Oli Napisano Piątek o 16:34 Udostępnij Napisano Piątek o 16:34 Cześć, bardzo proszę o pomoc w doborze nart M Wiek: 35 Waga: 72 Wzrost: 173cm Jeżdżę na nartach od około 30 lat, 5-10 dni w sezonie z kilkoma przerwami. Oceniam się średnio zaawansowanego. Zwykle radzę sobie na większości tras, choć mam świadomość, że moja technika wciąż wymaga poprawy. Teraz jako, że moje dziecko jest wystarczająco duże na narty wracam na stok po przerwie. Planujemy raz w roku jeździć na narty za granicę plus kilka razy w roku na stok w Polsce. Szukam czegoś uniwersalnego na przygotowane stoki. Póki co i tak głównie będę asekurował swojego podopiecznego. Budżet powiedzmy 1k, używane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano Piątek o 19:30 Udostępnij Napisano Piątek o 19:30 2 godziny temu, Oli napisał: Cześć, bardzo proszę o pomoc w doborze nart M Wiek: 35 Waga: 72 Wzrost: 173cm Jeżdżę na nartach od około 30 lat, 5-10 dni w sezonie z kilkoma przerwami. Oceniam się średnio zaawansowanego. Zwykle radzę sobie na większości tras, choć mam świadomość, że moja technika wciąż wymaga poprawy. Teraz jako, że moje dziecko jest wystarczająco duże na narty wracam na stok po przerwie. Planujemy raz w roku jeździć na narty za granicę plus kilka razy w roku na stok w Polsce. Szukam czegoś uniwersalnego na przygotowane stoki. Póki co i tak głównie będę asekurował swojego podopiecznego. Budżet powiedzmy 1k, używane. Podopieczny w jakim jest wieku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oli Napisano Poniedziałek o 10:18 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:18 W dniu 2.01.2026 o 20:30, moruniek napisał: Podopieczny w jakim jest wieku ? 5 lat, poki co 3 godz z instruktorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Poniedziałek o 10:44 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:44 W dniu 2.01.2026 o 17:34, Oli napisał: Cześć, bardzo proszę o pomoc w doborze nart M Wiek: 35 Waga: 72 Wzrost: 173cm Jeżdżę na nartach od około 30 lat, 5-10 dni w sezonie z kilkoma przerwami. Oceniam się średnio zaawansowanego. Zwykle radzę sobie na większości tras, choć mam świadomość, że moja technika wciąż wymaga poprawy. Teraz jako, że moje dziecko jest wystarczająco duże na narty wracam na stok po przerwie. Planujemy raz w roku jeździć na narty za granicę plus kilka razy w roku na stok w Polsce. Szukam czegoś uniwersalnego na przygotowane stoki. Póki co i tak głównie będę asekurował swojego podopiecznego. Budżet powiedzmy 1k, używane. to jakiś slalomcarver w okolicach wzrostu o promieniu w okolicach 15-16 metrów do 75 mm pod butem a sfilmowałeś chociaż maluszka coby zobaczyć czy 3 godzinna inwestycja w instruktora się opłaciła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Poniedziałek o 12:40 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:40 Cześć Jeżeli masz blisko jakieś górki czy górkę korzystaj ze śniegu i niech młodzież się uczy. Dla dzieci bardzo ważny jest wzorzec , pomysły i ciągłość. W wieku 5 lat to już mógłby być jego trzeci sezon tak, że czas trzeba gonić. Miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano Poniedziałek o 14:55 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:55 W dniu 2.01.2026 o 17:34, Oli napisał: Szukam czegoś uniwersalnego na przygotowane stoki. Póki co i tak głównie będę asekurował swojego podopiecznego. Budżet powiedzmy 1k, używane. Ciężko będzie w 1k choć kto szuka nie błądzi 🤷♂️ tak mówią ale dokładając drugie 1k kupiłbym niebieskie mega uniwersalne 165cm na każde warunki tarasowe 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi