Skocz do zawartości

Nartki dla malucha

.Beata.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam zamiar wciągnąć do narciarskiego grona mojego wnuczka, ma rok i 3 m-ce, szukam jakiś wprowadzających opcji i pomysłów. O wyjezdzie w góry , w tym sezonie , nie ma mowy. Ale coś do przyzwyczajania, ciągania treningowo na kocu w domu tudzież po śniegu, i jeśli będzie śnieżnie -  zaliczanie góreczek na spacerze. Jeśli ktoś coś to będę wdzięczna. Pobieżnie szukając znalazłam taką opcję:

IMG_4124.thumb.jpeg.ce23b961f40dfc7d910d656912ede0ed.jpeg

Co o tym sądzicie?

pozdro

• Like 1

Cześć

Każdy sposób jest dobry. Indoktrynacja od lat najmłodszych daje znakomite efekty - tak jak czytania żonie w ciąży. Oglądanie transmisji z zawodów, walający się po domu sprzęt działa znakomicie. Ślizgać się można na wszystkim, nawet na butach przecież.

Jak człowiek chodzi to może jeździć na nartach a opanowanie posuwu, świadomości krawędzi oraz wyeliminowanie przekraczania to ważne rzeczy.

Fajnie jest zaczynać od razu z zestawem sprzętowym takim jak mają dorośli, w sensie całości idei.

Pozdrowienia serdeczne

Edytowane przez Mitek
  • Thanks 1

18 godzin temu, .Beata. napisał:

Cześć

Mam zamiar wciągnąć do narciarskiego grona mojego wnuczka, ma rok i 3 m-ce, szukam jakiś wprowadzających opcji i pomysłów. O wyjezdzie w góry , w tym sezonie , nie ma mowy. Ale coś do przyzwyczajania, ciągania treningowo na kocu w domu tudzież po śniegu, i jeśli będzie śnieżnie -  zaliczanie góreczek na spacerze. Jeśli ktoś coś to będę wdzięczna. Pobieżnie szukając znalazłam taką opcję:

Co o tym sądzicie?

pozdro

Doskonały wybór

• Like 1

20 godzin temu, .Beata. napisał:

Cześć

Co o tym sądzicie?

pozdro

zdecydowanie zakrótkie i zaszerokie

• Haha 1

17 godzin temu, .Beata. napisał:

Mitku, ja ledwo łapie równowagę na nartach a Ty mi z eliminacją przekraczania wyskakujesz? Czy mógłbyś troszkę prościej? 

Cześć

No u dzieci, zresztą nie tylko u dzieci występuje zawsze naturalny odruch obronny typu krok przez nartę - bo tak robisz ro bez nart. Na nartach nie możesz przekraczać jednej nogi drugą tylko odstawiasz nogę strony w którą lecisz. Generalnie chodzi o wyćwiczenie pewnych odruchów, które na nartach są inne niż w chodzeniu.

Pozdro

• Thanks 1

Godzinę temu, Mitek napisał:

Cześć

No u dzieci, zresztą nie tylko u dzieci występuje zawsze naturalny odruch obronny typu krok przez nartę - bo tak robisz ro bez nart. Na nartach nie możesz przekraczać jednej nogi drugą tylko odstawiasz nogę strony w którą lecisz. Generalnie chodzi o wyćwiczenie pewnych odruchów, które na nartach są inne niż w chodzeniu.

Pozdro

Dziękuję, teraz rozumiem.

13 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Z pewnością nie bo cały czas pisze z pominięciem podstawowych zasad pisowni polskiej, nawet jakiejkolwiek.

23 - co to za rozmiarówka?

Pozdro

Oki, błędy są to fakt, nie zwróciłam na nie uwagi, uśmiałam się z treści. 

Nie pamiętam dziecięcych rozmiarów, tak mi podała Natalia, ale jadę do Niko na lepienie pierogów, więc sama dokonam pomiaru.

• Like 1

2 minuty temu, .Beata. napisał:

Oki, błędy są to fakt, nie zwróciłam na nie uwagi, uśmiałam się z treści. 

Nie pamiętam dziecięcych rozmiarów, tak mi podała Natalia, ale jadę do Niko na lepienie pierogów, więc sama dokonam pomiaru.

Wiesz no ja już słabo pamiętam ale pierwsze buty narciarskie moich dzieci to były jakieś 19 czy 18 (mogę się mylić) a to było jak miały już ponad dwa lata.