Skocz do zawartości

Ocena jazdy i dalsze wskazówki

rulez

Rekomendowane odpowiedzi

Coś w tym, co napisał Mitek, jest, bo frajdy z jechania tu nie widać, może się bardzo starałeś dla filmu. Co do prowadzenia nart, ogólnie nóg, to jak dla mnie spoko, stabilnie, równolegle, i przy takim stoku i wolnej jeździe wielokroć więcej się nie krzesa, natomiast całokształt bardzo statyczny, co nie przystoi takiej narcie, bardzo sztywny tułów, brak pracy rękami, włączenie dynamiki dałoby sporo frajdy i zabawy z promieniem, odbiciem. A o ew. wskazówkach niech się lepsi wypowiedzą. Natomiast bez jazdy z kimś, kto na bieżąco będzie dawał zadaniówkę, albo w bardzo zmiennych warunkach terenowych trudno więcej o jeździe powiedzieć.   

54 minuty temu, rulez napisał:

Jakby mnie nie bawiło to by mnie tam nie było. 

No widzisz, a jazda wygląda tak jakby Cię to nie bawiło - stąd pytanie.

Jazda na nartach to sport dynamiczny i aktywny a Ty wyglądasz jakby Cię ktoś poztawił na narty i puściła z górki.

Pozytywy:

- widać odciążenia i dociążenia - masz świadomość tych elementów a to juz coś

- skrety prowadzone są po  równomiernym łuku - bardzo dobrze

- na poczatku widać, że próbujesz lekko podkręcić aby zamknąć skręt - super, później już to się gdzieś zgubiło

Negatywy

- statyczna martwa sylwetka, zwłaszcza ręce jakby Ci ktoś stalowe druty w rękawy wsadził, stą usztywnienie, zwróc uwage na nadgarstki lekko zwrócone do wewnątrz - to bardzo diagnostyczne dla sztywnych rąk

- wisisz na wewnętrznej niestety, podpierasz się nią caly czas bo walczysz o kąt a nie o poprawną sylwetkę - tak sądzę. Tu chyba jest najwięcej do zrobienia.

- nie pisz na jakiej narcie jedziesz bo to nie ma znaczenia, ważna jest jazda a nie narta.

Na dowód, że narta nic nie znaczy masz poniżej, no żywa i aktywna.

Wiesz fajnie byłoby jaky to była taka żywa jazda gdzieś na stoku wymuszającym jakąś Twoją aktywność. To mi orzypomina taki pokazowy przejazd jak Ci demonstratorzy bez życia - wiesz o co chodzi.

POzdro serdeczne

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1