Yoorek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Hej, Może tutaj mi ktoś coś podpowie, szukam nart, bardzo konkretnych, czegoś co zastąpi mi Volkl RTM 84, długość jaką miałem to 177 cm. Narta niestety dokonała swojego żywota i jest nie do naprawy. Najprościej byłoby kupić Mantry 84 ale zastanawiam się nad alternatywami. Potrzebuję narty NA STOK, często na kiepskie warunki (śnieg mokry, muldy) ale możliwie dobrze trzymające na twardym, nie zależy mi aby były szybkie na tyczkach, zleży mi aby były stabilne przy relatywnie wysokich prędkościach, możliwie promień skręty podobny do RTM 84. RTM 84 używałem najczęsciej w ostatnich latach, mam giginatki, slalomki i inne 110 pod butem poza stok, więc nie chcę rad idących w którymś z tych kierunków. Narty muszą być nowe, najlepiej z poprzedniego sezonu (czyli nie za 6k PLN ;). Myślałem też o Nordicach Steadfast 85 (T. Kurdziel je bardzo chwali) tylko tam primień skrętu ok. 15m.... Faktografia: Jazda 8/10, WAga: 77, WZrost: 172. Z góry dziękuję za hinty :) pozdr Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Weź peregrine 82 volkla. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Salomon Stance Pro 82 Rossignol Arcade 84 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) Ja mam Deacona 84 jako zastępstwo za RTM77 - wzięłam teraz dłuższe i jestem zadowolona tzn. mam to czego się spodziewałam, a że cena była dobra więc nie kombinowałam z inną firmą (choć miałam ochotę). Edytowane 2 godziny temu przez zając zdjęcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoorek Napisano 16 minut temu Autor Udostępnij Napisano 16 minut temu Thx ale Deacona 84 juz nie ma w sklepach ....:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano teraz Udostępnij Napisano teraz (edytowane) 15 minut temu, Yoorek napisał: Thx ale Deacona 84 juz nie ma w sklepach ....:( Bo teraz jest seria Peregrine, o której pisał @Bruner79 a to konstrukcyjnie te same deski. Edytowane teraz przez zając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi