Kompleks Górnik - Rzeczka
Napisano 03 wrzesień 2007 - 17:31
Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka.
Strona ośrodka: http://adresstrony.pl
Położenie
Dojazd
Parkingi
(Ilość miejsc, cena, odległość od stoku)
Miejscowości
(krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich)
Noclegi
Trasy
(liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki)
Ceny
(cennik karnetów itp)
Kamera online
(link do strony z kamerą online na stok)
Aktualne warunki
(link do strony z aktualnymi warunkami)
Serwis narciarski
(czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp)
Instruktorzy / Opieka nad dziećmi
Wyżywienie
(gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny)
Galeria zdjęć
(link do galerii zdjęć z tego ośrodka)
Napisano 30 grudzień 2007 - 18:18
Napisano 13 październik 2008 - 19:06
Bardzo dobre trasy do nauki. Niestety tylko orczyki.
Minus to slaba baza hotelowa i gastronomiczna. Duzo ludzi z Wroclawia w weekendy.
Napisano 13 październik 2008 - 21:10
- brak sztucznego nasniezania
- krotkie archaiczne wyciagi
- krótkie i słabo przygotowane stoki
- w weekendy bywa ze nie ma gdzie zaparkowac a w kolejkach stoi sie wiecej niz jezdzi
- kiepska gastronomia
- jasili sie porowna karnety czasowe np w zielencu to w Rzeczce jest drogo!!!
Z tych wzgledów nie jezdze tam juz w ogóle i czarno widze przyszłość tego ośrodka narciarskiego, a szkoda.
Napisano 14 październik 2008 - 01:47
www.cichy.foto.p9.pl - zapraszam do mojej galerii fotografii
Napisano 11 styczeń 2010 - 17:01
- brak sztucznego nasniezania odpowiedź: www.nastoku.info
- krotkie archaiczne wyciagi odpowiedź: archaiczne??? krótkie???? 5km od Rzeczki i masz Bukową Chatę wyciąg długości 5tki w Zieleńcu....
- krótkie i słabo przygotowane stoki odpowiedź: krótkie??? dawno nie byłeś
- w weekendy bywa ze nie ma gdzie zaparkowac a w kolejkach stoi sie wiecej niz jezdzi: byłeś w Zieleńcu???????
- kiepska gastronomia?????????????? to nie jedź w budkach przy stoku a w restauracjach
- jasili sie porowna karnety czasowe np w zielencu to w Rzeczce jest drogo!!! hahahah
Napisano 11 styczeń 2010 - 17:09

koleś, nie napinaj się tak bo kolega ma rację

Użytkownik 1/2prokrzysiek edytował ten post 11 styczeń 2010 - 17:12
Napisano 13 styczeń 2010 - 13:57
Napisano 13 styczeń 2010 - 20:47
piszecie ze drogo ze malo sniegu ze nie ma co jesc bzdura bzdura bzdura snieg lezy od swiat i jest go do bolu, na przeciwko wyciagu Wiktora powstala nowa knajpa karczma nad rzeczka szybko i tanio daja jesc i tanie noclegi, a ceny karnetow normalnie
w tym sezonie wszędzie mają śnieg, gorzej jak go nie będzie, bo armatek to chyba tam nie ma, a jak są to znikoma ilość(na bartku chyba są) i "uprawianie" stoku nie jest tam na wysokim poziomie

Napisano 14 styczeń 2010 - 15:50
w tym sezonie wszędzie mają śnieg, gorzej jak go nie będzie, bo armatek to chyba tam nie ma, a jak są to znikoma ilość(na bartku chyba są) i "uprawianie" stoku nie jest tam na wysokim poziomie
Przyzwoita ilość śniegu jest tam gdzie naśnieżano. "Na stoku" jest pokrywa przekraczająca 150 cm. znajdź mi stok w Polsce, który obecnie ma więcej śniegu. Poza tym ten sezon, na tym stoku został rozpoczęty 18 grudnia.
Wypowiedzi typu "chyba" nie odzwierciedlają dzisiejszej rzeczywistości. Bartek był kiedyś, teraz jest "Na Stoku". Co się zmieniło oprócz nazwy i właściciela? Wszystko!
Stok został przebudowany, teraz nawet początkujący narciarze dadzą sobie radę a dodatkowa "objazdówka" nieco wydłużyła stok. Postawiono darmowy wyciąg linowy "babylift" dla stawiających pierwsze kroki. Do tego darmowy parking (są gdzieś jeszcze darmowe parkingi przy stoku?).
Oczywiście są karnety czasowe oraz na punkty - za nie wykorzystane punkty zwracane są pieniądze. Na miejscu jest też wypożyczalnia ze sprzętem narciarskim i szkółka narciarska . Na temat restauracji i samym pensjonacie nie będę pisał. Można te miejsca pooglądać na zdjęciach na stronie www.nastoku.info.
Ceny samych karnetów też nie są wygórowane za 30 złotych można pozjeżdżać przez cztery godziny. Są osoby na tym stoku, które potrafią w tym czasie zjechać ponad 50-60 razy.
Zapraszam "Na Stok" do Rzeczki a później proszę o komentarze, opinie, wnioski i interpelacje. Tutaj jak i na stronie www.nastoku.info.
- krzysiek358 podziękował za tę wiadomość
Napisano 14 styczeń 2010 - 17:31
Aktualnie jest w fazie kończenia, ale można już powoli zaglądać, w najbliższym czasie zostanie uruchomiona kamera internetowa oraz spis noclegów i gastronomii:D
Portal Rzeczka Sokolec spis noclegów oraz gastronomii
Taki mały news dotyczący Zieleńca
http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html
Napisano 14 styczeń 2010 - 19:43

to dobrze, że się coś dzieje ale jak sam napisałeś tylko "na stoku" coś robi, a tu już ktoś generalizował jaka to cała Rzeczka jest super nowoczesna teraz
Napisano 14 styczeń 2010 - 20:41

Utarło się, że Rzeczka to Górnik co jest dla nas krzywdzące. Od kliku lat staramy się zmienić to postrzeganie. Poprzednie wypowiedzi są z sprzed kilku lat i wyrażą opinie na temat Górnika. Uważam natomiast, że Rzeczka to także my. I za każdym razem gdy ktoś coś złego mówi na temat Rzeczki to budzi się we mnie lokalny patriotyzm.

- edwin110 podziękował za tę wiadomość
Napisano 14 styczeń 2010 - 20:47

nie aż tak kliku lat, bo sprzed 1,5 roku

Napisano 14 styczeń 2010 - 22:50
A są : w Zielencu wszystkie parkingi darmowe, w Czarnej Górze też, w Kamienicy też, w Świeradowie też. A tak przez ciekawosc ile samochodów pomiesci ten parking?Do tego darmowy parking (są gdzieś jeszcze darmowe parkingi przy stoku?)[/URL].
Napisano 15 styczeń 2010 - 14:53
Stara oprawa i ramki troche rażą ale informacje mają na bieżąco i jest kilka kamerek zebranych w jednym miejscu. Swoją drogą 10 lat temu założyciele strony czynili starania zjednoczenia wszystkich razem dla dobra ogółu i stworzenia ciekawej alternatywy dla zieleńca. Jednak każdy sobie dalej szkrobie. Fajnie że pojawiają się nowe adresy promujące te okolice i propagujące te świetne tereny. Moża wam uda się coś nakręcić
Pozdro
Napisano 16 styczeń 2010 - 01:19
Napisano 16 styczeń 2010 - 15:33

Generalnie na weekendy jeżdzę do Czech,ale dzisiaj postanowiłem zrobić mały rekonesans na stare śmieci przed jutrzejszym wyjazdem.
Z mieszanymi uczuciami wybrałem się do Rzeczki-wyciąg Na stoku.
Pojechałem na 12-tą. Pierwsze zaskoczenie- bez problemu z parkowaniem.
Myślałem że będa tłumy,tu tez miłe zaskoczenie,
zero stania w kolejce.
Przejde do sedna,stok przygotowany wyśmienicie,myslałem że będzie mulda na muldzie o tej porze,a tu największa niespodzianka,do końca ani jednej muldy.
Do tej pory myslałem,że to nie możliwe w Polsce,ale oni jeśli chodzi o przygotowanie stoku,brali chyba lekcje u Austryjaków,lub Włochów.
Dla nowych właścicieli 5+.
Napisano 16 styczeń 2010 - 17:12

Napisano 16 styczeń 2010 - 21:00
O wyciągach na przełęczy już dawno zapomniałem.. panuje tam wciąż niestety głęboka komuna..ktoś tam powyżej pisał coś o jakiś restauracjach.. bardzo duża przesada:eek: poza tym trasy tam są wybitnie dla początkujących..
Na stoku, bartek, ja na to wciąż mówię "śfup" - z racji tego, ze był to kiedys wyciąg tej fabryki, a że śfup produkował i produkuje miedzy innymi armatki śnieżne, ten wyciag miał już sztuczne nasnieżanie chyba pod koniec lat 80-tych, myśle że jako jeden z nielicznych w PL..

pojechałem w 2 dzien swiąt, gdzie dookoła było zielono i wiosna, a tam jazda na okragło..z wrocławia wiadomo, wybieram jednak czechy czy cokolwiek innego, bo jednak na śfupie 10 szerszych skrętów gigantem i jesteś na dole..