Kiara1989 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Cześć! W tamtym roku byłam pierwszy raz na nartach i wypożyczyłam sprzęt. W wypożyczalni zmierzyli mi stopę i dobrali buty w rozmiarze 25.5, natomiast normalnie noszę zwykle buty w rozmiarze 37. W tym roku chciałabym kupić już swoje buty, ale nie wiem czy nie powinnam szukać mniejszych? Mierzylam do tej pory Atomic Hawks 70 flex 25/25.5 i palec lekko dotyka mi czubka oraz Rossignol Alltrack 25.5 i te były mega wygodne, ale dopiero w domu zaczęłam zastanawiać się czy nie są za duże..? Będę musiała się wybrać kolejny raz na mierzenie... Niestety mieszkam w ciepłym kraju i ciężko znaleźć sklepy narciarskich na miejscu. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Na spokojnie zmierz sobie długość stóp w domu. Potrzebujesz drzwi, szafy...kładziesz kartkę A4, dosuwając jej brzeg do pionowej powierzchni wspomnianych powyżej, delikatnie stawiasz stopę, aby lekko dotykać tylną częścią do np.drzwi i odznaczasz na kartce najdłuższy punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 53 minuty temu, Kiara1989 napisał: Cześć! W tamtym roku byłam pierwszy raz na nartach i wypożyczyłam sprzęt. W wypożyczalni zmierzyli mi stopę i dobrali buty w rozmiarze 25.5, natomiast normalnie noszę zwykle buty w rozmiarze 37. W tym roku chciałabym kupić już swoje buty, ale nie wiem czy nie powinnam szukać mniejszych? Mierzylam do tej pory Atomic Hawks 70 flex 25/25.5 i palec lekko dotyka mi czubka oraz Rossignol Alltrack 25.5 i te były mega wygodne, ale dopiero w domu zaczęłam zastanawiać się czy nie są za duże..? Będę musiała się wybrać kolejny raz na mierzenie... Niestety mieszkam w ciepłym kraju i ciężko znaleźć sklepy narciarskich na miejscu. Pozdrawiam ! jak nosisz 37 to buty narciarskie 25, 5 będą o 3 numery za duże i automatycznie bardzo wygodne. W jakim ciepłym kraju mieszkasz ? W jakim kraju chcesz jeździć na nartach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 21 minut temu, Jan napisał: jak nosisz 37 to buty narciarskie 25, 5 będą o 3 numery za duże i automatycznie bardzo wygodne. W jakim ciepłym kraju mieszkasz ? W jakim kraju chcesz jeździć na nartach ? Zapomniałeś dodać, że będą wygodne do mierzenia na dywanie, a nie do jazdy na nartach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 45 minut temu Udostępnij Napisano 45 minut temu (edytowane) 2 godziny temu, Kiara1989 napisał: Cześć! W tamtym roku byłam pierwszy raz na nartach i wypożyczyłam sprzęt. W wypożyczalni zmierzyli mi stopę i dobrali buty w rozmiarze 25.5, natomiast normalnie noszę zwykle buty w rozmiarze 37. W tym roku chciałabym kupić już swoje buty, ale nie wiem czy nie powinnam szukać mniejszych? Mierzylam do tej pory Atomic Hawks 70 flex 25/25.5 i palec lekko dotyka mi czubka oraz Rossignol Alltrack 25.5 i te były mega wygodne, ale dopiero w domu zaczęłam zastanawiać się czy nie są za duże..? Będę musiała się wybrać kolejny raz na mierzenie... Niestety mieszkam w ciepłym kraju i ciężko znaleźć sklepy narciarskich na miejscu. Pozdrawiam ! Cześć Czy umiesz prawidłowo stanąć w butach narciarskich? Rozmiar 37 to mniej więcej 23,5 ale z doświadczenia raczej but narciarski kupujemy mniejszy niż buty do chodzenia więc myślę, że 23. Pozdro Edytowane 43 minuty temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiara1989 Napisano 23 minuty temu Autor Udostępnij Napisano 23 minuty temu Zmierzyłam swoje stopy i mierzą 23,8 cm. Mieszkam w Hiszpanii na południu, ale co roku jeździmy na śnieg na północ w Pireneje. Spróbuję podczas tegorocznego wyjazdu znaleźć sklep, aby zmierzyć mniejszy rozmiar butów. Jeżeli nie, to wypożyczę mniejsze buty tym razem. Nie wiem czemu dali mi 25.5 ostatnim razem 🤷♀️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 minut temu Udostępnij Napisano 9 minut temu 2 minuty temu, Kiara1989 napisał: Nie wiem czemu dali mi 25.5 ostatnim razem 🤷♀️ tak dają w wypożyczalniach na południu, ostatnio wypożyczałem w Dubaju to na początku też dostałem 3 numery za duże Spróbujcie pojechać do Andorry, kumplowi tam dopasowali w sklepie Andar Sport na deptaku w centrum miasta la Vella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi