Skocz do zawartości

Gdzie wymienię narty dla dziecka w Warszawie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Podpowiecie dobre miejsce na „wymianę nart” dla dziecka w Warszawie ?

Córka ma 9 lat, 125 cm wzrostu, narty Salomon 110, prawie jak nowe, chętnie bym wymienił na 120, ew. 130, ale w równie dobrym stanie. To będzie jej 4 sezon na nartach, zawsze ma tydzień w szkółce, ostatnio nawet dwa tygodnie. Zawodnikiem nie chce być, ale pomyka swobodnie.

• 3 tygodnie później...

No jak się zacznie sezon to spróbuję. Raczej z dopłatą, bo potrzebuję trochę lepsze, z rdzeniem drewnianym.

Kolejne hasło mit działa.

To jest dziewczyna, która uczy się jeździć. Kup jej dowolną nartę juniorską równą wzrostowi lub minimalnie dłuższą. Ważne, żeby była taliowana, niezbyt szeroka i ... lekka - jak zresztą wszystkie narty na tym poziomie.

Giełda w Warszawie funkcjonuje i można próbować. Mogę dać znać kiedy ruszy.

Pozdrowienia

• 5 lat później...

Cześć Mario33,

jest co najmniej kilka takich punktów. Raczej małe szanse, że zrobisz to bez dopłaty, bo to są jednak biznesy, które żyją z tego, że dzieci rosną. Ja osobiście znam, bo kiedyś korzystałem na potrzeby sprzęty narciarsko-rowerowego z trzech-czterech punktów w prawobrzeżnej Warszawie:
SnowBike - na Derkaczy w Falenicy

Senator.ski - w okolicach Chełmżyńskiej, przy lasku Olszynka

W Aninie na Lucerny

Na Podstołecznej, przy Wale Miedzeszyńskim (to chyba już administracyjnie Józefów)

Kwota dopłaty oczywiście zależy od tego co przynosisz i co zabierasz oraz Twoich zdolności negocjacyjnych. Ten interes oczywiście zawsze bardziej się opłata sklepowi, ale dzięki temu oni funkcjonują.

Ale... Przy lepszym sprzęcie klasy "junior race" dużo bardziej opłaca się samemu sprzedać i samemu poszukać na grupach FB ze sprzętem. Tam możesz wyjść na zero, a czasem trafić na prawdę pożądny sprzęt za dobre pieniądze. Mignęły mi niedawno Rossi GS w mniej więcej odpowiedniej długości (rekomendowanej dla drobnych U10i, ale pomińmy konkretne cyfry, bo nie chcę, żebyś się sugerował zdaniem "eksperta z internetu';-), który na oczy nie widział Twojego dziecka)) za coś ok. 3 paczek. Na oko model 21/22. Sprzęt w sklepach z używkami jest zwykle o wieeeele starszy i gorzej traktowany serwisowo. Znaczy nie jest serwisowany wcale, a sprzęt sportowy z całą pewnością jest regularnie. To na co głównie trzeba zwrócić uwagę, to czy mają jeszcze trochę krawędzi.

Pozdrowienia