Skocz do zawartości

Quasi gigantka 80-90 pod butem...?

Yoorek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Może tutaj mi ktoś coś podpowie, szukam nart, bardzo konkretnych, czegoś co zastąpi mi Volkl RTM 84, długość jaką miałem to 177 cm. Narta niestety dokonała swojego żywota i jest nie do naprawy. Najprościej byłoby kupić Mantry 84 ale zastanawiam  się nad alternatywami. Potrzebuję narty NA STOK, często na kiepskie warunki (śnieg mokry, muldy) ale możliwie dobrze trzymające na twardym, nie zależy mi aby były szybkie na tyczkach, zleży mi aby były stabilne przy relatywnie wysokich  prędkościach, możliwie promień skręty podobny do RTM 84.  RTM 84 używałem najczęsciej w ostatnich latach, mam giginatki, slalomki i inne 110 pod butem poza stok, więc nie chcę rad idących w którymś  z tych kierunków. Narty muszą być nowe, najlepiej z poprzedniego sezonu (czyli nie za 6k PLN ;). Myślałem też o Nordicach Steadfast 85 (T. Kurdziel je bardzo chwali) tylko tam primień skrętu ok. 15m.... 
Faktografia: Jazda 8/10, WAga: 77, WZrost: 172. Z góry dziękuję za hinty :)
pozdr
Y

Ja mam Deacona 84 jako zastępstwo za RTM77 - wzięłam teraz dłuższe i jestem zadowolona tzn. mam to czego się spodziewałam, a że cena była dobra więc nie kombinowałam z inną firmą (choć miałam ochotę).

20251217_101333.thumb.jpg.ebac917192de68c3a430f26b20714777.jpg

Edytowane przez zając
zdjęcie
  • Like 1

20 minut temu, Yoorek napisał:

jaką masz długość przy jakich parametrach - mi podpowiada 167 .... (RTM  84 mam 177 i są ok)?

Teraz mam dł. 167 przy parametrach 165cm/60kg, wcześniej miałam RTM77 161cm, ale Daecony były w dobrej cenie tylko dłuższe i są bardzo ok.