arturzx Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu (edytowane) 1 hour ago, Olo998 said: wyjazd gdzieś poza „lód” na Harendzie. Myślę, że Jasna Chopok najbliżej będzie dobrym pomysłem. Na Harendzie nie byłem, za to na Chopoku to z +200 dní i jeżeli to ma być adres na "poza lód" to się srogo rozczarujesz. No chyba, że celujesz w termin po połowie marca lub kwiecień. Tu poza sporadycznymi okresami to w zimie jest głównie lód. Do tego na etapie bardzo początkujący to masz dwie-trzy-cztery trasy w zależności od poziomu. Jest masę innych miejsc gdzie lepiej się skupisz na nauce niż na walce o życie, jak na Chopok masz blisko to też na Tatranská Lomnice czy Štrbské Pleso IMHO to lepsze kierunki. 1 hour ago, Olo998 said: Skoro już tak bardzo stawiasz na buty to poproszę o model lekko uniwersalny dla parametrów wskazanych w poście pierwszym. To nie jest, że "stawiam na buty". But to jest to co Cię łączy z nartą. Więc jeśli myślisz poważnie o jeździe to nie może to być miękki papuć z flexem 70. To tak jakbyś problemu z prowadzeniem samochodu szukał w oponach mając ogromny luz w układzie kierowniczym. Modeli nie ma sensu polecać bo but ma pasować do Twojej stopy i być wygodny a to jest kwestia bardzo indywidualna. Kup sobie coś z flexem 110, żonie 90, pojeździjcie trochę i dopiero wtedy Wam zacznie w głowach świtać jaką jazdę lubicie I czego szukacie docelowo. Edytowane 17 godzin temu przez arturzx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olo998 Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu 35 minut temu, arturzx napisał: Na Harendzie nie byłem, za to na Chopoku to z +200 dní i jeżeli to ma być adres na "poza lód" to się srogo rozczarujesz. No chyba, że celujesz w termin po połowie marca lub kwiecień. Tu poza sporadycznymi okresami to w zimie jest głównie lód. Do tego na etapie bardzo początkujący to masz dwie-trzy-cztery trasy w zależności od poziomu. Jest masę innych miejsc gdzie lepiej się skupisz na nauce niż na walce o życie, jak na Chopok masz blisko to też na Tatranská Lomnice czy Štrbské Pleso IMHO to lepsze kierunki. To nie jest, że "stawiam na buty". But to jest to co Cię łączy z nartą. Więc jeśli myślisz poważnie o jeździe to nie może to być miękki papuć z flexem 70. To tak jakbyś problemu z prowadzeniem samochodu szukał w oponach mając ogromny luz w układzie kierowniczym. Modeli nie ma sensu polecać bo but ma pasować do Twojej stopy i być wygodny a to jest kwestia bardzo indywidualna. Kup sobie coś z flexem 110, żonie 90, pojeździjcie trochę i dopiero wtedy Wam zacznie w głowach świtać jaką jazdę lubicie I czego szukacie docelowo. No mam te buty narazie. Pewnie szybko zmienią jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 7 godzin temu, Olo998 napisał: No mam te buty narazie. Pewnie szybko zmienią jak piszesz Może niekoniecznie, miliony ludzi jeździ na 70 i są zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 10 godzin temu, Olo998 napisał: No raczej szuramy na początek, bo co mamy jeździć po 4 godzinach na stoku z instruktorem? Skoro już tak bardzo stawiasz na buty to poproszę o model lekko uniwersalny dla parametrów wskazanych w poście pierwszym. Chyba, że zalecasz świeżakiem pojechać i mierzyć wszystkie modele i sprawdzić, które lepiej leżą. Skąd taki lamus ma wiedzieć co lepiej mu leży skoro dopiero zaczyna? Olo, zupełnie się nie przejmuj pewnym tonem niektórych wypowiedzi. Ale! Jeśli faktycznie dopiero 4 godziny na stoku, to weź pod uwagę jeszcze wypożyczalnie i oswajanie się z deskami na nogach, w postaci nart 140 cm. Z Twoimi warunkami możesz jeśli chodzi o zakup Head, celować w linię Super Shape, choć jak wynika z Twoich wpisów zmiana nart za jakiś czas nie jest dla Ciebie problemem, więc jak zaczniesz od serii V nic się złego nie stanie. Buty jakieś masz, jeśli będziesz chciał zmienić, to poszukaj fachowego miejsca, choć łatwo z tym nie jest, ale jak podasz rejon, to jakieś polecajki się pojawią. I zwróć uwagę, że w zdecydowanej większości możesz mieć doradzane (w sieci, sklepie) rozwiązania, bazujące na takiej jeździe, a to szybko Ci nie grozi, lub wcale. Zatem bądź mocno ostrożny w wybieraniu informacji, gdyż obrazowo pisząc, będą "wysyłać Cię" do padoku F1, podczas gdy powinieneś przebywać w strefie dla gokartów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi