Jump to content

Jak najtaniej wysłać narty?

bodex4
 Share

Recommended Posts

Daj ogłoszenie w serwisach gumtree itp. ... Często ktoś jeździ jakąś trasą i za niewielką opłatą weźmie paczkę... Albo spróbuj pocztą, lecz musisz pamietać, że oni mają ograniczenia gabarytowe (chyba do 1,5m, ale moja deska 162cm przeszła)...

kilka dni temu wysyłałem narty 155 cm, ok. 3 kg poprzez http://sendit.pl/, koszt niecałe 17 zł kurier odebrał paczkę ze wskazanego adresu, a na drugi dzień była na miejscu, obłsugiwało to DPD

Tesz doszedłem że najtaniej to przez Sendit 2-3 razy taniej niż bezpośrednio przez DPD lub UPS. Pewnie Sendit ma maumowę z tymi firmami i stąd te ceny . Poczta przyjmuje do 150 cm ewentualnie do 5 % większe. Ponoć bardziej rygorystycznie patrzą teraz na odstępstaw w wielkości (tak mi powiedziano).

Czy macie najlepszą a przede wszystkim najtańszą formę wysyłki nart (z ubezpieczeniem). Znalazłem DHL za 93 zł UPS 76 zł K-EX 50 zł ale tutaj trzeba płacić z konta internetowego, a moje karty nie sa powiązane z kontem bankowym:(

wysyłałem przez DHL ostatnio i rzeczywiście na necie pisało 93 zł a w rzeczywistości zapłaciłem koło 60zł ;)

Ja polecam usługę GLS Parcel Service. Za wysyłkę nart płacisz ryczałt 40 zł. Jedyny warunek to musisz zanieść narty do punktu GLS - tzw. Parcel Shop'u. Spis punktów i inne informacje znajdziesz na stronie GLS'u. Dostawa w jeden dzień, kurier oczywiście dostarcza przesyłkę pod drzwi (adresatr nie musi chodzić do Parcel Shop'u). Wysyłałem już tak co najmniej kilka nart i nigdy nie było problemów.

Tesz doszedłem że najtaniej to przez Sendit 2-3 razy taniej niż bezpośrednio przez DPD lub UPS. Pewnie Sendit ma maumowę z tymi firmami i stąd te ceny . Poczta przyjmuje do 150 cm ewentualnie do 5 % większe. Ponoć bardziej rygorystycznie patrzą teraz na odstępstaw w wielkości (tak mi powiedziano).

Sendit jest spółką córką allegro to i ceny mają dobre, to jedyny kurier z którego korzystam.