rulez Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego Wiek: Piątka z przodu Wzrost: 185 Waga: 72-75 kg Narty; Head WorldCup Rebels e-sl 2022/2023 165cm Córka nagrała, to wrzucam i proszę o ocenę, wskazówki itp. output.mp4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego 3 minuty temu, rulez napisał: o ocenę, wskazówki itp. mnie się podoba - tak dostojnie 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego Hm... Bawi Cie jazda na nartach? Czy ktoś Ci kazał... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego Godzinę temu, Mitek napisał: Hm... Bawi Cie jazda na nartach? Czy ktoś Ci kazał... Pozdro nie psuj koledze radości z nartowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 1 Lutego Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego Godzinę temu, Mitek napisał: Hm... Bawi Cie jazda na nartach? Czy ktoś Ci kazał... Pozdro Jakby mnie nie bawiło to by mnie tam nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego Coś w tym, co napisał Mitek, jest, bo frajdy z jechania tu nie widać, może się bardzo starałeś dla filmu. Co do prowadzenia nart, ogólnie nóg, to jak dla mnie spoko, stabilnie, równolegle, i przy takim stoku i wolnej jeździe wielokroć więcej się nie krzesa, natomiast całokształt bardzo statyczny, co nie przystoi takiej narcie, bardzo sztywny tułów, brak pracy rękami, włączenie dynamiki dałoby sporo frajdy i zabawy z promieniem, odbiciem. A o ew. wskazówkach niech się lepsi wypowiedzą. Natomiast bez jazdy z kimś, kto na bieżąco będzie dawał zadaniówkę, albo w bardzo zmiennych warunkach terenowych trudno więcej o jeździe powiedzieć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego (edytowane) 54 minuty temu, rulez napisał: Jakby mnie nie bawiło to by mnie tam nie było. No widzisz, a jazda wygląda tak jakby Cię to nie bawiło - stąd pytanie. Jazda na nartach to sport dynamiczny i aktywny a Ty wyglądasz jakby Cię ktoś poztawił na narty i puściła z górki. Pozytywy: - widać odciążenia i dociążenia - masz świadomość tych elementów a to juz coś - skrety prowadzone są po równomiernym łuku - bardzo dobrze - na poczatku widać, że próbujesz lekko podkręcić aby zamknąć skręt - super, później już to się gdzieś zgubiło Negatywy - statyczna martwa sylwetka, zwłaszcza ręce jakby Ci ktoś stalowe druty w rękawy wsadził, stą usztywnienie, zwróc uwage na nadgarstki lekko zwrócone do wewnątrz - to bardzo diagnostyczne dla sztywnych rąk - wisisz na wewnętrznej niestety, podpierasz się nią caly czas bo walczysz o kąt a nie o poprawną sylwetkę - tak sądzę. Tu chyba jest najwięcej do zrobienia. - nie pisz na jakiej narcie jedziesz bo to nie ma znaczenia, ważna jest jazda a nie narta. Na dowód, że narta nic nie znaczy masz poniżej, no żywa i aktywna. Wiesz fajnie byłoby jaky to była taka żywa jazda gdzieś na stoku wymuszającym jakąś Twoją aktywność. To mi orzypomina taki pokazowy przejazd jak Ci demonstratorzy bez życia - wiesz o co chodzi. POzdro serdeczne Pozdro Edytowane 1 Lutego przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 1 Lutego Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego Ja też mam wrażenie, że jeżdzę jakbym miał kołek w d... za przeproszeniem. jak napisał @Chertanto też chyba, aby dobrze wypaść na filmiku a nei na tym rzecz polega i człowiek się usztywnia. Dziękuję za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 14 godzin temu, Chertan napisał: Natomiast bez jazdy z kimś, kto na bieżąco będzie dawał zadaniówkę Słuszna uwaga ! Dodam od siebie bo analizy się nie podejmuje , że ćwiczenia/trening pod okiem fachowca wzniosą Cię na wyższy poziom . Polecam szkolenia grupowe najlepiej początkiem sezonu. Trening i tylko trening 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 2 godziny temu, Victor napisał: Trening i tylko trening 😉 jesteś ten z prawej czy ten z lewej ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Fajna jazda. Spróbuj ustawiać wewnętrzną rękę skrętu wyżyj nie ciągnij jej do śniegu a zewnętrzną ciągnij do buta poprawi to sylwetkę i zmniejszy docisk na górną nartę - lepsza angulacja bioder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi