Kiara1989 Napisano 25 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2025 Cześć! W tamtym roku byłam pierwszy raz na nartach i wypożyczyłam sprzęt. W wypożyczalni zmierzyli mi stopę i dobrali buty w rozmiarze 25.5, natomiast normalnie noszę zwykle buty w rozmiarze 37. W tym roku chciałabym kupić już swoje buty, ale nie wiem czy nie powinnam szukać mniejszych? Mierzylam do tej pory Atomic Hawks 70 flex 25/25.5 i palec lekko dotyka mi czubka oraz Rossignol Alltrack 25.5 i te były mega wygodne, ale dopiero w domu zaczęłam zastanawiać się czy nie są za duże..? Będę musiała się wybrać kolejny raz na mierzenie... Niestety mieszkam w ciepłym kraju i ciężko znaleźć sklepy narciarskich na miejscu. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 25 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2025 Na spokojnie zmierz sobie długość stóp w domu. Potrzebujesz drzwi, szafy...kładziesz kartkę A4, dosuwając jej brzeg do pionowej powierzchni wspomnianych powyżej, delikatnie stawiasz stopę, aby lekko dotykać tylną częścią do np.drzwi i odznaczasz na kartce najdłuższy punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2025 53 minuty temu, Kiara1989 napisał: Cześć! W tamtym roku byłam pierwszy raz na nartach i wypożyczyłam sprzęt. W wypożyczalni zmierzyli mi stopę i dobrali buty w rozmiarze 25.5, natomiast normalnie noszę zwykle buty w rozmiarze 37. W tym roku chciałabym kupić już swoje buty, ale nie wiem czy nie powinnam szukać mniejszych? Mierzylam do tej pory Atomic Hawks 70 flex 25/25.5 i palec lekko dotyka mi czubka oraz Rossignol Alltrack 25.5 i te były mega wygodne, ale dopiero w domu zaczęłam zastanawiać się czy nie są za duże..? Będę musiała się wybrać kolejny raz na mierzenie... Niestety mieszkam w ciepłym kraju i ciężko znaleźć sklepy narciarskich na miejscu. Pozdrawiam ! jak nosisz 37 to buty narciarskie 25, 5 będą o 3 numery za duże i automatycznie bardzo wygodne. W jakim ciepłym kraju mieszkasz ? W jakim kraju chcesz jeździć na nartach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 25 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2025 21 minut temu, Jan napisał: jak nosisz 37 to buty narciarskie 25, 5 będą o 3 numery za duże i automatycznie bardzo wygodne. W jakim ciepłym kraju mieszkasz ? W jakim kraju chcesz jeździć na nartach ? Zapomniałeś dodać, że będą wygodne do mierzenia na dywanie, a nie do jazdy na nartach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2025 (edytowane) 2 godziny temu, Kiara1989 napisał: Cześć! W tamtym roku byłam pierwszy raz na nartach i wypożyczyłam sprzęt. W wypożyczalni zmierzyli mi stopę i dobrali buty w rozmiarze 25.5, natomiast normalnie noszę zwykle buty w rozmiarze 37. W tym roku chciałabym kupić już swoje buty, ale nie wiem czy nie powinnam szukać mniejszych? Mierzylam do tej pory Atomic Hawks 70 flex 25/25.5 i palec lekko dotyka mi czubka oraz Rossignol Alltrack 25.5 i te były mega wygodne, ale dopiero w domu zaczęłam zastanawiać się czy nie są za duże..? Będę musiała się wybrać kolejny raz na mierzenie... Niestety mieszkam w ciepłym kraju i ciężko znaleźć sklepy narciarskich na miejscu. Pozdrawiam ! Cześć Czy umiesz prawidłowo stanąć w butach narciarskich? Rozmiar 37 to mniej więcej 23,5 ale z doświadczenia raczej but narciarski kupujemy mniejszy niż buty do chodzenia więc myślę, że 23. Pozdro Edytowane 25 Grudnia 2025 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiara1989 Napisano 25 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2025 Zmierzyłam swoje stopy i mierzą 23,8 cm. Mieszkam w Hiszpanii na południu, ale co roku jeździmy na śnieg na północ w Pireneje. Spróbuję podczas tegorocznego wyjazdu znaleźć sklep, aby zmierzyć mniejszy rozmiar butów. Jeżeli nie, to wypożyczę mniejsze buty tym razem. Nie wiem czemu dali mi 25.5 ostatnim razem 🤷♀️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2025 2 minuty temu, Kiara1989 napisał: Nie wiem czemu dali mi 25.5 ostatnim razem 🤷♀️ tak dają w wypożyczalniach na południu, ostatnio wypożyczałem w Dubaju to na początku też dostałem 3 numery za duże Spróbujcie pojechać do Andorry, kumplowi tam dopasowali w sklepie Andar Sport na deptaku w centrum miasta la Vella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi