Skocz do zawartości

Buty narciarskie rozmiarówka

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

W tamtym roku byłam pierwszy raz na nartach i wypożyczyłam sprzęt. W wypożyczalni zmierzyli mi stopę i dobrali buty w rozmiarze 25.5, natomiast normalnie noszę zwykle buty w rozmiarze 37.

W tym roku chciałabym kupić już swoje buty, ale nie wiem czy nie powinnam szukać mniejszych?

Mierzylam do tej pory Atomic Hawks 70 flex 25/25.5 i palec lekko dotyka mi czubka oraz Rossignol Alltrack 25.5 i te były mega wygodne, ale dopiero w domu zaczęłam zastanawiać się czy nie są za duże..?

Będę musiała się wybrać kolejny raz na mierzenie...

Niestety mieszkam w ciepłym kraju i ciężko znaleźć sklepy narciarskich na miejscu.

Pozdrawiam !

Na spokojnie zmierz sobie długość stóp w domu. Potrzebujesz drzwi, szafy...kładziesz kartkę A4, dosuwając jej brzeg do pionowej powierzchni wspomnianych powyżej, delikatnie stawiasz stopę, aby lekko dotykać tylną częścią do np.drzwi i odznaczasz na kartce najdłuższy punkt. 

Screenshot_20251225_105406_Chrome.thumb.jpg.7faec651b42ed5e37060d11df0e466c1.jpg

53 minuty temu, Kiara1989 napisał:

Cześć!

W tamtym roku byłam pierwszy raz na nartach i wypożyczyłam sprzęt. W wypożyczalni zmierzyli mi stopę i dobrali buty w rozmiarze 25.5, natomiast normalnie noszę zwykle buty w rozmiarze 37.

W tym roku chciałabym kupić już swoje buty, ale nie wiem czy nie powinnam szukać mniejszych?

Mierzylam do tej pory Atomic Hawks 70 flex 25/25.5 i palec lekko dotyka mi czubka oraz Rossignol Alltrack 25.5 i te były mega wygodne, ale dopiero w domu zaczęłam zastanawiać się czy nie są za duże..?

Będę musiała się wybrać kolejny raz na mierzenie...

Niestety mieszkam w ciepłym kraju i ciężko znaleźć sklepy narciarskich na miejscu.

Pozdrawiam !

jak nosisz 37 to buty narciarskie 25, 5 będą o 3 numery za duże i automatycznie bardzo wygodne.

W jakim ciepłym kraju mieszkasz ?

W jakim kraju chcesz jeździć na nartach ?

21 minut temu, Jan napisał:

jak nosisz 37 to buty narciarskie 25, 5 będą o 3 numery za duże i automatycznie bardzo wygodne.

W jakim ciepłym kraju mieszkasz ?

W jakim kraju chcesz jeździć na nartach ?

Zapomniałeś dodać, że będą wygodne do mierzenia na dywanie, a nie do jazdy na nartach.