze. Rozsypalo sie w Lebie... To zbiorka w Lebie i dalej na Hel, tramwajem do Gdanska i na Mierzeje Wislana. Przedkladam zdecydowanie schylek lata nad Morzem nad jakies moczary i kepy hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rsowa Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ja bym jednak dokonczyl Wybrzeze. Rozsypalo sie w Lebie... To zbiorka w Lebie i dalej na Hel, tramwajem do Gdanska i na Mierzeje Wislana. Przedkladam zdecydowanie schylek lata nad Morzem nad jakies moczary i kepy hej! może jednak trzymajmy się tego co sobie wymyśliliśmy w zeszłe wakacje podczas wyprawy wybrzeżem - " dookoła Polski panie i panowie". no może nie dosłownie ale jednak dookoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zechar Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Jeżeli przyjmiecie mnie do zacnej ekipy rowerowej to i ja chętnie zwiedzę gościnne progi wschodniej Polski. Ciekawe jak w sierpniu wygląda rowerowa wędrówka. Co prawda rower nie jest mi obcy ale na takiej wyprawie byłbym 1 szy raz Dam radę - od jutra zaczynam trenować. Jażeli mam akceptację to proszę o więcej szczegółów w swoim czasie. Idę wyciągać z garażu i odkurzać rower. A jutro kupię sobie obcisłe spodenki ( na rower ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szabir Napisano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Ja bym jednak dokonczyl Wybrzeze. Rozsypalo sie w Lebie... To zbiorka w Lebie i dalej na Hel, tramwajem do Gdanska i na Mierzeje Wislana. Przedkladam zdecydowanie schylek lata nad Morzem nad jakies moczary i kepy hej! Fredowski i Odcisk mają rację, 3-4 dni pedałowania po wybrzeżu w upalne lato dobrze nam zrobi, a i spanie pod namiotami ma same zalety.. jak 3-4 dni wchodzę w to smiało Użytkownik Szabir edytował ten post 10 kwiecień 2010 - 01:14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PEPE_X Napisano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Jeśli chodzi o noclegi np w domkach to termin po 20 sierpnia jest bardziej sensowny. Po zeszłorocznych doświadczeniach próba zarezerwowania czegokolwiek do 20 nie jest łatwa ponieważ w grę wchodzi 1 nocleg w 1 miejscu. Do tego koszty noclegu po 20 gwałtownie obniżają się. Chyba że zarezerwujecie miejsca teraz, pytanie tylko jak określić liczbę osób i kto wpłaci zaliczkę. Co do mojego wyjazdu jest on raczej nierealny choć życie jest pełne niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rsowa Napisano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 znalazłem w sieci taką oto traskę : . Nadbuzanski Szlak Rowerowy - JANÓW PODLASKI - WLODAWA- HRUBIESZÓW, dl. 288km, [Park Krajobrazowy Przelom Bugu (Janów Podlaski, Pratulin) ->Koroszczyn -> Nadbuzansk- Obszar Chronionego Krajobrazu (Kobylany, Kostomloty, Koden -> Dobromysl -> Nadbuzanski Obszar Chronionego Krajobraz (Jableczna, Slawatycze, Kuzawka) -> Hanna --> Nadbuzanski Obszar Chronionego Krajobrazu (Dolhobrody, Stawki) -> Rózanka -> Szuminka -> Suszno -> Wlodawa -> Okuninka -> Osowa -> Kosyn -> Majdan Stulenski -> Wola Uhruska -> Chelmski Park Krajobrazowy (Zalin, Dobrylów) -> Swierze -> Chelmski Obszar Chronionego Krajobrazu -> Dorohusk -> Turka -> Husynne -> Kolemczyce -> Uchanka -> Rogatka -> Garbowiecko - Strzelecki Obszar Chronionego Krajobrazu (Dubienka) -> Strzelecki Park Krajobrazowy (Starosiele, Maziamia Strzelecka) -> Stefankowi-ce -> Annopol -> Nadbuzanski Obszar Chronionego Krajobrazu (Szpikolosy) -> Hrubieszów]; więcej info tu http://www.napolesie...pa_rowerowa.php myślę że to bedzie optymalna traska na 4 dni jazy. termin tak jak Pepe opisał wyzej po 20 sierpnia, łatwiej i taniej załatwic kwaterki choć to jednak nie wybrzeze i chyba mniej turystów. kto nie bedzie miał dosyć kręcenia to zawsze może dorobic kilka km tak jak w linku wyżej. no i jeszcze jedna sprawa. śpimy w kwaterkach ale do tego potrzebna jest