Morwi Napisano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Nurtuje mnie pytanie jak działa podgrzewana kanapa na wyciągu krzesełkowym.Nigdy nie jechałem akurat takim krzesłem z tąd moje pytanie,jak to działa i jak się sprawuję.Pytanie może trochę głupie ale chce cię coś o tym dowiedzieć.Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 szybko działające grzałki w siedzisku .... kanapa dojeżdża do stacji dolnej ( na górnej nie ma to sensu), - gdzieś na górze krzesła, jest styk, który przesuwa się po listwie z zasilaniem elektrycznym - grzałki się załączają i sadzasz pupsko na ciepłym siedzisku ... w trakcie jazdy, nie działa bo i nie musi, wszak chodzi o ten pierwszy kontakt jarek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Przepraszam, nie moglem sie powstrzymać Na dolnej stacji kolejki miska bigosu/grochówki, dziesięć minut odczekać i jazda na krzesełko. A potem bio-podgrzewanie za darmo przez całą drogę na szczyt. Tylko w bezwietrzne dni trochę głupio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxbachanxx Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Przepraszam, nie moglem sie powstrzymać Na dolnej stacji kolejki miska bigosu/grochówki, dziesięć minut odczekać i jazda na krzesełko. A potem bio-podgrzewanie za darmo przez całą drogę na szczyt. Tylko w bezwietrzne dni trochę głupio Spoko, tylko powinieneś dodać adnotację aby nie stosować przy zasłoniętej bańce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 jest styk, który przesuwa się po listwie z zasilaniem elektrycznym - grzałki się załączają i sadzasz pupsko na ciepłym siedzisku ... Ups... Czyli jak coś pójdzie nie tak to można sobie jajka ugotować w try-miga:D Od dziś więcej respektu i kontrola siedziska wierzchem dłoni:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Ups... Czyli jak coś pójdzie nie tak to można sobie jajka ugotować w try-miga:D Od dziś więcej respektu i kontrola siedziska wierzchem dłoni:rolleyes: No nie bardzo - nawet jakbyś chciał To podpięcie działa b. krótko - w zasadzi tylko na obwodzie koła na którym siedzi lina nośna (przy zawracaniu). Jak siadasz to już jest raczej odpięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Nie chciałbym, ale mama mówiła , żeby uważać na każdym kroku Nie takie awarie się zdarzały, a ja należę do pechowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek94 Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Działa na zasadzie pętli indukcyjnej. Niema obawy o jakiekolwiek porażenie krzesło podgrzewa się tylko w momencie wjazdu na dolną stację wyciągu (przejeżdża przez pętle indykcyjną) w momencie wsiadania przez narciarzy na krzesełko nie płynie tam żaden prąd. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 w momencie wsiadania przez narciarzy na krzesełko nie płynie tam żaden prąd. Tiaaa... A prądy błądzące to pies ? A niech tylko jeden zbłądzi i co ja wtedy wydam z siebie ? Pisk !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek94 Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Tiaaa... A prądy błądzące to pies ? A niech tylko jeden zbłądzi i co ja wtedy wydam z siebie ? Pisk !! Jak podnosisz garnek z płyty indukcyjnej to też cię kopie. To działa na tej samej zasadzie co płyta indukcyjna i garnek ( garnek to krzesła). Chyba, że jesteś uczulony na pole elektromagnetyczne!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 A prądy błądzące to pies ? fakt.... do tego śnieg=woda narty mają zielazne krawędzie suwak przy spodniach, zielazne ząbki ... o raju :eek: od dziś tylko orczyk .... a jak wymyślą ocieplany??? - przyjdzie, jak dawniej pieszkom ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Jak podnosisz garnek z płyty indukcyjnej to też cię kopie. To działa na tej samej zasadzie co płyta indukcyjna i garnek ( garnek to krzesła). Chyba, że jesteś uczulony na pole elektromagnetyczne!. Cool! Sęk w tym, że wolę moimi "dzwonkami" indukować inne prądy:). Niźli być indukowanym. Żarty-żartami, ale wiele się wyjaśniło dzięki temu. Najbardziej podoba mi się bezpieczeństwo tego rozwiązania - nie słychać w ostatnich latach o jakimkolwiek wypadku związanym z podgrzewaną kanapą. I dobrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi