Jump to content

Skromny freeride by Mario

Recommended Posts

Chciałem się pochwalić tutejszej społeczności kilkoma zjazdami freeride w Sudetach.

Nakręcone, jak nakręcone, ale coś tam widać. Niemniej kamerzyście jestem bardzo wdzięczny :-) 

Ze względów formalnych umieszczam na krótki czas, aby zainteresowani zobaczyli.

Śpieszcie się :-)

[adres]

Chciałem się pochwalić tutejszej społeczności kilkoma zjazdami freeride w Sudetach.

Nakręcone, jak nakręcone, ale coś tam widać. Niemniej kamerzyście jestem bardzo wdzięczny :-) 

Ze względów formalnych umieszczam na krótki czas, aby zainteresowani zobaczyli.

Śpieszcie się :-)

mandacik będzie?

game over :-)

za dawnych czasów, jako dzieciaki zbieraliśmy ręcznie jagody w kotle Szrenickim. Zostaliśmy złapani przez straż parku. Kazali nam wysypać jagody pieczołowicie zbierane przez pare godzin.

Powiedziałam, że nie ma mowy i zaczęlismy je zjadać. Na to strażnik przez krótkofalówkę " osobnicy w szybkim tempie zjadają dowód przestępstwa".... :lol:

Sciana to w bok od krzesla, tu pod wyciagiem, lepiej jeszcze obok w druga strone, przynajmniej jak snieg swiezy, bo miekko. No ale okolica piekna. Jak i zdjecie.

ściana to cały ten stok, wtedy nie było ratraków wyznaczających granicę trasy

0000018139.jpg

Z 3 zdjec "sciane" pokazuje tylko zdjecie 1. Pod wyciagiem bylo malo jazdy bo las siegal wyzej. Dzis granica lasu sie obnizyla ale jednoczesnie gorna stacja zaburzyla jazde. Stary wyciag
1 osobowy prowadzil do pierwszych skalek szczytu Szrenicy. Las a nie ratraki wytyczaly "sciane".

Z 3 zdjec "sciane" pokazuje tylko zdjecie 1. Pod wyciagiem bylo malo jazdy bo las siegal wyzej. Dzis granica lasu sie obnizyla ale jednoczesnie gorna stacja zaburzyla jazde. Stary wyciag
1 osobowy prowadzil do pierwszych skalek szczytu Szrenicy. Las a nie ratraki wytyczaly "sciane".

stromy kawałek, czyli ściana nie miała lasu, rosła tam tylko kosówka. Przy dobrych zimach prawie cała kryła się pod śniegiem. Ja się wychowałam na ścianie

naiwnie ale tez powaznie spytam: to jak jest snieg poza szlakiem to nie mozna na nim jezdzic???

no nie; sa wyznaczone pozaszlakowe trasy skitourowe; otyczkowane bedzie ich z piec w cz

mario zwykle kaze innym jezdzic miedzy nimi, no chyba ze on sam jedzie, to wtedy zleby;-)

Załączone miniatury

• DSC_2007.JPG