Jakość pilników Kunzmann
Napisano 13 styczeń 2021 - 23:08
Zakupiłem ze znanego sklepu pilnik kunzmann. Szczesliwy otwieram paczuszke i mnie zamurowało. Co to kur.. jest?! Czy kunzmann to jakies chinskie gowno czy zostalem wydymany? Obok toko medium za takie same pieniadze - 60zl. Kunzmann nawet do pilowania paznokci sie nie nadaje... Pilnik z leroja za 10zl do ostrzenia lancucha pilarki jest bardzo dobrze wykonany, podobnie jak toko. Ostry jak brzytewka. No zachcialo mi sie grubego pilnika...
Napisano 13 styczeń 2021 - 23:15
Jak zależy Ci na porządnym grubym pilniki to jest jeszcze Holmenkol ;-)
moje posty mogą zawierać lokowanie produktu
Napisano 14 styczeń 2021 - 00:10
Zakupiłem ze znanego sklepu pilnik kunzmann. Szczesliwy otwieram paczuszke i mnie zamurowało. Co to kur.. jest?! Czy kunzmann to jakies chinskie gowno czy zostalem wydymany? Obok toko medium za takie same pieniadze - 60zl. Kunzmann nawet do pilowania paznokci sie nie nadaje... Pilnik z leroja za 10zl do ostrzenia lancucha pilarki jest bardzo dobrze wykonany, podobnie jak toko. Ostry jak brzytewka. No zachcialo mi sie grubego pilnika...
Próbowałeś piłować? Może tylko wygląda fatalnie a piłuje OK. Ja używam od lat pilnik Kunzmanna, a nawet dwa różne, i nie narzekam. Może popsuła się jakość?
Napisano 14 styczeń 2021 - 00:17
Napisano 14 styczeń 2021 - 10:23
A może mi ktoś powiedzieć czym się te pilniki różnią od np: takiego?
http://www.jarmex.eu...paa-2002-do-pil
Napisano 14 styczeń 2021 - 10:25
Zapodaj prosze pare szczegolowych fotek Twoich pilnikow.
To te dwa. Na jednym widzę napis SKS. Na drugiej stronie widać, że oba są z Portugalii. Oba kupione w sklepie Remisport jako Kunzmanna. Miałem jeszcze ostrzałkę Kunzmanna z krótkim pilnikiem, który wymieniałem 2-3 razy. Pożyczyłem koledze na wieczne nieoddanie, bo sam kupiłem kątownik i owe pilniki ze zdjęć. Ustawienie pilników trzeba cały czas nieznacznie zmieniać w kątowniku.
Napisano 14 styczeń 2021 - 10:28

Napisano 14 styczeń 2021 - 10:29
Mam taki z leroya. Tnie dobrze ale nie jest tak plaski jak te typowo narciarskie. Lekko skrecony.A może mi ktoś powiedzieć czym się te pilniki różnią od np: takiego?
http://www.jarmex.eu...paa-2002-do-pil
Napisano 14 styczeń 2021 - 10:48
To te dwa. Na jednym widzę napis SKS. Na drugiej stronie widać, że oba są z Portugalii. Oba kupione w sklepie Remisport jako Kunzmanna. Miałem jeszcze ostrzałkę Kunzmanna z krótkim pilnikiem, który wymieniałem 2-3 razy. Pożyczyłem koledze na wieczne nieoddanie, bo sam kupiłem kątownik i owe pilniki ze zdjęć. Ustawienie pilników trzeba cały czas nieznacznie zmieniać w kątowniku.
Podobny pilnik kupiłem gdzieś " w sklepie żelaznym na rogu", jednociety, do ostrzenia pił. Ma nieco mniejszą grubośc i ogólnie mniej staranne wykończenie, ale część robocza bardzo przyzwoita. Cena kilkanaście zł. Przed pierwszym użyciem obciąłem ten szpikulec do mocowania uchwytu. Nie wyglądał bezpiecznie stercząc do góry...... ;-).
Przy okazji - pojawiły sie pilniki diament w niezłej cenie. Cud jakości to nie jest, ale poprzednie takie na kilka lat starczyły....
https://www.ceneo.pl...ccaAlpcEALw_wcB
- Friski podziękował za tę wiadomość