Jump to content

Nordica firma i opinia o nartach

Aiki
 Share

Recommended Posts

Dzięki Jark, Dzięki też Kneisslpolska, upewniłem się, że to produkują we Włoszech a także upewniłem się co do mojej decyzji. Nartki już kupiłem i niecierpliwie czekam na dostawę. Jark udzieliłeś mi bardzo konkretnej opinii. Ważę 80 kg mam 185 cm wzrostu, jeżdżę na nartach ponad 50 lat i uwielbiam szybką dynamiczną jazdę, 20 - 30 % poza trasą, nawet "do lasu". Jeżdżę często z grupką snowboarderów, więc to zrozumiałe. Jeżdżę w Polsce , Czechach ale głównie Austria i Włochy. Ostatnio jeździłem na Voelkl Slalom carver P50. 177 cm radius 16 107/62/92. Bardzo dobra slalomowa narta, dość sztywna, szybka i doskonała w skrętach jednak trochę wąska na kopny. Moje nowe Nordica będą 119/72/102 radius 17m dł 176 Nieco szersze i myślę, że będą super. (P50 też zostawiam). Pojeździmy zobaczymy. Czekamy na śnieg. Pozdrawiam

Użytkownik Aiki edytował ten post 08 wrzesień 2009 - 18:52

Dzięki Jark, Moje nowe Nordica będą 119/72/102 radius 17m dł 176 Nieco szersze i myślę, że będą super. (P50 też zostawiam). Pojeździmy zobaczymy. Czekamy na śnieg. Pozdrawiam

W zeszłym roku porzucilem skalomkę dla narty 114/74/102 R 17/ 178 cm, następne narty, kóre chciałbym wypróbować to 80 pod butem i nie niższe ode mnie.