lista uczestników tak aby możnaby było coś rezerwowac. zapraszamy Wszystkich Starych i Nowych wyjazdowiczów do wspólnej zabawy rowerowej ( i nie tylko ) wzdłuż Bugu. pozdro he rsowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zofija Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 mam prośbe w imieniu moim jak i innych żeby pamietać iż 28 sierpnia jest maraton sierpniowy na rolkach w Gdańsku:) weźcie to pls pod uwage przy ustalaniu daty wyjazdu , obecny termin podany przez Sowe jest ok. pozdr Zośka ps nie jest to 100% deklaracja wyjazdu z mojej strony , ale mam nadzieje że się uda przy dobrych wiatrach oczywiście:) Użytkownik Zofija edytował ten post 11 kwiecień 2010 - 15:39 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rsowa Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 pewnie ze witamy serdecznie i po staropolsku ... i ... dobra , a teraz konkret. ni w ząb nie wiem jak dostać sie do poczatku naszej trasy z rowerem czyli do Janowa Podlaskiego? ma ktos jakies info jak z Wawy dostać sie do naszego punktu "A" ? jeżdżą tam pociągi ? pozdro he rsowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rsowa Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 zaczynamy trasę w Terespolu ( ze względu na dojazd -Janów pominiemy , brak PKP i innych tym podobnych gdzie rowerki by sie zmieściły) 20 sierpnia rano ( do dyskusji czy nie 21 w sobotę?). konczymy w Hrubieszowie po 4 dniach jazdy. do przejechania około 240 km czyli po około 60 km dziennie. Ordak już nam zorganizował GRILLA we Włodawie wiec chyba tam ( napewno ) zrobimy nocleg. co do reszty spania to po Waszej akceptacji trasy i terminu ustali się. a teraz bardzo prosze o deklarację ( w miarę konkretną) by określić kto, jak , z kim i po co lista lista : 1. sowa - szczecin no to pozdro he rsowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 i w planach jakieś ciepłe wody i nurkowanie... acz... sprawa jeszcze nie do końca dograna i jakby mi się ten wyjazd "przesunął" to też dołączę do grupy:) ...tylko dlaczego cholercia tak daleko od Wielkopolskyyyy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 5. Latamito :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PEPE_X Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 6 i 7. Piotr+1 (na 27,6%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzdurka Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Ja bym jednak dokonczyl Wybrzeze. Rozsypalo sie w Lebie... To zbiorka w Lebie i dalej na Hel, tramwajem do Gdanska i na Mierzeje Wislana. Przedkladam zdecydowanie schylek lata nad Morzem nad jakies moczary i kepy hej! Też słusznie, bo się potem okaże, że chcemy pojechać naokoło Polski ale mamy w tym "naokoło" czterystukilometrowe luki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 ...tylko dlaczego cholercia tak daleko od Wielkopolskyyyy:( Szaber sie skonczyl powrot do korzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 5. Latamito :D:D Widzę, że Latamito jesteś z Poznania:) Może w takim razie wspólny dojazd w razie ten tego.. na TOM SCIANE WSCHODNIOM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Widzę, że Latamito jesteś z Poznania:) Może w takim razie wspólny dojazd w razie ten tego.. na TOM SCIANE WSCHODNIOM? Co Ty się tak zawczasu martwisz? Wyjedziesz dwa dni wcześniej i się doturbodymomenujesz 1. sowa - szczecin 2. KrzysiekGP 3. Ordak - wawa 4. Necia36 (+ 1 osoba)- Piła 6. Latamito 7 i 8. Pepe+1 (na 27,6%) 9 i 10. marioo + 1 (w-wa) Pozdrawiam marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Necia ty masz superfurę,auto moich marzeń więc na pewno nas zabierzesz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Necia ty masz superfurę,auto moich marzeń więc na pewno nas zabierzesz :D I mnie, i mnie, i mnie.... a być może mnie + 1 szt.: TurboDymoMenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi