.Beata. Napisano wczoraj o 12:08 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:08 Cześć Mam zamiar wciągnąć do narciarskiego grona mojego wnuczka, ma rok i 3 m-ce, szukam jakiś wprowadzających opcji i pomysłów. O wyjezdzie w góry , w tym sezonie , nie ma mowy. Ale coś do przyzwyczajania, ciągania treningowo na kocu w domu tudzież po śniegu, i jeśli będzie śnieżnie - zaliczanie góreczek na spacerze. Jeśli ktoś coś to będę wdzięczna. Pobieżnie szukając znalazłam taką opcję: Co o tym sądzicie? pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 12:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:49 (edytowane) Cześć Każdy sposób jest dobry. Indoktrynacja od lat najmłodszych daje znakomite efekty - tak jak czytania żonie w ciąży. Oglądanie transmisji z zawodów, walający się po domu sprzęt działa znakomicie. Ślizgać się można na wszystkim, nawet na butach przecież. Jak człowiek chodzi to może jeździć na nartach a opanowanie posuwu, świadomości krawędzi oraz wyeliminowanie przekraczania to ważne rzeczy. Fajnie jest zaczynać od razu z zestawem sprzętowym takim jak mają dorośli, w sensie całości idei. Pozdrowienia serdeczne Edytowane wczoraj o 12:52 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano wczoraj o 15:04 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 15:04 (edytowane) Mitku, ja ledwo łapie równowagę na nartach a Ty mi z eliminacją przekraczania wyskakujesz? Czy mógłbyś troszkę prościej? Edytowane wczoraj o 15:04 przez .Beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 18 godzin temu, .Beata. napisał: Cześć Mam zamiar wciągnąć do narciarskiego grona mojego wnuczka, ma rok i 3 m-ce, szukam jakiś wprowadzających opcji i pomysłów. O wyjezdzie w góry , w tym sezonie , nie ma mowy. Ale coś do przyzwyczajania, ciągania treningowo na kocu w domu tudzież po śniegu, i jeśli będzie śnieżnie - zaliczanie góreczek na spacerze. Jeśli ktoś coś to będę wdzięczna. Pobieżnie szukając znalazłam taką opcję: Co o tym sądzicie? pozdro Doskonały wybór 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 20 godzin temu, .Beata. napisał: Cześć Mam zamiar wciągnąć do narciarskiego grona mojego wnuczka, ma rok i 3 m-ce, szukam jakiś wprowadzających opcji i pomysłów. O wyjezdzie w góry , w tym sezonie , nie ma mowy. Ale coś do przyzwyczajania, ciągania treningowo na kocu w domu tudzież po śniegu, i jeśli będzie śnieżnie - zaliczanie góreczek na spacerze. Jeśli ktoś coś to będę wdzięczna. Pobieżnie szukając znalazłam taką opcję: Co o tym sądzicie? pozdro zdecydowanie zakrótkie i zaszerokie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 17 godzin temu, .Beata. napisał: Mitku, ja ledwo łapie równowagę na nartach a Ty mi z eliminacją przekraczania wyskakujesz? Czy mógłbyś troszkę prościej? Cześć No u dzieci, zresztą nie tylko u dzieci występuje zawsze naturalny odruch obronny typu krok przez nartę - bo tak robisz ro bez nart. Na nartach nie możesz przekraczać jednej nogi drugą tylko odstawiasz nogę strony w którą lecisz. Generalnie chodzi o wyćwiczenie pewnych odruchów, które na nartach są inne niż w chodzeniu. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć No u dzieci, zresztą nie tylko u dzieci występuje zawsze naturalny odruch obronny typu krok przez nartę - bo tak robisz ro bez nart. Na nartach nie możesz przekraczać jednej nogi drugą tylko odstawiasz nogę strony w którą lecisz. Generalnie chodzi o wyćwiczenie pewnych odruchów, które na nartach są inne niż w chodzeniu. Pozdro Dziękuję, teraz rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, Jan napisał: zdecydowanie zakrótkie i zaszerokie Rozbawił Cię ten analfabeta - mnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 14 minut temu, .Beata. napisał: Dziękuję, teraz rozumiem. jaki rozmiar bucików ma maluszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, Jan napisał: jaki rozmiar bucików ma maluszek ? 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 6 minut temu, Mitek napisał: Rozbawił Cię ten analfabeta - mnie też. Myślę, że Jan żartował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 18 minut temu, .Beata. napisał: Myślę, że Jan żartował. Cześć Z pewnością nie bo cały czas pisze z pominięciem podstawowych zasad pisowni polskiej, nawet jakiejkolwiek. 23 - co to za rozmiarówka? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu 13 minut temu, Mitek napisał: Cześć Z pewnością nie bo cały czas pisze z pominięciem podstawowych zasad pisowni polskiej, nawet jakiejkolwiek. 23 - co to za rozmiarówka? Pozdro Oki, błędy są to fakt, nie zwróciłam na nie uwagi, uśmiałam się z treści. Nie pamiętam dziecięcych rozmiarów, tak mi podała Natalia, ale jadę do Niko na lepienie pierogów, więc sama dokonam pomiaru. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 2 minuty temu, .Beata. napisał: Oki, błędy są to fakt, nie zwróciłam na nie uwagi, uśmiałam się z treści. Nie pamiętam dziecięcych rozmiarów, tak mi podała Natalia, ale jadę do Niko na lepienie pierogów, więc sama dokonam pomiaru. Wiesz no ja już słabo pamiętam ale pierwsze buty narciarskie moich dzieci to były jakieś 19 czy 18 (mogę się mylić) a to było jak miały już ponad dwa lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 5 godzin temu, .Beata. napisał: ale jadę do Niko na lepienie pierogów, więc sama dokonam pomiaru. najlepiej niech wsadzi nóżkę do ciasta na pierogi i wtedy zmierzysz dokładnie Zostały mi buciki na stopę o długości 15 cm a zanim pojawią się prawnuki to jeszcze trochę potrwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Nie widzę logiki w dziecięcej rozmiarówce, choć może kiedyś było inaczej. Rozmiar 23 jego bucików to wkładka 15 cm, a jego stopa 14 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, .Beata. napisał: Nie widzę logiki w dziecięcej rozmiarówce, choć może kiedyś było inaczej. Rozmiar 23 jego bucików to wkładka 15 cm, a jego stopa 14 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi