nikon255 Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Zakupiłem ze znanego sklepu pilnik kunzmann. Szczesliwy otwieram paczuszke i mnie zamurowało. Co to kur.. jest?! Czy kunzmann to jakies chinskie gowno czy zostalem wydymany? Obok toko medium za takie same pieniadze - 60zl. Kunzmann nawet do pilowania paznokci sie nie nadaje... Pilnik z leroja za 10zl do ostrzenia lancucha pilarki jest bardzo dobrze wykonany, podobnie jak toko. Ostry jak brzytewka. No zachcialo mi sie grubego pilnika... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszo86 Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Jeśli mam być szczery i subiektywny to Kunzmanna nigdy nie ceniłem za jakość Jak zależy Ci na porządnym grubym pilniki to jest jeszcze Holmenkol ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_senior Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Zakupiłem ze znanego sklepu pilnik kunzmann. Szczesliwy otwieram paczuszke i mnie zamurowało. Co to kur.. jest?! Czy kunzmann to jakies chinskie gowno czy zostalem wydymany? Obok toko medium za takie same pieniadze - 60zl. Kunzmann nawet do pilowania paznokci sie nie nadaje... Pilnik z leroja za 10zl do ostrzenia lancucha pilarki jest bardzo dobrze wykonany, podobnie jak toko. Ostry jak brzytewka. No zachcialo mi sie grubego pilnika... Próbowałeś piłować? Może tylko wygląda fatalnie a piłuje OK. Ja używam od lat pilnik Kunzmanna, a nawet dwa różne, i nie narzekam. Może popsuła się jakość? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 13, 2021 Author Share Posted January 13, 2021 Zapodaj prosze pare szczegolowych fotek Twoich pilnikow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Zbychu_J Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 A może mi ktoś powiedzieć czym się te pilniki różnią od np: takiego? http://www.jarmex.eu...paa-2002-do-pil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... a_senior Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Zapodaj prosze pare szczegolowych fotek Twoich pilnikow. To te dwa. Na jednym widzę napis SKS. Na drugiej stronie widać, że oba są z Portugalii. Oba kupione w sklepie Remisport jako Kunzmanna. Miałem jeszcze ostrzałkę Kunzmanna z krótkim pilnikiem, który wymieniałem 2-3 razy. Pożyczyłem koledze na wieczne nieoddanie, bo sam kupiłem kątownik i owe pilniki ze zdjęć. Ustawienie pilników trzeba cały czas nieznacznie zmieniać w kątowniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 14, 2021 Author Share Posted January 14, 2021 Senior od razu widac ze Twoje sa porzadne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 14, 2021 Author Share Posted January 14, 2021 A może mi ktoś powiedzieć czym się te pilniki różnią od np: takiego?http://www.jarmex.eu...paa-2002-do-pil Mam taki z leroya. Tnie dobrze ale nie jest tak plaski jak te typowo narciarskie. Lekko skrecony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 To te dwa. Na jednym widzę napis SKS. Na drugiej stronie widać, że oba są z Portugalii. Oba kupione w sklepie Remisport jako Kunzmanna. Miałem jeszcze ostrzałkę Kunzmanna z krótkim pilnikiem, który wymieniałem 2-3 razy. Pożyczyłem koledze na wieczne nieoddanie, bo sam kupiłem kątownik i owe pilniki ze zdjęć. Ustawienie pilników trzeba cały czas nieznacznie zmieniać w kątowniku. Podobny pilnik kupiłem gdzieś " w sklepie żelaznym na rogu", jednociety, do ostrzenia pił. Ma nieco mniejszą grubośc i ogólnie mniej staranne wykończenie, ale część robocza bardzo przyzwoita. Cena kilkanaście zł. Przed pierwszym użyciem obciąłem ten szpikulec do mocowania uchwytu. Nie wyglądał bezpiecznie stercząc do góry...... ;-). Przy okazji - pojawiły sie pilniki diament w niezłej cenie. Cud jakości to nie jest, ale poprzednie takie na kilka lat starczyły.... https://www.ceneo.pl...ccaAlpcEALw_wcB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 10 months later... nikon255 Posted December 1, 2021 Author Share Posted December 1, 2021 W dniu 13.01.2021 o 23:15, Lukaszo86 napisał: Jeśli mam być szczery i subiektywny to Kunzmanna nigdy nie ceniłem za jakość Jak zależy Ci na porządnym grubym pilniki to jest jeszcze Holmenkol 😉 wedle zalecenia wzialem duzego holmenkola i gra gitara 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Jakość pilników Kunzmann
nikon255 Posted January 13, 2021 Author Share Posted January 13, 2021 Zapodaj prosze pare szczegolowych fotek Twoich pilnikow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbychu_J Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 A może mi ktoś powiedzieć czym się te pilniki różnią od np: takiego? http://www.jarmex.eu...paa-2002-do-pil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_senior Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Zapodaj prosze pare szczegolowych fotek Twoich pilnikow. To te dwa. Na jednym widzę napis SKS. Na drugiej stronie widać, że oba są z Portugalii. Oba kupione w sklepie Remisport jako Kunzmanna. Miałem jeszcze ostrzałkę Kunzmanna z krótkim pilnikiem, który wymieniałem 2-3 razy. Pożyczyłem koledze na wieczne nieoddanie, bo sam kupiłem kątownik i owe pilniki ze zdjęć. Ustawienie pilników trzeba cały czas nieznacznie zmieniać w kątowniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 14, 2021 Author Share Posted January 14, 2021 Senior od razu widac ze Twoje sa porzadne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 14, 2021 Author Share Posted January 14, 2021 A może mi ktoś powiedzieć czym się te pilniki różnią od np: takiego?http://www.jarmex.eu...paa-2002-do-pil Mam taki z leroya. Tnie dobrze ale nie jest tak plaski jak te typowo narciarskie. Lekko skrecony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 To te dwa. Na jednym widzę napis SKS. Na drugiej stronie widać, że oba są z Portugalii. Oba kupione w sklepie Remisport jako Kunzmanna. Miałem jeszcze ostrzałkę Kunzmanna z krótkim pilnikiem, który wymieniałem 2-3 razy. Pożyczyłem koledze na wieczne nieoddanie, bo sam kupiłem kątownik i owe pilniki ze zdjęć. Ustawienie pilników trzeba cały czas nieznacznie zmieniać w kątowniku. Podobny pilnik kupiłem gdzieś " w sklepie żelaznym na rogu", jednociety, do ostrzenia pił. Ma nieco mniejszą grubośc i ogólnie mniej staranne wykończenie, ale część robocza bardzo przyzwoita. Cena kilkanaście zł. Przed pierwszym użyciem obciąłem ten szpikulec do mocowania uchwytu. Nie wyglądał bezpiecznie stercząc do góry...... ;-). Przy okazji - pojawiły sie pilniki diament w niezłej cenie. Cud jakości to nie jest, ale poprzednie takie na kilka lat starczyły.... https://www.ceneo.pl...ccaAlpcEALw_wcB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 10 months later... nikon255 Posted December 1, 2021 Author Share Posted December 1, 2021 W dniu 13.01.2021 o 23:15, Lukaszo86 napisał: Jeśli mam być szczery i subiektywny to Kunzmanna nigdy nie ceniłem za jakość Jak zależy Ci na porządnym grubym pilniki to jest jeszcze Holmenkol 😉 wedle zalecenia wzialem duzego holmenkola i gra gitara 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing
nikon255 Posted January 14, 2021 Author Share Posted January 14, 2021 Senior od razu widac ze Twoje sa porzadne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted January 14, 2021 Author Share Posted January 14, 2021 A może mi ktoś powiedzieć czym się te pilniki różnią od np: takiego?http://www.jarmex.eu...paa-2002-do-pil Mam taki z leroya. Tnie dobrze ale nie jest tak plaski jak te typowo narciarskie. Lekko skrecony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 To te dwa. Na jednym widzę napis SKS. Na drugiej stronie widać, że oba są z Portugalii. Oba kupione w sklepie Remisport jako Kunzmanna. Miałem jeszcze ostrzałkę Kunzmanna z krótkim pilnikiem, który wymieniałem 2-3 razy. Pożyczyłem koledze na wieczne nieoddanie, bo sam kupiłem kątownik i owe pilniki ze zdjęć. Ustawienie pilników trzeba cały czas nieznacznie zmieniać w kątowniku. Podobny pilnik kupiłem gdzieś " w sklepie żelaznym na rogu", jednociety, do ostrzenia pił. Ma nieco mniejszą grubośc i ogólnie mniej staranne wykończenie, ale część robocza bardzo przyzwoita. Cena kilkanaście zł. Przed pierwszym użyciem obciąłem ten szpikulec do mocowania uchwytu. Nie wyglądał bezpiecznie stercząc do góry...... ;-). Przy okazji - pojawiły sie pilniki diament w niezłej cenie. Cud jakości to nie jest, ale poprzednie takie na kilka lat starczyły.... https://www.ceneo.pl...ccaAlpcEALw_wcB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 10 months later... nikon255 Posted December 1, 2021 Author Share Posted December 1, 2021 W dniu 13.01.2021 o 23:15, Lukaszo86 napisał: Jeśli mam być szczery i subiektywny to Kunzmanna nigdy nie ceniłem za jakość Jak zależy Ci na porządnym grubym pilniki to jest jeszcze Holmenkol 😉 wedle zalecenia wzialem duzego holmenkola i gra gitara 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0
nikon255 Posted December 1, 2021 Author Share Posted December 1, 2021 W dniu 13.01.2021 o 23:15, Lukaszo86 napisał: Jeśli mam być szczery i subiektywny to Kunzmanna nigdy nie ceniłem za jakość Jak zależy Ci na porządnym grubym pilniki to jest jeszcze Holmenkol 😉 wedle zalecenia wzialem duzego holmenkola i gra gitara 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts