Andrzej4 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu W dniu 9.02.2026 o 11:52, Mitek napisał: Cześć Na to jak narta skręca ma wpływ narciarz, reszta to elelmenty pomijalne. Śmigiem można zjechać na nartach DH bez problemu, no chyba że śmig czy też skręt krótki z wykorzystaniem odciążenia i rotacji to nie jest skręcanie. Niektórzy tak uważają - niestety są w błędzie i to sporym. Pozdro Czy mogę prosić o link do filmu na YT w którym jest to dobrze wytłumaczone i pokazane? Chodzi mi konkretnie o dociążenie i odciążenie. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 21 minut temu, Andrzej4 napisał: Czy mogę prosić o link do filmu na YT w którym jest to dobrze wytłumaczone i pokazane? Chodzi mi konkretnie o dociążenie i odciążenie. Z góry dziękuję chodzi o NW, czyli Nisko-Wysoko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Godzinę temu, Andrzej4 napisał: Czy mogę prosić o link do filmu na YT w którym jest to dobrze wytłumaczone i pokazane? Chodzi mi konkretnie o dociążenie i odciążenie. Z góry dziękuję Cześć To nie jest takie proste. Odciążać możesz w bardzo różny sposób. Podstawowy podział to odciążenie bierne i czynne. YT tego nie nauczy ani nie pokaże bo odciążenia jako takiego nie widać. Trzeba je poczuć - to jest klucz do zrozumienia panowania nad nartami. Mogę spróbować przybliżyć temat ale z pominięciem YT. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi