Gabrik Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Witam po przerwie letniej....mam pytanko czy ktoś z forumowiczów był w tytułowym ośrodku i mógłby opisać wrażenia? Głównie czy dla początkujących się sprawdzi i jak kształtuje się cenowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dafcio Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Byłem jeden dzień. Niestety mgła nie pozwoliła objeździć całości. Trasy są całkiem fajne. Dla początkujących są przynajmniej dwie długie szerokie. Jak bardzo początkujących masz na myśli? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olioli Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Witam po przerwie letniej....mam pytanko czy ktoś z forumowiczów był w tytułowym ośrodku i mógłby opisać wrażenia? Głównie czy dla początkujących się sprawdzi i jak kształtuje się cenowo? Bardzo miły ośrodek, tanie karnety, promocje dla rodzin z dziećmi. Polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted September 15, 2019 Author Share Posted September 15, 2019 Byłem jeden dzień. Niestety mgła nie pozwoliła objeździć całości. Trasy są całkiem fajne. Dla początkujących są przynajmniej dwie długie szerokie. Jak bardzo początkujących masz na myśli? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Z mojego punktu widzenia bardzo początkujący. Dorosłe osoby z licznikiem w uproszczeniu do 10 dni jazdy. I szukam czegoś we Włoszech aby było luźno, dłuższe i szersze trasy niż w Polsce, a jednocześnie podobnie wyszło cenowo (może zbyt dużo wymagam ale ponoć da się, według zasłyszanych opowieści). Wczoraj jeszcze natrafiłem na Monte Bondone, znalazłem opis tego miejsca z podaną wiadomością, iż ostatni, 20 kilometrowy odcinek dojazdu (droga SP85) jest bardzo wymagający wręcz niebezpieczny? Natomiast nie mam żadnego doświadczenia w poszukiwaniu kwater w takich miejscach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... dafcio Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 Monte Bondone raczej wam nie podejdzie. Dosłownie jedną trasa dla osób z 10 dniami na nartach. Zobacz jeszcze Folgarię Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... wapniakos Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 jeśli cenowo ma być zblizone do PL a przy tym łagodnie, szeroko i przyjemnie, to:1. Folgaria - Lavarone,2. Aprica3. San Martino di Costrozza razem z Passo Rollei troszkę droższe4. Civetta5. Carezza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 jeśli cenowo ma być zblizone do PL a przy tym łagodnie, szeroko i przyjemnie, to: 1. Folgaria - Lavarone, 2. Aprica 3. San Martino di Costrozza razem z Passo Rolle i troszkę droższe 4. Civetta 5. Carezza Szukać czegoś w ośrodkach Sierra Nevea / Tarvisio / Ravascletto / Sappada / Piancavallo chyba są zarządzane prze promotour Są dużo tańsze niż Dolomity ( skipass 6 dniowy w ub roku 165 euro przy mniej więcej 270 w Dolomitach ) i są... bliżej bo niedaleko od trójstyku granic Austria - Słowenia - Włochy. Szczególnie Sappada - trasy dosyć długie - głównie niebieskie, choć infrastruktura wyciągowa leciwa ( głównie dwójki ), za to raczej pustawo , nawet w okresie high season Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 years later... a_senior Posted January 31, 2023 Share Posted January 31, 2023 (edited) Wrzucę filmik z zeszłorocznego wyjazdu na Paganella. Chyba go tu jeszcze nie dawałem, a jeśli tak to sorry. O samym wyjeździe i jego kulisach pisałem. Filmik pokazuje głównie piękne pejzaże i widoki, bo pogoda dopisała. Może się komuś wybierającemu sie w te rejony przyda. Aha, w filmie pojawia się motyw "Wszystkiego Najlepszego" czyli po wł. "Buon Compleanno". To z okazji bardzo okrągłej rocznicy urodzin mojej Lepszej Połowy. 🙂 RASC i hotel zorganizowali co trzeba. https://photos.app.goo.gl/Ug2mabsNWhuAZJco7 Edited February 6, 2023 by a_senior 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Narciarstwo Paganella
Gabrik Posted September 15, 2019 Author Share Posted September 15, 2019 Byłem jeden dzień. Niestety mgła nie pozwoliła objeździć całości. Trasy są całkiem fajne. Dla początkujących są przynajmniej dwie długie szerokie. Jak bardzo początkujących masz na myśli? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Z mojego punktu widzenia bardzo początkujący. Dorosłe osoby z licznikiem w uproszczeniu do 10 dni jazdy. I szukam czegoś we Włoszech aby było luźno, dłuższe i szersze trasy niż w Polsce, a jednocześnie podobnie wyszło cenowo (może zbyt dużo wymagam ale ponoć da się, według zasłyszanych opowieści). Wczoraj jeszcze natrafiłem na Monte Bondone, znalazłem opis tego miejsca z podaną wiadomością, iż ostatni, 20 kilometrowy odcinek dojazdu (droga SP85) jest bardzo wymagający wręcz niebezpieczny? Natomiast nie mam żadnego doświadczenia w poszukiwaniu kwater w takich miejscach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... dafcio Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 Monte Bondone raczej wam nie podejdzie. Dosłownie jedną trasa dla osób z 10 dniami na nartach. Zobacz jeszcze Folgarię Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... wapniakos Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 jeśli cenowo ma być zblizone do PL a przy tym łagodnie, szeroko i przyjemnie, to:1. Folgaria - Lavarone,2. Aprica3. San Martino di Costrozza razem z Passo Rollei troszkę droższe4. Civetta5. Carezza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 jeśli cenowo ma być zblizone do PL a przy tym łagodnie, szeroko i przyjemnie, to: 1. Folgaria - Lavarone, 2. Aprica 3. San Martino di Costrozza razem z Passo Rolle i troszkę droższe 4. Civetta 5. Carezza Szukać czegoś w ośrodkach Sierra Nevea / Tarvisio / Ravascletto / Sappada / Piancavallo chyba są zarządzane prze promotour Są dużo tańsze niż Dolomity ( skipass 6 dniowy w ub roku 165 euro przy mniej więcej 270 w Dolomitach ) i są... bliżej bo niedaleko od trójstyku granic Austria - Słowenia - Włochy. Szczególnie Sappada - trasy dosyć długie - głównie niebieskie, choć infrastruktura wyciągowa leciwa ( głównie dwójki ), za to raczej pustawo , nawet w okresie high season Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 years later... a_senior Posted January 31, 2023 Share Posted January 31, 2023 (edited) Wrzucę filmik z zeszłorocznego wyjazdu na Paganella. Chyba go tu jeszcze nie dawałem, a jeśli tak to sorry. O samym wyjeździe i jego kulisach pisałem. Filmik pokazuje głównie piękne pejzaże i widoki, bo pogoda dopisała. Może się komuś wybierającemu sie w te rejony przyda. Aha, w filmie pojawia się motyw "Wszystkiego Najlepszego" czyli po wł. "Buon Compleanno". To z okazji bardzo okrągłej rocznicy urodzin mojej Lepszej Połowy. 🙂 RASC i hotel zorganizowali co trzeba. https://photos.app.goo.gl/Ug2mabsNWhuAZJco7 Edited February 6, 2023 by a_senior 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing
dafcio Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 Monte Bondone raczej wam nie podejdzie. Dosłownie jedną trasa dla osób z 10 dniami na nartach. Zobacz jeszcze Folgarię Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapniakos Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 jeśli cenowo ma być zblizone do PL a przy tym łagodnie, szeroko i przyjemnie, to:1. Folgaria - Lavarone,2. Aprica3. San Martino di Costrozza razem z Passo Rollei troszkę droższe4. Civetta5. Carezza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piskoor Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 jeśli cenowo ma być zblizone do PL a przy tym łagodnie, szeroko i przyjemnie, to: 1. Folgaria - Lavarone, 2. Aprica 3. San Martino di Costrozza razem z Passo Rolle i troszkę droższe 4. Civetta 5. Carezza Szukać czegoś w ośrodkach Sierra Nevea / Tarvisio / Ravascletto / Sappada / Piancavallo chyba są zarządzane prze promotour Są dużo tańsze niż Dolomity ( skipass 6 dniowy w ub roku 165 euro przy mniej więcej 270 w Dolomitach ) i są... bliżej bo niedaleko od trójstyku granic Austria - Słowenia - Włochy. Szczególnie Sappada - trasy dosyć długie - głównie niebieskie, choć infrastruktura wyciągowa leciwa ( głównie dwójki ), za to raczej pustawo , nawet w okresie high season Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 years later... a_senior Posted January 31, 2023 Share Posted January 31, 2023 (edited) Wrzucę filmik z zeszłorocznego wyjazdu na Paganella. Chyba go tu jeszcze nie dawałem, a jeśli tak to sorry. O samym wyjeździe i jego kulisach pisałem. Filmik pokazuje głównie piękne pejzaże i widoki, bo pogoda dopisała. Może się komuś wybierającemu sie w te rejony przyda. Aha, w filmie pojawia się motyw "Wszystkiego Najlepszego" czyli po wł. "Buon Compleanno". To z okazji bardzo okrągłej rocznicy urodzin mojej Lepszej Połowy. 🙂 RASC i hotel zorganizowali co trzeba. https://photos.app.goo.gl/Ug2mabsNWhuAZJco7 Edited February 6, 2023 by a_senior 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0
a_senior Posted January 31, 2023 Share Posted January 31, 2023 (edited) Wrzucę filmik z zeszłorocznego wyjazdu na Paganella. Chyba go tu jeszcze nie dawałem, a jeśli tak to sorry. O samym wyjeździe i jego kulisach pisałem. Filmik pokazuje głównie piękne pejzaże i widoki, bo pogoda dopisała. Może się komuś wybierającemu sie w te rejony przyda. Aha, w filmie pojawia się motyw "Wszystkiego Najlepszego" czyli po wł. "Buon Compleanno". To z okazji bardzo okrągłej rocznicy urodzin mojej Lepszej Połowy. 🙂 RASC i hotel zorganizowali co trzeba. https://photos.app.goo.gl/Ug2mabsNWhuAZJco7 Edited February 6, 2023 by a_senior 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts